1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Cloud Backup Nedir?

Cloud Backup Nedir?

featured

Bulut çözümleri şu anda çok popüler çünkü günümüzün teknoloji odaklı iş yerleri güvenilir veri yedeklemesi gerektiriyor. Sonuç olarak, işletmeler giderek daha fazla mevcut en iyi bulut depolama ve yedekleme çözümlerini arıyor.

Geçmişte şirketler, şirket içi sunucu yedeklemesi kullanıyordu; yangına, felakete veya veri ihlallerine karşı koruma sağlamak için harici bir sabit sürücü veya yedek sunucu kurmalıdır. Zamanla, bulut yedekleme teknolojisi, tüketicilerin ve işletme sahiplerinin verileri depolama, kullanma ve erişme biçimini değiştirdi. Bulut yedekleme, yani bulut yedekleme, veri güvenliğinin önemli bir parçası haline geldi.

Cloud Backup (Bulut Yedekleme) Nedir?

Bulut yedekleme, verilerin bir kopyasını güvenli bir ağ üzerinden bulut tabanlı bir sunucuya göndermek olarak tanımlanır. Bu veri yedekleme çözümü, veri kaybı durumunda kolay veri kurtarma ve iş sürekliliği sağlar.

Bulut Yedekleme ile verileriniz, iş ihtiyaçlarınızı karşılamak için kolayca ölçeklenebilen güvenlik katmanları ve düzenli sunucu yedeklemeleriyle korunan ikincil bir veri merkezinde bulutta depolanır.

Verileri yangın, sel, fidye yazılımı saldırısı veya hırsızlık gibi çevresel faktörlerden veya risklerden korumaya yönelik bu tür veri yedeklemesinde bilgi hizmetleri; genellikle bir bulut sağlayıcısı tarafından karşılanır.

Cloud Backup’ın Avantajları Nelerdir?

Son zamanlarda popülaritesi artan bulutta yedeklemenin avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

Verilerin kopyalarının bulutta saklanması bir garanti olarak kabul edilir, herhangi bir felaket anında veri güvenliği ve iş sürekliliği.

Yedekleme işlemi tamamen otomatiktir. Tek yapmanız gereken, yedeklenecek dosyaları ve yedekleme görevlerinin ne sıklıkla çalıştırılacağını yapılandırmak. Bu yapılandırmadan, bilgisayar dosyaları programlanmış programınıza göre otomatik ve sürekli olarak buluta yedeklenir.

Bulut, veri hacimlerine göre kolayca ölçeklenebilir. İşletmeniz büyüdükçe sanal altyapısı daha fazla depolama, bellek veya işlem gücü eklenerek genişletilebilir. Geleneksel bir ortamda, bu tür eklemeler önemli maliyetlere yol açabilir. Bununla birlikte, bulut tabanlı bir sistemle müşteriler, servis sağlayıcılardan kendilerine ayrılan disk, bellek veya CPU miktarını gerektiği gibi azaltmalarını veya artırmalarını isteyerek gereksiz maliyetleri azaltabilir.

Bulut yedekleme hizmetleri pazarı çok geniştir, bu nedenle iş gereksinimlerinize ve yedek veri hacminize uygun çözümler bulmakta sorun yaşamamalısınız.

İnternet bağlantınız olduğu sürece, ofise gitmeden istediğiniz coğrafi bölgeden verilerinize her zaman ulaşabilirsiniz.

Cloud Backup’ın Dezavantajları Nelerdir?

Yukarıdaki avantajlara rağmen, bulut yedeklemenin bazı dezavantajları da vardır:

Bulutta dahili personel tarafından dosyalara kolay erişim ve paylaşım, verilerinize yetkisiz erişim riskini artırabilir. Veriler bile hacklenebilir. Kullandığınız bulut yedekleme hizmetinin verilerinizi güçlü şifreleme teknolojisi ile şifrelemesini sağlamalısınız.

Önemli verilerinizi sağladığınız bulut sağlayıcınızın güvenilir olduğundan emin olmalısınız.

Verilerinizin üretimden yedek bulut depolamaya sorunsuz ve hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlamak için yüksek ağ bağlantısı ve yeterli bant genişliği gereklidir.

Bulut Yedekleme Çeşitleri Nelerdir?

Sunucu yedekleme çözümü Cloud Backup, iki tür dosya yedekleme ve imaj yedeklemeye sahiptir.

Dosya tabanlı yedekleme ile iş operasyonlarınızda kullandığınız bulut sunucu, masaüstü/dizüstü bilgisayar, mobil cihaz (akıllı telefon, Android vb.) gibi bir bulut ortamındaki tüm verileriniz tam olarak yedeklenir ve geri yüklenir (geri yüklenir). gerekli. Cloud Backup hizmetinin imaj yedekleme özelliği, işletim sisteminizin ve tüm sanallaştırma platformunuzun yedeğini sağlar.

Cloud Storage Nedir?

Bulut depolama, verilerinizi cihazınızda değil bulutta depolayan bir hizmettir. Çevrimiçi depolama sayesinde HDD veya SSD gibi herhangi bir depolama donanımı satın almanız gerekmez. Ayrıca internet bağlantınız olduğu sürece verilerinize her yerden erişmenizi sağlar.

Bulut depolama çözümü sağlayıcıları, depolama donanımının sahibidir ve bakımını yapar. Kullandığınız depolama alanı için satıcının fiyatı üzerinden ödeme yapmanız gerekebilir. Bulut depolama sağlayıcıları genellikle veri yönetimi, koruma ve işleme yetenekleriyle çevrimiçi depolama yeteneklerini artırır. Özelliğin kullanılabilirliğine bağlı olarak, bulut depolama fiyatları değişiklik gösterir. Ayrıca uygulamalar, API\’ler veya depolama protokolleri aracılığıyla bulut depolamaya erişebilir.

Bulut Yedekleme Nedir?

Cloud Backup, dosyalara veya verilere erişiminizi asla kaybetmemeniz için yedeklemeler için bir uzak depolama çözümüdür. Bulut yedekleme, birçok işletme için bir zorunluluktur çünkü kritik veriler yeri doldurulamaz.

Kullanıcı tarafından yapılandırılan yedekleme planına bağlı olarak, genellikle arka planda günde birkaç kez çalışır. Şifrelenmiş veriler, yetkisiz erişime karşı koruma sağlamak için bulut yedekleme sunucularına iletilir. Bant genişliği kullanımı, başlangıçta tam bir yedekleme yapıldığında artımlı yedeklemeler gönderilerek optimize edilir.

Orijinal konumdaki verilerin bir kopyası buluta yedeklenir. Herhangi bir nedenle veri kaybı durumunda verileri kurtarmak için kullanılır.

Cloud Backup, dosya sürümlerini kabul edilen bir saklama ilkesine göre depolar. Dosyayı istediğiniz bir sürüme geri yüklemeyi seçebilirsiniz.

Eklentisi, MS Exchange, SQL ve diğerleri gibi farklı uygulamalardan verileri buluta yedeklemek için kullanılabilir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir