Ev İşlerini Yaparken Ne Kadar Kalori Harcıyoruz?

Ev İşlerini Yaparken Ne Kadar Kalori Harcıyoruz?

Ev işlerini yapmak çoğu zaman can sıkıcı olabiliyor. Özellikle de yoğun bir iş haftası geçiren kişiler dinlenmek için ayırdığı hafta sonunu temizliğe ayırmak istemiyor. Elbette ki çok haklısınız ancak ev işlerini yaparken ne kadar kalori harcadığınızı duysanız bir hevesle iş başına koyulacağınızdan şüphemiz yok. Kısa zamanlı egzersizlerle formunu korumak isteyen kişilerin ev işlerini de tam zamanlı bir egzersize yönlendirdiği şu günlerde, sizlerde hem ev işlerini bitirmek hem de forma girmek istiyorsanız önerdiğimiz adımları izleyebilirsiniz.

Ev İşlerini Yaparken Ne Kadar Kalori Harcıyoruz?

Bahar Temizliği Yapmak; Yaklaşık 600 – 700 Kalori

Havaların ısınmasıyla beraber hepimizi bir bahar temizliği telaşı sarmış durumda. İş hayatından arda kalan zamanlarda yoğunlaşmaya çalıştığımız sıkı bir bahar temizliği sizlere 600 – 700 kalori yakmakta fayda sağlayacaktır. Güne sıkı bir kahvaltı ile başlayacağınızı varsayarak yerleri süpür, sil ve toz alma işlemleriyle başlayabilirsiniz. Detaylara yoğunlaşarak ilerleyeceğiniz bu tarz ev işlerinde yakılan kalori sizin yapacağınız işlerin niteliğine göre değişiklik gösterecektir.

Yerleri Süpürmek – Silmek; 90 – 120 Kalori

Evinizin büyüklüğüne göre hem zaman hem de kalori harcayacağınız ilk basamağımız yerleri süpürüp üzerine bir de silmek olacaktır. Oldukça hareketli geçecek bu adımda küçük detayları da atlamayacağınızı göz önüne alırsak yaklaşık 30 – 45 dakikanızı alacak bir zaman diliminde 120 kaloriye kadar yakabiliyorsunuz. Tabiî ki buna bir de çocuğunuzun dağıttığı oyuncakları toplamak, oda düzenine bir göz atmak eklenirse verdiğimiz rakamlar daha da artacaktır.

Toz Almak – 50 Kalori

Pek çok kişinin hiç sevmediği toz alma işlemleri genellikle 20 – 30 dakika arasında halledilebiliyor. Hele ki bir de çok fazla süs eşyanız bulunuyorsa yorgunluğunuz artsa da yakacağınız kalori miktarı o derece artıyor. Yüzeysel değil de bahara yönelik ciddi bir toz alma işlemi uygularsanız 50 kaloriye kadar yakabiliyorsunuz.

Ev İşlerini Yaparken Ne Kadar Kalori Harcıyoruz?

Camları Silmek – 150 Kalori

Kış aylarından bahara geçişlerde ev kadınlarını en çok zorlayan aktivite camları temizlemek desek yanlış olmaz. Neredeyse 150 kalori yakımına eşit olan bu adımda evinizdeki cam sayısı ve büyüklüğü de elbette çok etkili. Eğer çok camınız yoksa bu adıma evdeki aynaları da eklemeyebilirsiniz.

Banyo – WC Temizlemek – 200 Kalori

Sağlık açısından son derece önemli olan banyo ve WC temizliğinde toplamda 200 kaloriye kadar yakabiliyorsunuz. Genellikle kadınların çok titiz davrandığı bu yerlerde fırçalama, yıkama, ovalama gibi güç gerektiren aktiviteleri içerir.

Yemek Yapmak / Sofra Hazırlamak – 80 Kalori

Çoğu zaman “Yemek yaparken bile yoruldum” diye söylendiğimiz olmuştur. Elbette yapılacak yemeğin ve kaç kişiye hazırlık yapıldığının da büyük artısı var. Ancak bu tarz günlük bir aktiviteyle 80 kalori ve fazlasını yakabiliyorsunuz.

Ev İşlerini Yaparken Ne Kadar Kalori Harcıyoruz?

Ütü Yapmak – 70 Kalori

Genellikle kol ve bilek kaslarını sık kullanarak yaptığınız ütü işlemlerinde 70 kalori yakabiliyorsunuz. Her ne kadar sıkıcı ve bunaltan bir işlem olsa da özellikle bahar temizliği dönemlerinde gardırop düzenlemesi yakılan kalorileri ikiye katlayabiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir