ChromeOS Flex Nedir? Nasıl Kurulur?

featured

Chrome OS, özellikle düşük kaliteli pazarda Windows ve macOS’a uygun bir alternatif haline geldi. Artık Google, Chrome OS’yi PC ve Mac cihazlarına yüklememiz için bize tüm yeteneği veriyor. Chrome OS Flex olarak adlandırılan işletim sistemi, Windows ve Mac kullanıcılarının Chrome OS’yi sistemlerine test etmelerine ve hatta yüklemelerine olanak tanır.

Chrome OS Flex Nedir?

Chrome OS Flex, Chrome OS’nin yeni bir sürümüdür. 2020’de Google, CloudReady’yi geliştiren şirket olan Neverware’i satın aldı. CloudReady, normal bilgisayarınızı bir Chrome OS cihazına dönüştürebilen Chromium OS tabanlı bir işletim sistemidir. Chrome OS Flex, esasen CloudReady’nin bir sonraki sürümüdür ve Google, CloudReady’yi Chrome OS paketine getiriyor.

Tüm bunlar, Chrome OS Flex’in Chrome OS’yi PC veya Mac’e yüklemenin en iyi yolu olarak tanımlandığı anlamına gelir. Google, kolay toplu dağıtım ve yönetim için tasarlandığı için bu sürümle işletmeleri ve okulları hedefliyor. Ne olursa olsun, yine de birçok kişi için Chrome OS’yi mevcut cihazlarına almanın harika bir yoludur.

Chrome OS Hangi Cihazlara Kurulmalıdır?

Google, son on yılda piyasaya sürülen çoğu cihazın iyi çalışacağını iddia ediyor. Google, bu işletim sisteminin işlevselliğini yalnızca sertifikalı modellerde garanti etse de, Chrome OS Flex’i başka cihazlara da yükleyebilirsiniz. Aşağıda, Google’ın Chrome OS Flex’ini yüklemek için minimum sistem gereksinimleri verilmiştir:

Intel veya AMD x86-64 bit uyumlu cihaz

4 GB RAM

16GB dahili bellek

Tam yönetici erişimine sahipBIOS

Google, 2010 öncesi işlemci ve grafiklerin kötü deneyime neden olabileceğini iddia ediyor. Ayrıca Intel GMA 500, 600, 3600 ve 3650 grafik donanımı, Chrome OS Flex’in performans standartlarını karşılamıyor.

Cihazınızın tam olarak desteklenip desteklenmediğini ve şu anda hangi sorunları yaşayabileceğini kontrol etmek için onaylı modellerin tam listesini kontrol edebilirsiniz.

Chrome OS Nasıl Kurulur?

Chrome OS Flex’i yüklemek için, en az 8 GB alana sahip önyüklenebilir bir cihaz oluşturmak için bir USB flash sürücüye ihtiyacınız olacak. Bazı Sandisk sürücüleri çalışmayabilir. Başlangıç ​​dosyası oluşturmak için Google Chrome’un ayrıca bir Chrome OS, Windows veya Mac cihazında olması gerekir. Bu adımları takip et.

Chrome tarayıcınızı açın ve Chrome Web Mağazası’ndan Chromebook kurtarma yardımcı programını yükleyin.

Sağ üstteki Uzantılar düğmesini bulup ve Uzantıları Yönet’e basın.

Chromebook Recovery Utility sekmesinde, açma/kapama düğmesinin açık, yani sağda olduğundan emin olun.

Uzantılar düğmesinde, Chrome Kurtarma Uzantıları uzantısını başlatmak için tıklayın. Başlat’a tıklayın.

Listeden bir model seçin’e tıklayın.

Bir üretici seçin altında, Google Chrome OS Flex’i bulmak için aşağı kaydırın ve seçin. Ürün Seç’i tıklayın ve Chrome OS Flex’i (Kararsız Geliştirici) bulmak için aşağı kaydırın. Seçmek ve devam etmek için tıklayın.

İstendiğinde USB sürücünüzü takın.

Açılır menüden USB anahtarını seçin. Devam’ı tıklayın.

Şimdi oluştur’a tıklayın.

Chrome Recovery Utility, kurtarma medyanızın hazır olduğunu gösterdiğinde, USB sürücüsünü cihazdan çıkarın.

Cihaz kapalıyken, USB sürücüsünü Chrome OS Flex’i kurmak istediğiniz sisteme takın. Güç düğmesine basarak sistemi açın ve önyükleme menüsüne girmek için hemen güç tuşuna basmaya başlayın. Bilgisayarın başlangıç ​​anahtarı genellikle F1, F2, F9, F12, Delete veya Esc’dir. Mac için bu, Option tuşudur.

Önyükleme aygıtı olarak listeden önyüklenen USB yükleyiciyi seçin ve sürücüden önyükleyin. Chrome OS Flex’i yüklemek için ekrandaki prosedürü izleyin.

Chrome OS Flex Hakkında

Sizi en son bilgilerden haberdar etmek için Chrome OS Flex hakkında sık sorulan bazı soruları burada bulabilirsiniz.

ChromeOS ve ChromeOS Flex Arasındaki Farklar

ChromeOS, Android ve Google Play uygulamalarını destekleyen yerel bir Google işletim sistemidir. Gelişmiş Google güvenliğiyle birlikte gelir ve yalnızca Google Donanımında bulunur.

Chrome OS Flex, Windows, Mac ve Linux için web uygulamalarına güç sağlayan aynı platformun bir bulut işletim sistemidir. Chrome OS Flex, sisteminize bağlı olarak gelişmiş güvenlik sunar, ancak ChromeOS ve donanım güvenliğinden yoksundur.

Chrome OS Flex, CloudReady’den Farklı Mı?

CloudReady ve ana şirketi kısa süre önce Google tarafından satın alındı. Chrome OS Flex, Google’dan ince ayarlar ve iyileştirmelerle CloudReady’nin halefidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir