Dünyanın En Zengin İnsanları Kimlerdir?

featured

Dünyanın en zengin insanları kimlerdir? Dünya üzerinde servetleriyle dudak uçuklatan birçok insan bulunuyor. Bu insanların hepsinin ortak özelliği işadamı olmalarıdır. Birçok kişi ticari yatırımlar sayesinde gelirini katlamıştır. Böylelikle adından söz edilen zengin insanlar olmuştur. Ticaret zenginliğe giden en önemli süreç olma özelliğini taşır. Ayrıca bazı insanlar ise borsa platformu üzerinden servetlerini elde etmiştir. İşte dünyanın en zengin insanları listesi;

Jef Bezos

Dünyanın en zengin insanları listesinde ilk sırayı Jef Bezos alıyor. Bu milyarder adamın toplam bütçesi yaklaşık olarak 188,6 milyar $ dolar düzeyindedir. Jeff Bezos dünyanın en önemli e-ticaret şirketi Amazon’un kurucusudur. 2017 yılında yapılan teknik analizle dünyanın en zengin insanı olma ünvanına sahip oldu.

Bill Gates 

Herkesin yakından tanıdığı kişilerden olan Bill Gates 113,5 milyar $ dolar servetiyle dünyanın en zengin insanlarından birisidir. Microsoft’un kurucu olan Bill Gates dünya üzerinde en çok tanınan kişilerdendir. Günümüzde hala kurucusu olduğu şirketin teknik danışmanlık hizmetlerini yürütüyor. Bill Gates son zamanlarda hayır işlerine yönelik faaliyetleriyle ön plana çıkıyor. Hayır işlerine daha yoğu zaman ayırabilmek için kurucusu olduğu şirketin başkanlığından istifa etti. Bill Gates bu zamana kadar yaklaşık 37 milyar dolardan fazla bağışta bulundu.

Bernard Arnault

Fransız kökenli iş adamı Bernard Arnault 5 Mart 1949 tarihinde Fransa’da doğdu. LVMH şirketinin başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca başkanlığını yaptığı şirketin CEO görevini de yapıyor. Bernard Arnault’un yaklaşık serveti 118 milyar $ dolar bazındadır.

Mark Zuckerberg

ABD doğumlu olan milyarder iş adamı Mark Zuckerberg herkesin yakından tanıdığı biridir. Günümüzde en yoğun kullanılan sosyal medya platformu Facebook’un kurucusu olma ünvanına sahip. Kurmuş olduğu sosyal medya platformuyla genç yaşında büyük bir servete erişti. Tarihler 2010’u gösterdiğinde İngiltere’nin Times dergisi Mark Zuckerberg’i yılın kişisi seçti

Warren Buffet

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından birisi olan Warren Buffet 80,4 milyar $ dolara sahip durumdadır. ABD’de doğan Warren Buffet Berkshire şirketinin CEO görevini yapıyor. Ayrıca şirketin birinci hissedarı konumundadır.

Elon Musk

Dünyanın en zengin iş adamlarından birisi de Elon Musk ’tır. Elon Musk mühendislik alanındaki çalışmalarıyla birçok genç mühendisin örneğidir. Mars’a koloni yerleştirme fikirleriyle birçok kişiyi heyecanlandırdı. Elon Musk kripto para sermayesinde adından sıklıkla söz ettiren biridir. Elon Musk’ın yaptığı açıklamalar kripto para piyasasında dalgalanmalara sebep olur.

Alice Walton

62,7 milyar dolar sermayesiyle ön plana çıkan Alice Walton Walmart şirketinin yönetim kurulu başkanıdır. Dünyanın en zengin kadını olarak kişilerin dikkatini çekmektedir. Alice Walton yönetim kurulu başkanı olduğu perakende şirketinin en önemli hissedarı konumundadır.

Alice Walton alanında sürekli kendisini geliştiren bir girişimcidir. Genç yaşındaki girişimcilik faaliyetleriyle adından sıklıkla söz ettirmiş durumdadır. Alice Walton’un hayat hikayesi herkese örnek olmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir