Emzirirken Saç Boyanır mı?

Emzirirken Saç Boyanır mı?

Yeni doğum yapmış kişiler, emzirme döneminde sağlıklarına çok dikkat eder. Çünkü bebek anne sütüyle beslendiği için annenin sağlığı çok önemlidir. Sağlık denilince direkt olarak, akla beslenme şekilleri ve bakım gelir. Emziren annelerin bakım yaparken doğal ürünler kullanması tavsiye edilir. Kimyasal içeren ürünler, bebekle temasta bulunduğu için hem anne hem de bebek için tehlikelidir. Özellikle hamilelikte saç boyası kullanmak sıklıkla tartışılan bir konudur. Bu konu hakkında farklı varsayımlar bulunur. Fakat ortaya atılan iddialar kesin olarak kanıtlanmamış olmakla beraber yanlış da sayılmaz.

Emzirirken Saç Boyanır mı?
Saç boyalarının saça renk vermesi için içerisinde yoğun kimyasal maddeler bulunur. Bahsi geçen kimyasal maddeler arasında, toksin en çok zararlı olan maddedir. Özellikle sıkça kullanıldığı zaman saç tellerinde yanma, kopma veya kırılmalar görülür. Bu nedenle emzirme döneminde, toksin içerikli saç boyalarından uzak durulması gerekir. Hassas ve dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için mutlaka uzman görüşü alınmalıdır. Uzman görüşüne uyarak doğal içerikli boyaları veya diğer renklendirme malzemelerini kullanılmalıdır.

Emziren Anneler Ne Zaman Saçlarını Boyatabilir?

Emzirme döneminde saç boyası kullanmak, çocuğun sağlığını olumsuz olarak etkiler. Temas yoluyla veya anne sütü aracılığıyla çocuk bedenini tehdit eder. Fakat saç boyası kullanmaya ne zaman başlanabilir? Bu soru, yeni doğum yapmış anneler tarafından en çok merak edilen sorular arasındadır.

Uzmanların görüşlerine göre, bebek 9 aylık olana kadar saç boyanmamalıdır. Eğer 9 aydan önce saç boyanırsa bebek direkt olarak zarar görür. Bebeğin gelişim evrelerine bağlı olarak katı gıdaya geçiş döneminde, saç boyamak daha mantıklıdır. Bebek hem fiziksel açıdan hem de beslenme şekli aracılığıyla zarar görmez. Katı gıda döneminde başka yiyecekler tüketerek anne sütüne olan bağımlılığı ortadan kalkar. Dolayısıyla boyaların süt kalitesini bozduğunu düşünen uzmanlar, en az 9 ay şartını ileri sürer.

Emzirirken Saç Boyanır mı?

Saç Boyasındaki Maddeler Annene Sütüne Geçer mi?

Saç boyası veya geçici renklendiriciler, içerisinde kimyasal maddeler barındırır. Saç kökleri ve vücut sağlığını olumsuz etkiler. Özellikle emzirme döneminde bazı uzmanlar, saç boyatma işlemlerini asla önermez. Çünkü kimyasal madde içeren boyalar, bazı annelerin süt kalitesini bozmaktadır. Kadın doğum uzmanlarının bazılarına göre annelerin süt miktarının da bozulduğu söylenir. Fakat bazı kadın doğum uzmanları ise sütün kalitesini bozmadığını savunur. Bu konu kesinliği bulunmayan bir sorudur.

Süt kalitesi bozulduğu için bazı uzmanlar, hamile olan veya doğum yapan kadınlara saç boyamayı tavsiye etmez. Uzman görüşleri uygulanmaz ve boyama işlemi yapılırsa ileride olumsuz sonuçlara sebep olur. Bahsi geçen olumsuz sonuçlardan en tehlikelisi çocuk kanseridir. Elde edilen bulgulara göre saç boyalarında bulunan kimyasallar, nöroplastomaya sebep olur. Sütün kalitesini bozan kimyasal maddeler, çocuğa ileriki yaşlarında zarar verebilir. Dolasıyla saç boyası kullanmak, emzirme döneminde anne sütüne geçen bir durumdur. Süt yapısını bozar ve süt miktarında azalmalara neden olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir