Facebook Ads Olay Yöneticisi Nasıl Kurulur?

featured

Pixel Facebook, Facebook reklamlarının performansını optimize eden bir web analizi aracıdır. Web sitenizdeki kullanıcı etkinliğini ve yaptıkları işlemleri anlamanıza yardımcı olur. Pikselin kendisi, bir web sayfasının koduna eklenen bir komut dosyasıdır. Bu komut dosyası, Facebook Business Manager’da veya Reklam Yöneticisi’nde Etkinlik Yöneticisi’nde de mevcuttur. Facebook pikseli, karlı bir Facebook reklam kampanyası yürütme şansınızı önemli ölçüde artırır. Pixel’i kullanarak reklam kampanyaları oluşturabilir ve web sitenizdeki her eylem hakkında veri toplayabilirsiniz. Pikselleri kullanarak, reklam kampanyalarınıza yeniden pazarlama, dönüşüm optimizasyonu ve geniş kitleler gibi güçlü özellikler ekleyebilirsiniz.

Peki Facebook Piksel Ne İşe Yarıyor?

Pixel, Facebook profillerini almak ve eşleştirmek için analizi basitleştirmek için web sitesi kullanıcılarının verilerini ve eylemlerini birleştirir. Verileri, reklam sonuçlarınızı iyileştirmek, yeniden hedefleme reklamlarını kullanmak ve hatta dönüşüm optimizasyonu yoluyla web sitenizi geliştirmek için kullanabilirsiniz. Hedef kitlenizi daha iyi anlamak için verileri kullanmak, sosyal medya pazarlama analitiğinin merkezi bir parçası olarak çevrimiçi işinizi büyütmek için çok etkili bir araçtır.

Facebook pixel’i yükledikten sonra, izleme verilerinin daha kişisel olmasını istemiyorsanız, web sitenizin arka planında çalışacak ve herhangi bir işlem yapmadan kullanıcı işlemlerini izlemeye devam edecektir. Facebook pikseli, web sitenizin sosyal medya pazarlama çabalarının etkisini gerçekten gösterebilir.

Facebook’un Avantajları Pixel

Ücretsiz

Veriye dayalı kararlarla belirli eylemleri gösteren doğru kişilere reklam gösterin.

Optimizasyonla daha fazla dönüşüm ve gelir elde edin Belirli bir eylemi gerçekleştirme olasılığı en yüksek kişilere reklam verin.

Facebook reklamlarının etkinliğini ölçün.

Facebook Analytics (gelir raporları, web analitiğine alternatif görünümler)

Hedef kitlenizi daha iyi anlayın.

Benzer hedef kitlelerle kârlı Facebook reklam boyutu

Facebook analytics’e erişmenizi sağlar

Facebook pikseli yalnızca reklam kampanyaları için değildir. Bir Facebook pikseli kurmak, piksel tabanlı Facebook Analytics’e erişmenizi sağlar. Sayfa analitiği gibi, piksel analitiği de web sitesi ziyaretçileri ve eylemleri hakkında toplanan verileri siteniz ve performansı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz kullanışlı bir gösterge panosu olarak sunar.

Piksel Facebook, web sitenizin ziyaretçilerinin birçok davranışsal ölçümünü izleyebilir. Bu şekilde, kitlenizin sizin için anlaşılması daha kolay hale gelir. Kullanıcılarınızın uygulanan değişikliklere nasıl tepki verdiğini öğrenebilir, böylece yenilikleri etkili bir şekilde test edebilirsiniz. Örneğin; Daha iyi bir görünüm için aşağıda listelenen faktörleri ve verileri kullanabilirsiniz.

Kullanıcılar web sitenizi nasıl kullanıyor,

Trafik kaynağı (ör. SEO trafiği),

Kitlenizin demografisi,

Web sitenizden çekilen Facebook Analytics Facebook kanalı,

Kullanıcı Elde Tutma,

Müşteri Yolculuğu,

En İyi Etkili İçerik/İçerik,

Çevrimiçi Mağaza

Bu verilerle sunabilecekleriniz;

Geliri artırın

Alışverişi takip edin

Müşteri değeri

Facebook Pixel Nasıl Kullanılır? Nereden Alınır?

Web siteniz için piksel kodunu ve benzersiz kimliği almak son derece basit bir işlemdir. Piksel kodu için gerekenler;

Komut dosyası ekleyebileceğiniz bir web sitesi,

İsteğe bağlı ancak şiddetle tavsiye edilir; web sitenizde dönüşüm olarak ölçülen temel eylemler (eylem düğmeleri, satış ortağı bağlantıları vb.)

Facebook piksel kimliğinizi ayarlayın ve kodunuzu alın

Önce tıklama etkinliğine gidin

Veri Kaynağı Bağlantıları”na gidin, ardından Facebook Pixel’i seçin

İsim verme

İsteğe bağlı olarak, Facebook’un web sitenizi kontrol etmesine izin verin.

Platform, kodu manuel olarak kopyalayıp yapıştırmanızı veya bir ortak entegrasyonu alternatif çözümü kullanmanızı ister.

Facebook Pixel Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Facebook piksel ayarları basittir. Piksel oluşturduğunuzda aldığınız kodu olay işleyicinizde kopyalayabilir ve web sayfanızın üst kısmındaki başlığın altına ekleyebilirsiniz. İş ortağı entegrasyonunu da kullanabilirsiniz. Ayrıca, kullandığınız web sitesinin türüne bağlı olarak hızlı kurulumlar da mevcut olabilir. Birçok platform, ayarlarına bir kimlik ekleyerek Facebook pikselini yüklemenize izin verir. Peki farklı platformlarda Facebook pikseli nedir, nasıl yapılandırılır? Şimdi onları test edeceğiz.

Google Tag Manager Kullanarak

Piksel yüklemenin en kolay yolu Google Etiket Yöneticisini kullanmaktır. Bu yüzden;

Google Etiket Yöneticisi’ni açın,

İşletme entegrasyonunu tamamlayın,

Google Etiket Yöneticisi hesabınızda oturum açın ve piksel doğrudan yüklenecektir.

Ayrıca, Etiket Yöneticisi’nin kendisine de piksel yükleyebilirsiniz;

Yeni bir etiket oluşturun,

Özel HTML’yi seçin, Pixel

Kodunuzu HTML alanına yapıştırın,

Tetikleyici bölümünde “tüm sayfalar”ı seçin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir