Ev Yapımı Yoğurt Neden Süner?

Ev Yapımı Yoğurt Neden Süner?

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ev yapımı yoğurtlar birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Fakat bu girişimle beraber yoğurt yapımının ne derece meşakkatli bir mesele olduğu anlaşılmaktadır. Ev yapımı yoğurt yapılırken dikkat edilmesi gereken birçok unsur vardır. Yoğurdun sıcaklığı, süt veren ineğin gebe olup olmadığı, sütün kaynama derecesi gibi öğeler sütün kalitesini etkilemektedir. Özellikle çoğunlukla evde geçirdiğimiz zamanlarda bir heves girişilen ev yapımı yoğurt girişimi hüsranla sonuçlanabilir. Bunun için aşağıdaki yazıyı inceleyerek ev yapımı yoğurt yaparken dikkat etmeniz gereken incelikleri öğrenebilirsiniz.

  

Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Mayalanmalıdır?

Ev yapımı yoğurt yaparken mayalama sürecine yoğun bir çaba harcanması gerekmektedir. Mayalama süreci için izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki gibidir.

  • Ev yapımı yoğurt yapmak istiyorsanız öncelikle inek sütü satın almalısınız.
  • Aldığınız sütü uygun derinlikte ve ağzını kapatabileceğiniz cam bir kaba koymalı ve kapağını kapatmalısınız.
  • Eğer bu kap için seçiminizi camdan yana yaparsanız daha sağlıklı bir yoğurt elde edebilirsiniz.
  • Bunun sonrasında ise kapta mayalanan sütün ılık bir hale gelmesini beklemelisiniz.
  • Süt ılıdıktan sonra ise içine bir kaşık yoğurt atabilirsiniz.
  • Sonrasında ise kapağını kapatmalı ve mayalanana dek açmamalısınız.

Süt Mayalamanın Püf Noktası Nedir?

Ev yapımı yoğurt yapmanın püf noktalarından biri de sütün kaliteli bir biçimde mayalanmasıdır. Bu noktalara dikkat ettiğiniz takdirde yoğun kıvamlı bir yoğurda sahip olabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Sütünüzü mayalarken içine atacağınız yoğurt miktarını sütünüze göre belirlemelisiniz. Aksi takdirde dilediğiniz kıvamı yakalayamayabilirsiniz.
Bir kabın içine koyup sıkıca ağzını kapattığınız sütü fırının içine koyup sabah olana dek hiç açmamalısınız. Kabı fırına koyma amacımız kesinlikle süte ısı vermek değildir. Fırına koyarken önem verilen nokta sütün karanlık ve kapalı bir alanda bekletilmesini sağlamaktır.
Sabaha kadar karanlık bir mekânda beklettiğiniz yoğurdunuzu ertesi gün keyifli tüketebilirsiniz.

Ev Yapımı Yoğurt Neden Süner?

Ev Yoğurdu Sünerse Zararı Ne Olur?

Ev yapımı yoğurdun sünmesi sonucu çoğu kişi endişelenmekte ve zararlı olup olamayacağı hakkında araştırma yapmaktadır. Yoğurdunuz sündüğü takdirde size zarar verme ihtimali ile ilgili bir bilgi bulunmamaktadır. Bununla birlikte yoğurdunuz sündüğü takdirde kaymak veya peynir olarak tüketebilme imkanına sahipsiniz. Aynı zamanda eğer sütünüzün güvenli bir noktadan geldiğinden eminseniz önerilen şekillerde yiyebilirsiniz. Fakat sünen yoğurdunuzun süt kaynağının ne olduğunu bilmiyorsanız kesinlikle sünen yoğurdu dökmelisiniz. Bu olumsuz durum size zarar verecek maddelerin sütün içinde bulunduğu anlamına gelebilmektedir.

Ev Yapımı Yoğurdunun Sünmesinin Nedenleri Nelerdir?

Ev yapımı yoğurt yapmak istiyorsanız sütünüzü mayalamak için de ev yapımı yoğurt kullanmalısınız. Aksi takdirde yoğurdunuz sünme ihtimali yükselmektedir. Yoğurt yaparken inek sütü kullanılmalıdır ve sütünüzü paket ürünü olarak tercih ederseniz mayalanması mümkün olmamaktadır. Bunların yanı sıra sütü sağılan ineğin de hamile olmaması gerekmektedir. Son olarak ise mayalanan sütün oldukça kaynar bir sıcaklıkta olması gerekmektedir. Bu kurallara uymazsanız ev yapımı yoğurdunuzda bozulmalar yaşanabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir