Deprem Çantasında Bulunması Gerekenler Nelerdir?

featured

Bir deprem olduğunda, hazırlıklı olmak ve gerekli eşyaları hazır bulundurmak önemlidir. Deprem çantası, herhangi bir ailenin acil durum planının önemli bir bileşenidir ve aşağıdaki öğeleri içermelidir:

  • Su – her aile üyesi için en az üç litre;
  • Bozulmayan yiyecekler – yemeye hazır yemekler, enerji barları, kurutulmuş meyveler, fındık ve iz karışımı;
  • İlk yardım çantası – gazlı bez, bandajlar, antiseptikler, anti – diyare ilaçları, böcek kovucu ve reçetesiz ve reçeteli ilaçlar dahil;
  • Ekstra pilleri olan el feneri veya mumlar;
  • Haritalar ve yardıma ihtiyacınız olduğunu gösteren bir düdük.
  • Su geçirmez bir kapta para;
  • Battaniyeler ve sıcak giysiler;
  • Cep telefonu şarj cihazı ve ekstra bir pil veya güneş şarj cihazı;
  • Koruyucu maskeler ve gözlükler;
  • Su geçirmez bir kapta önemli belgeler.

Bir deprem olduğunda bu eşyalara kolayca erişebilmek, etkinlik öncesinde, sırasında ve sonrasında güvende olmanıza yardımcı olabilir. Bunları erişilebilir bir yerde sakladığınızdan emin olun ve her şeyin çalışır durumda olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin.

Deprem Çantası Hazırlama

Her aile olası bir felakete hazırlıklı olmak için bir deprem çantası hazırlamalıdır. Deprem çantası, acil bir durumda güvenli ve erişilebilir tutulan temel ve değerli eşyaların bir koleksiyonudur. Deprem çantasındaki en önemli eşya ilk yardım çantası olmalıdır.

Evde ihtiyaç duyulan ilaçlara ek olarak yara bandı ve antiseptik mendil gibi maddeleri de ekleyin. Ayrıca tüm aile için yeterli kıyafet ve battaniyeye sahip olmak önemlidir. Dışarıda giyilebilecek sağlam ayakkabıların yanı sıra kazak ve ceketleri de yanınıza alın. Ekstra çorap ve iç çamaşırı da eklenmelidir. Dahil edilmesi gereken diğer önemli öğeler, enerji çubukları, yiyecek kutuları, krakerler, tahıl ve granola çubukları gibi bozulmayan gıda maddeleridir. Manuel bir konserve açacağı ve bir su şişesi ekleyin.

Önemli Belgeleri Mutlaka Koyun

Tapu, sigorta poliçeleri ve diğer önemli belgeler için bir düdük ve su geçirmez bir kapak ekleyin. Her zaman birkaç gün yetecek kadar nakit ve madeni paranın yanı sıra kimlik kartları, doğum belgeleri ve evlilik belgeleri gibi tüm önemli belgelerin kopyalarını eklediğinizden emin olun. Bir deprem çantasını bir araya getirmek ailenizin güvenliği için çok önemlidir. Çantayı şimdi hazırlamak için zaman ayırarak, aileniz beklenmedik bir felaketle karşı karşıya kaldıklarında ihtiyaç duydukları eşyalara sahip olacaklardır.

Konserve Ürünler Ekleyin

Konserve ürünler, kurutulmuş meyveler, enerji çubukları ve diğer bozulmayan ürünler gibi gıda maddeleri de önemli olabilir. Antiseptik mendil, bandaj ve antibiyotik merhem içermesi gereken bir ilk yardım kitinin de dahil edilmesi önerilir. Yardım için sinyal vermek için bir düdük, kirlenmiş havayı filtrelemeye yardımcı olmak için bir toz maskesi ve yürümek zorunda kalmanız durumunda sağlam ayakkabılar hazırlayın. Tuvalet kağıdı, ıslak mendil ve her aile üyesi için ilaç gibi tuvalet malzemelerini unutmayın.

 Son olarak, belgeler ve diğer önemli öğeler de yararlı olabilir. Ekstra nakit para, kimlik kartlarının ve pasaportların kopyaları, sigorta kartlarının kopyaları ve ailenizin acil durum planının bir kopyasını almayı düşünün. Küçük çocuklarınız varsa, en sevdiğiniz oyuncak veya kitap gibi birkaç rahatlık öğesi ekleyin. Her aile üyesi için bir deprem çantası hazırlayarak, bir deprem olduğunda hazırlandığınızdan emin olabilirsiniz.

Temel Gıda Malzemeleri

Çanta, bandaj, ıslak mendil ve gazlı bez gibi ilk yardım malzemeleri; konserve yiyecekler, ve su şişeleri gibi bozulmayan temel gıda maddeleri; bir dizi yedek kıyafet; düzenli olarak kullanılan ilaçlar; bir acil durum iletişim listesi; ve bir el feneri ve yedek piller içermelidir. Ekstra bir çift ayakkabı, temel bir alet takımı, birkaç battaniye veya havlu, pille çalışan bir radyo ve/veya şarjlı bir cep telefonu ve bir yangın söndürücü dahil etmek de önemlidir.

Mümkünse çantaya temel bir ilk yardım kursu kartı ve kılavuzu da dahil edilmelidir. En önemlisi, tahliye gerektiğinde çanta bölge alanının tam bir haritasını içermelidir. Bu, aile üyelerinin ve acil durum personelinin potansiyel olarak ayakta duran ve kurtarılmaya ihtiyaç duyan yapıları bulmalarına yardımcı olabilir. Deprem çantasına sahip olmak, depreme eğilimli bir bölgede yaşayan herhangi bir aile için gereklidir. Gerekli tüm eşyaların çantada olması ve önceden hazır olması, bir felaket sırasında yaşam ve ölüm arasındaki fark olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir