Evdeki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir

featured

Eve giren tütün kokusu, sigara içmeyenleri ve bazen içenleri de dünyanın en rahatsız eden kokularından biridir. İçeriyi havalandırsanız bile, bu görünmez parçacıklar mobilya ve duvar yüzeylerinden sızarak koku yaymaya devam eder. Sigaranın sık olduğu yerlerde bu kokuyu düzenli olarak gidermezseniz bir süre sonra çıkması kolay olmayacaktır. Peki bir odaya veya eve sinmiş sigara kokusundan nasıl kurtulursunuz? Bu kokudan kurtulmanın en kolay yolları nelerdir? İşte evinizdeki sigara kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacak bazı pratik öneriler… 

Kahvenin gücünden yararlanın

Parfümerilerde müşteriler, farklı kokuları denerken düzenli aralıklarla kahve çekirdeklerini koklarlar. Bunun nedeni, kahvenin kokuları emme kabiliyetine sahip olmasıdır. Farklı kokulardan bıkan burun bir süre sonra kokmaya başlar. Kahve çekirdekleri bu durumu “sıfırlamak” için kullanılır. Evinizdeki sigara kokusundan kurtulmak için kahve çekirdeklerini köşelere yerleştirmeyi deneyin! Sigaranın hoş olmayan kokusunu oturma odasındaki aroma ile gazlı bez torbaya koyacağınız kahve çekirdekleri ile değiştirebilirsiniz.

Elma sirkesi ve kabartma tozu karışımı kullanın

Elma sirkesi, ev temizliği için en yaygın kullanılan doğal dezenfektanlardan biridir. Beyaz sirke olarak da bilinen bu sirkeyi kabartma tozu ile karıştırıp evin farklı yerlerinde kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek bir nokta var. İlk önce kabartma tozunu bir bardak suya dökmeniz gerekir; Daha sonra bu karışıma yavaş yavaş elma sirkesi eklemeniz gerekir. Aksi takdirde, büyük miktarda sirke ile aynı anda reaksiyona giren kabartma tozu karışımın kabarmasına neden olabilir. Bu karışımı sigara içme alanının herhangi bir köşesine koyduğunuzda, karışımın zamanla buharlaştığını ve tütün kokusunun giderilmesine yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Odaya bir dilim limon ve portakal koyun

Kokulu limon ve portakal dilimlerini yaşam alanında farklı konumlara yerleştirebilirsiniz. Evi temizlemek için doğal karışımlarda sıklıkla kullanılan limon, tütün kokusunu gidermek için de oldukça faydalı bir bileşendir. Ancak bir iki günlüğüne saçtığınız limon ve portakal parçalarını hatırlamalısınız; Çünkü daha uzun süre dışarıda bırakılırlarsa küflenebilir, kokulara neden olabilir ve daha hijyenik olmayabilirler.

İzmaritlerden Bir An Önce Kurtul

Mekana giren sigara kokusunun en büyük kaynağı uzun süre yerinde bırakılan izmaritlerdir. Çöp kutusundaki, lavabodaki veya küllükteki çöp parçaları, güçlü kokularıyla geniş bir oturma odasını boğabilir. Bu nedenle sigara izmaritlerini mümkün olduğunca yaşam alanlarından uzak tutun. Sigara içtikten hemen sonra kül tablasını temizleyin. Sigara izmaritlerini fazla beklemeden evin dışındaki çöp kutusuna atmak için tembel olmayın; Aksi takdirde, çabalarınız faydasız olacaktır.

Düzenli Ev Temizliğine Önem Ver

Tütün kokusunun mobilya ve duvar yüzeylerine nüfuz etmesini önlemek ve tütün kokusunun derinlemesine nüfuz etmesini önlemek için evi düzenli olarak havalandırmaya ve temizlemeye dikkat edin. Sigara içilen bir ortamda zemin, duvar, mobilya ve dolap kapakları gibi sert yüzeylerin yanı sıra kanepe gibi kumaş yüzeyleri temiz bir bez ve kokulu temizleyici ile iyice silin.

Odadan sigara kokusu nasıl çıkar?

Tütün kokusu, sigara içilen alandaki tüm nesnelere nüfuz eden ve kalıcı bir sigara kokusuna neden olan bir kokudur. Oda kokuyor ve odanın havalandırması sigara kokusunun geçmesi için yeterli değil. Sigara kokusunu odadan nasıl çıkaracağınızı merak ediyorsanız; Sigara kokusundan kurtulmak için tanıttığımız sigara deodorize yollarını uygulayabilir, aynı zamanda odanızı kaplayan kokuyu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Sigarayı sirke ile kokudan arındırın

Birçok kokuyu yok etme özelliğine sahip olan sirke, sigara kokusundan kurtulmak için kullanabileceğiniz en kolay yöntemlerden biridir. Sigara kokusundan kurtulmak için tütün kokan bir odaya bir kase sirke koyun. Sirke, gece boyunca odadaki sigara ve diğer kokuları emecek ve odadaki sigara kokusundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Kömür İle Sigara Kokusu Çıkarma

Odanın bir köşesine kömür koyarak sigara kokusundan kurtulabilirsiniz. Kömürü terk ettikten sonra, tütünü koklamasını için odadaki kabine koyarsınız, yaklaşık 1 hafta boyunca odaya bırakın.

Kabartma İle Sigara Kokusu Çıkarma

Kabartma tozu, sigara kokusunu gidermek için kullanabileceğiniz başka bir bileşendir. Kabartma tozu kokuları emecek ve gitmelerini sağlayacaktır. Sigara kokusundan karbonat ile kurtulmak için sigara kokusunun emdiği perdeleri yıkayın. Yine sandalyedeki sigara kokusundan kurtulmak için sandalyeyi kabartma tozu ile silebilirsiniz.

Kahve İle Sigara Kokusu Çıkarma

Tülden bir çanta yapın ve kahve ile doldurun. Bu şekilde yapacağınız birkaç paket kahveyi odanın tütün kokan farklı yerlerine yerleştirin. Kahve tütün kokusunu emecektir.

Limon İle Sigara Kokusu Çıkarma

Evden gelen sigara kokusundan kurtulma yöntemleri arasında bir diğer yöntem de limon ve portakal dilimleri koymaktır. Tütün kokan köşelere birkaç limon ve portakal koyarsanız limon ve portakal dilimleri kokuyu emecek ve kokunun gitmesini sağlayacaktır. Ancak bu dilimleri 2 güne kadar hasat etmeyi unutmayın.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir