Düşünce Liderliği Nedir?

Blw İle Beslenme Nedir? Nasıl Uygulanır?

Düşünce liderliği, içinde bulunduğu sektörün ileri gelenleri arasında bulunan ve sektörlerini yönlendiren içerikleri düzenli olarak yayınlayan profesyonelleri tanımlamaktadır. İnsanlar bu profesyonellerin bildirdiği görüşlere çok saygı duyar ve kendi alanları hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için bu profesyonel kişilere başvurabileceklerini bilirler.

Kaliteli içerik, gerçek düşünce liderlerini diğer liderlerden ayıran en önemli özelliklerden birisidir.

Herhangi bir büyük sektörü seçip ve o sektördeki liderleri düşünün. Aklınıza kim geldiyse, belirli bir nedenden ötürü gelmiştir. En büyük ilham kaynağınız ya da en iddialı rakibiniz olabilir. Her ne şekilde olursa olsun, sizin üzerinizde bir etkisi olduğunu söyleyebilmekteyiz bunun nedeni ise üzerinizde etkisi olmasaydı aklınıza gelmezdi.

Düşünce liderliği, belirli bir hususta sahip olduğunuz hedef kitlenin kafasında bulunan en büyük soruları tutarlı bir biçimde yanıtlayabilmeniz için işletmenizdeki ya da grubunuzdaki yetenek ve deneyimden yararlanabildiğiniz bir tür içerik pazarlama işlemi olarak tanımlanabilir.

Düşünce Lideri Nasıl Olunur?

Düşünce liderliğini anlayabilmek farklı bir şey iken bir düşünce lideri olabilmek ise bambaşka bir şeydir. Pek çok kurumsal ve örgütsel lider, sahip olduğu topluluğu oldukça etkili bir biçimde yönetmiştir , fakat çoğu lider aynı zamanda yetkili ve etkili olma yeteneğine sahip olan bir lider değillerdir. Bir kişi düşünce liderlik özelliklerine sahip olmak istiyorsa, bulunduğu alanda çok daha fazla deneyime gerek duyacağı düşünüldüğü zaman bu anlaşılabilir bir durumdur. Fakat , güven ve itibar oluşturmasına ihtiyacı vardır. Düşünce lideri olabilme yolunda, yapılan her işlemden olumlu olan neticeler alabilmek çok önemlidir.

 Düşünce Liderliği Nedir?

Düşünce Lideri Olabilmek İçin Nasıl İçerikler Üretebilirsiniz?

Düşünce liderleri içerik oluşturmada aktiftirler. Köşe , blog yazıları ve raporların ya da derinlemesine makalelerin ve tam uzunlukta olan kitapların yazarlarıdır. Örnek olarak dijital pazarlama uzmanı Neil Patel yalnızca kendi sitesine yazı yazmakla kalmamakla beraber bir çok yayına da konuk oluyor. Bu makalelerin çoğu tanıtım yapmakta fakat hepsi aynı zamanda dijital pazarlama alanında kritik hususlarda en iyi uygulama düşüncesini öğretebilmek için yazılıyor.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Düşünce liderleri halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi konularla da ilgilenirler. Bu popüler olan konulardan söz etmek ya da promosyonlar yapmak anlamına gelmemektedir.. Hakiki düşünce liderleri, halkla ilişkiler ve reklamcılık dünyasının içerisinde bulunurlar. Röportajlara , videolara ya da haber programlarına da katılırlar.

Konuşmacı Olmak

Düşünce liderleri her yerde ve her zaman konuşmaya hazır bir şekilde olurlar. Açılış konuşmaları, sohbet programları aracılığıyla konuşup sunumlar yaparlar. Konuştukça öğretici olabilmek ve ilham verebilmek daha kolaydır çünkü fikirleri yüksek seviyede ikna edici özelliktedir. İzleyiciler ise her zaman dinlerken eğlenemeseler bile bilgi bakımından zenginleşip belirli ölçüde iş ve kişisel gelişim konusunda çok motive olurlar.

Sosyal medya platformları ve içerik pazarlaması yardımıyla , daha fazla insanın çevrimiçi bir düşünce lideri olarak yer alma şansı vardır. Fakat , eğiten ve bilgilendiren üst düzey içeriğin oluşturucusu olabilmek büyük bir değer taşımaktadır.

Düşünce Liderliğinin Faydaları Nelerdir?

Düşünce liderliği ile tüketici yolculuğunun başlarından itibaren sohbetin bir parçası olursunuz. Kitlenizin sizi daha çok tanıyıp sevmesine izin verirsiniz. Düşünce liderliği yardımıyla marka yakınlığı başlamaktadır. Düşünce liderliği, güvenilir bir içerik stratejisinin neticelerinden biri olup içerik pazarlamasından daha da büyüktür.

En iyi düşünce liderliği, siz şirketiniz için en değerli özelliğe sahip olan hedef kitlelerle güven oluşturmanıza ve bu güveni sürdürmenize yardımcı olacaktır. Stratejinizi, yeni kitlelere ulaştırmamak, onlarla değerli kaynaklarla etkileşim kurmak ve markanızı akıllarında tutmak adına birlikte çalışan çeşitli içerik varlıklarını kullanarak bir ihtiyaç ya da fırsat ortaya çıktığı zaman artık ilk düşündükleri ya da düşünecekleri kişi siz olursunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir