En İyi Önlisans Bölümleri Nelerdir?

En İyi Önlisans Bölümleri Nelerdir?

Ön lisans bölümleri için öncelikle TYT sınavına girilmesi gerekmektedir. TYT sınavında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimlerinden olmak üzere 4 dersten sorular gelmektedir.
Peki Önlisans Bölümleri hangileridir?
En çok tercih edilen iki yıllık bölümlerin tercih edilmesindeki sebepler  kolay iş bulması ve iyi maşının olmasıdır. Sağlık sektörü bu doğrultuda okların en çok doğrultulduğu tahtadır. İnsanoğlunun var oluşundan bu güne değişmeyen ihtiyacıdır.

Hadi bu bölümleri inceleyelim.

Gemi İnşaatı Bölümü
2 Yıllık lisans eğitimleri denize kıyı olan şehirlerde bulunan bazı üniversitelerde verilmektedir. Bu üniversitelerden bazıları devlet bazıları vakıf üniversiteleridir. Vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak para ödemeden de okuyabilirsiniz. Bu bölümün iş bulma olasılığının yüksek olmasının sebebi ülkemizin 3 tarafının denizler ile çevrili olması ve gemi üretecek tersanelerde meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.
İlk ve Acil Yardım Bölümü
İnsanın var olduğu günden bu güne devam eden temek ihtiyaçlarından biridir sağlık. Bu sebeple sağlık sektörü olan ilk ve acil yardım bölümünde iş olanakları bulunmaktadır. Nitekim devlet hastanelerine girmek için yeterli şartlara sahip olmadığınızda birçok özel hastaneler kapısını açacaktır.

Anestezi
Anestesi ameliyat öncesi hastaların uyutulmasını ve uyuşturulmasını yöntemidir. Geçtiğimiz yıllarda bu bölüme yoğun ilgi olduğu için bu günlerde biraz daha yerini kaybetse de hala tercih edilmektedir.

En İyi Önlisans Bölümleri Nelerdir?

Ağız ve Diş Sağlıgı Bölümü 
En çok tercih edilen önlisans bölümü olmasındaki sebep bu bölümün sağlık sektöründe yer almasıdır. Ağız sağlıgımız yaşam kalitemiz için son derece önemlidir. Son günlerde en sık rastlanan sağlık sorunlarından biri haline gelmiştir. Diş iltihaplanmasından diş eğriliğine kadar birçok diş sorunları bulunmaktadır. Diş sıkıntısı çeken insanların hemen hepsi kendini dişçi koltuğunda bulmaktadır.Elbetteki hekimlerimiz bu görevi bir yardımcı ile yapmaktadır. İşte diş ekimleri ile hareket edip onlarla iş paylaşımı yapan kişiler ağız ve diş teknikeridir.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü 
Gün geçtikce teknoloji hayatımızdaki yerini büyütmektedir. Neredeyse gün içinde dokunduğumuz her şey bir teknoloji ürünüdür. Pandemi süresince insan hayatları değişim ile karşı karşıya kalmıştır. En basitinden ekmek almaya gitmek yerine sipariş vermek daha kolay gelmektedir. Bu nedenlerle Bilgisayar Programcılığı en iyi önlisans bölümleri arasındadır.

Çocuk Gelişimi Bölümü
Çocuklarımız bizim geleceğimizdir, her ebeveyn çocuklarının iyi yetiştirilmesini ve güvende olmasını istemektedir. Son yıllarda kadınların da çalışma hayatına girmesi ile birlikte çocuları ile ilgilenecek bir kurum ya da bir birey ihtiyacı oluşmuştur. Bu nedenle çocuk gelişimi bölümüde en iyi önlisans bölümlerinden biri diyebiliriz.

Odyometri Bölümü
Gerek devlet kurumlarında gerekse özel kurumlarda fazlaca iş bulma imkanına sahip olan odyometri bölümü aynı zamanda atamada en çok kontejan açılan nadir önlisans bölümlerinden biridir.Özel üniversitelerde tam burslu okuma şansını elde edebilir ya da devlet üniversitelerini tercih edebilirsiniz. Önceki yıllarda 3-4 tane devlet üniversitelerinde eğitimi verilmekte iken şuan 10 üstünde devlet üniversitesinde okutulmaktadır. Gün geçtikce alımlarının artacağını gösteren en iyi önlisans bölümleri arasında yer alan bu bölümü gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü
Sağlık sektörü ile alakalı bölümler Türkiye\’de her zaman ilgiyi ve talebi üzerine çekmektedir. Gün geçtikçe evde hayvan bakımını üstlenen komşularımız ve akrabalarımız artmakta, hayvancılık sektörüne ilgi yoğunlaşmaktadır.Bunun yanı sıra devlet 1 kişi bile olsa sağlık sektörü atamalarında kontejan açmaktadır. Kendi iş yerinize sahip olma imkanını da sunmaktadır. Bu gerekçelere dayanarak en iyi lisans bölümleri arasında girmiştir.

Yazımızda en iyi önlisans bölümlerine elimizden geldiğince yer vermeye çalıştık. Her şeyin gönlünüzce olması umudu ile..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir