Cilt Çatlağı Nedir? Hangi Yağlar İyi Gelir?

Cilt çatlağına iyi gelen yağlar

Cilt Çatlağı Nedir?

Cilt çatlakları; derinin dermis tabakasında oluşan aşırı gerilmeye dayalı ortaya çıkan yırtıklar anlamına gelir. Cilt çatlaklarının temel nedeni hormonlardır. Diğer nedenleri arasında: ergenlik, hızlı kilo artışı, aniden zayıflama, hamilelik, doğum sonrası gibi değişimler vardır.

Cilt Çatlağı Belirtileri Nelerdir?

Cilt çatlakları vücutta oluştuğu bölgelerde önce kızarıklık yaratır. Bu dönemde tedavisi ve yok edilmesi daha kolaydır. İlerleyen dönemlerde yırtık görünümü alır ve daha sonra rengi cilt rengine dönüşerek daha kalın ve derin çatlaklar yaratır. artık bir yara görünümü almıştır.

Cilt Çatlaklarında Kullanılan Doğal Yöntemler

Eski ve derin çatlaklar özellikle kadınlar için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Cilt çatlaklarında medikal estetik uygulamaları dışında kullanılan doğal yöntemlerde mevcuttur. Her tedavinin her bünyede rast gele kullanımı doğru olmadığından dolayı birçok insan bitkisel tedavi yöntemlerine başvurmuş durumda. Çatlak tedavilerinde maliyet ve kulanım kolaylığı açısından ve işe yaradığı bilinen birçok evde bulunabilen zararsız bitkiler mevcuttur.

 

Cilt çatlağına iyi gelen yağlar

 

 Dermis Çatlaklarına Karşı Doğal Yağlar

Geleneksel tedavi yöntemlerinden olan doğal yağlar çeşitli tohum ve bitkilerden elde edilir. Şifalı yağlar ile yapılan masajlar, cilt tedavisi olmanın yanı sıra günlük rutin bakım amacıyla da kullanılır.

Hint Yağı: Vücut çatlaklarına karşı kullanılan yağlar arasında en popüler doğal yağdır. Geleneksel tedavi yöntemlerinin temel taşlarından birini oluşturur. Çatlak bulunan bölgeye hint yağı ile uzun uzun masaj yaptıktan sonra yağın etkisi arttırmak amacıyla aynı bölgeye sıcak su uygulaması yapılır.

Tatlı Badem Yağı: Kullanımı açısından hint yağına benzetilebilir. Etkisini arttırmak için duş aldıktan sonra sıcak cilt üzerine uygulanabilir.

Zeytinyağı: Eski yıllardan beri birçok farklı hastalık ve yara tedavisinde kullanılan bir yöntemdir zeytinyağı. Antiseptik özellik bulundurmasından dolayı hızlı ve kolay bir yöntemdir. Bulunması ve maliyet açısından da kolay bir tedavidir. Birçok bitkinin özü zeytinyağında çözdürülerek kullanılır. Yağ benmari usulü ısıtılır bir pamuk ya da el yardımı ile masaj yaparak çatlak bölgeye sürülür.

Kakao Yağı:  kan dolaşımına etki edip kan akışını hızlandırdığından dolayı hızlı etki gösteren kuvvetli bir yağ türüdür. Cilt çatlaklarında kakao yağı ile masaj yaparak çatlak görünümünü azaltmak mümkündür. Ergenlik ve hamilelik döneminde de kullanarak çatlak oluşumları başlamadan engellenebilir.

Kalendula Yağı: Kalendula yağı cilt çatlakları açısından hücre yenileyici özelliği ile bilinir. Kızarıklık ve tahrişe karşı tedavi amaçlı kullanılır. Cildi nemlendirdiği için çatlak tedavilerinde sıklıkla başvurulan bir yöntemdir.

Shea Yağı: Genellikle cilt çatlakları tedavisinde kullanılan ticari amaçlı krem ve merhemlerin içerisinde bulunan bir yağ türüdür. Özellikle gebelik döneminde ki kadınlar sıklıkla kullanır. Her gün bir kez çatlak bölgeye masaj yaparak kullanılır.

E Vitamini Yağı: E vitamini yağı cilde esneklik verir. Cildin gergin kısımlarına günde 2 kez masaj yaparak kullanılır. Gergin bölgeler daha hızlı çatlama yapacağından dolayı e vitamini yağı ile bölge esnetilerek genişlediği ve daraldığı yüzey alanın koruma sağlar. Çatlaklar oluşmadan ya da derinleşmeden kullanılan çözüm yollarından biridir.

Avokado Yağı: A, D ve E vitaminlerinden zengindir. Tıpkı E vitamini gibi cilde esneklik sağlar ve ayrıca cildin pürüzlü yapısını da düzeltir.

Lavanta Yağı:  sivilce oluşumu tedavisinde de kullanılan lavanta yağı vücudun var olan formunu koruyarak olası bir çatlak oluşumunu engellemiş olur.

Kuşburnu Yağı: Nazik bir masaj ile çatlak bölgeye uygulanır. Cilt çatlaklarına iyi gelen diğer yağlar ile birlikte karışım halinde de kullanımı mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir