Evlilikte Kilo Almamak İçin 10 Altın İpucu

featured

Evlilik yasağının kalkmasıyla evlilik hayatını erteleyen birçok çift kendini evlilikte bulurken aşırı kilolar ince görünmeye izin vermiyor Bu süreçte kompakt ve dengeli olmak sıkıcı olabiliyor. Ama yeni evlilere dikkat! Asıl tehlike daha sonra başlar çünkü beslenme alışkanlıkları dikkate alınmadığında, özellikle ilk yıl içinde kişinin vermeye çalıştığı kiloya yeni kilolar eklenebilir. Beslenme uzmanı ve gıda uzmanı Elif Gizem Arıburnu, evlilikte kilo almamak için 10 önemli kuralı sıralıyor, önemli uyarı ve önerilerde bulunuyor.

  1. Yerinizde Durmayın

Egzersiz, sağlıklı bir yaşam sürdürmek için çok önemlidir. Yeni hayatınıza alışırken, egzersizi rutininize dahil etmeyi unutmayın. İyi hissetmek ve birbirinizi desteklemek için birlikte yapabileceğiniz egzersiz türlerini deneyin. Örneğin; yürüyüş, bisiklete binme, yüzme veya atlama gibi. Sevdiğiniz egzersiz türüne karar verdikten sonra tek yapmanız gereken günde 30 dakikanızı ayırmak.

  1. Küçük Tabak Seçimi

Aile ile birlikte olmanın heyecanı ve mutluluğu ile yeni evliler hem günlük yemeklerinde hem de misafirleri için hazırladıkları menülerde uç noktalara gidebilirler. . Bu nedenle kilo da fark edilmeden artabilir. Bunu önlemek için yemeğinizin sağlıklı olduğundan ve büyük bir tabak yerine küçük bir tabakta servis edildiğinden emin olun. Tatlı istiyorsanız meyveli keşkül gibi hafif tatlıları tercih edin.

  1. Çay ve Kahveyi Artırın, Suyu Atlamayın

Genel halk gibi yeni evliler de akşamları çay ve kahve içmeyi artırabilir. Burada önemli olan ilk nokta, çay ve kahvenin şekersiz tercih edilmesi gerektiğidir. Bir diğer önemli nokta ise çay ve kahvenin vücuttan atabileceği suyu değiştirmektir. Bu nedenle ne kadar çok çay ve kahve içerseniz o kadar çok su içmeli ve yaz aylarında su alımınızın 35- 40 ml/kg olmasına özen göstermelisiniz.

  1. “Eşime İyi Bakmalıyım” Derken Bu Hatayı Yapmayın

Her yeni evli çift en az bir kez “Evlilik sizin için işe yarar” ifadesini duymuştur. Bu cümlenin altında eşinizin size iyi baktığı anlamı vardır ve sizinle ilgilenme düşüncesi genellikle yemekle ilişkilendirilir. Cinsiyet ne olursa olsun, partnerinizden yemeğinizde biraz daha yemesini istemekte ısrar etmeyin. “Beni ye” ya da “yemiyorsun, beni sevmiyorsun” gibi ifadeler kullanma ya da tok olduğunu düşünsen bile gereğinden fazla yemek yeme, yemezsem yazık olur. yemeyin. yemeyin.

  1. Haftalık Menünüzü Planlayın

Tüm günlük rutinler arasında akşam yemeği için ne pişireceğinizi düşünmek en zorudur. Haftalık menü planlaması bu stresi önlemek için en iyi çözümdür. İlk olarak, buzdolabında veya derin dondurucuda ne var? Son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürünler var mı? Bunları bir kağıda yazın ve gelecek haftanın menüsünde öncelik sırasına koyun. Elinizde ürün bulunan menüleri planlarken, aynı malzemeleri farklı günlerde kullanmaya çalışın. Örneğin; Bezelye ve enginar dolması ile yemek pişirmek gibi.

  1. Aç Karnına Alışveriş Yapın

Alışverişinizi tam olarak yaptığınızdan emin olun. İş tamamlandı ; Çok şekerli yiyeceklerin aç karnına alındığı kanıtlanmıştır. Uygun fiyatlı ve israfı önleyen sağlıklı bir düğün sonrası yemek planı hazırlamak için alışverişe çıkmadan önce bir liste yapmayı alışkanlık haline getirin.

Bir sonraki hafta için menüye göre eksiği belirleyin, alınacak ürünleri sipariş edin. Sebze ve meyvelerin olduğu reyonlara öncelik verin, tavuğu en sona koyun ve her zaman karbonhidrat grubuna ait tam tahıllı ürünleri tercih edin. Özellikle pandemi döneminde alışveriş yapmanız gerekmeyen reyonlara girmemeye dikkat edin.

  1. Akşam Yemeğinizin Saatini ve Süresini Belirleyin

Tüm günün koşuşturmacasından eve geldiğinizde tesadüfen eşinizle sohbet ederken akşam yemeği yiyin. Ve masada oturmak için harcanan zaman arttıkça, masadaki atıştırmalıkların miktarı da arttı. Bu yüzden akşam yemeğinizin zamanını ve uzunluğunu sınırlamak, yemeklerden sonra masa etrafında toplanmak ve ara öğünlerle temas etmediğiniz bir ortamda sohbet etmeye devam etmek kilonuzu kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

  1. Çaya Abur Cubur Eklemeyin

Diyetisyen ve Diyetisyen Elif Gizem Arıburnu “Akşam yemeğinden sonra çay içmek gün içinde yorgunluk atmak ve rahatlamak için çoğumuzun olmazsa olmazı. Ve tatlı diye bir şey yok, çay tek başına yetmiyor denilince devreye kek ya da paketlenmiş gıdaların tüketimi giriyor. Bel bölgesinde yağlanmaya, kilo alımına ve bunun sonucunda da insülin direncinin gelişmesine neden olabilir. Bu nedenle çaya atıştırmalıklar yerine az miktarda çiğ kuruyemiş/kuru meyveli atıştırmalıklar eklemek mümkündür. Çaylar, siyah çaylar yerine şekersiz meyve aromalı bitki çayları olarak da tercih edilebilir.

  1. Yemek Siparişlerinizde Bu Kurala Dikkat Edin

Evlilik her iki taraf için de yeni bir düzen ve yeni sorumluluklar demektir. Bu nedenle, alışmak ve tamamen normal olan bir rutin oluşturmak biraz zaman alabilir. İlk başta dışarıdan yemekle konuşma sıklığı yüksektir ancak zamanla bu azalacaktır. Ama ilk başta bile önlem almakta fayda var. Dışarıdan fast food siparişi vermek yerine, yemeklerin evde yapıldığı yer öncelik olmalıdır. Eğer böyle bir alternatifimiz yoksa ızgara yağsız et/tavuk/balık salatası/ızgara sebze kombinasyonu dışarıdan söylenebilecek sağlıklı alternatiflerden biridir. Yanına aldığınız sıvının şeker içermemesine özellikle dikkat edin.

  1. Periyodik Olarak Tartılın

Diyetisyen ve beslenme uzmanı Elif Gizem Arıburnu “Mutluluk, huzur ve rahatlık alanına ulaşmak insanda rahatlama yaratabilir. Uzun bir süre sonra bu gevşeme sayesinde kilo alımı fark edilebilir. Güvende olmak için haftanın aynı gününde, aynı terazide, aynı kıyafetlerle ve aynı saatte tartılın. Ve sonuçlarınızı yazın. Üç hafta içinde bir artış görürseniz, müdahale zamanı. Çiftlerden sadece biri kilo alsa bile, her iki tarafın da yediklerine dikkat etmeye başlaması ve eşlerinin destekleyici olarak diyetlerine sadık kalmasına yardımcı olması önemlidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir