Giysilerdeki Fondöten Lekesi Nasıl Çıkar?

featured

Makyaj yapmayı seven çoğu kişinin en çok başına gelen ve en çok şikâyet ettiği konu şüphesiz giysilerdeki fondöten lekelerdir. Çünkü fondöten lekesi ıslak mendille veya ıslak bir bezle silindiğinde hemen çıkan bir leke değildir. İnatçı bir leke olduğu için çoğu genç kız, en sevdiği kıyafetler fondöten lekesi olduğu için maalesef giyememektedir. Fakat bu yazımızda fondöten sizlere altın değerinde bir bilgi hazırladık. Giysilerinizde bulunan inatçı fondöten lekelerini artık kolayca çıkarabilmeniz mümkün. Fondöten lekesi ile savaşmak ve onun yenmek için doğru malzemeleri ve doğru yöntemi kullanmak en önemli noktadır.

Fondötenler türüne göre farklılıklar gösterir ve kullandığınız fondötenin yapısını bilmek çok önemlidir. Bazılarının kapatıcılık oranı yüksek olduğu için ve mat yapıda oldukları için lekeleri daha inatçı olabilir. Bazı fondötenler ise saten bitişli ve su bazlı oldukları için lekelerini çıkarmak daha kolay olabilir. Ama her iki fondöten lekesini çıkaracak eşsiz tüyoları sizler için derledik. Kapatıcılığı yüksek bir fondöten kullanıyorsanız mutlaka lekeyi çıkarmak için yağ bazlı bir makyaj temizleyicisi olmalıdır. Su bazlı hafif yoğunlukta bir fondöten kullanıyorsanız su bazlı bir makyaj temizleme mineral suyundan yararlanabilirsiniz. 

Traş Köpüğü ve Deterjanla Fondöten Lekesi Çıkarma

Makyaj temizleme suları leke çıkarma da tam anlamıyla başarılı değilse kullanılacak bir başka yöntem tıraş köpüğü ve çamaşır yıkama deterjanıdır. Her iki ürünü de fondöten dökülen yere çok bastırmadan uyguladığınızda lekeler çıkmaktadır. Daha sonra makineye yıkanmak üzere attığınız zaman, lekelerin tamamen çıkmış olduğunu görebilirsiniz. Burada önemli olan nokta ilk önce tıraş köpüğünü denemektir. Leke tamamen çıkmamışsa üzerine deterjan eklemek gerekir. Her iki ürünü de aynı anda lekenin üzerine sürmek, kıyafetinizin dokusuna zarar verebilir veya renginde açılmalara sebep olabilir. Uygulama aşamasında çok bastırmamaya ve ovalanmamaya dikkat edilmesi gerekir.

Lekeye makyaj çıkarıcı ürünler, deterjan gibi ürünler eklemeden önce, mutlaka lekenin üzerine soğuk su dökün. Çünkü soğuk su, lekeyi nemlendirir ve yumuşamasına yardımcı olur. Bu sayede lekenin çıkma oranı artar. Makyaj temizleme ürünleri, lekeyi tamamen çıkarmazsa içerisine 2 ila 3 damla bulaşık deterjanı ekleyerek yüzeyi köpürtün. Bu köpürtme işlemi, kullandığınız malzemenin daha derinlere işlemesine ve kumaşın içerisinde bulunan fondöten parçacıklarının yüzeye çıkmasına yardımcı olur.

Çamaşır Suyuyla En İnatçı Fondöten Lekelerini Çıkarma

Derinlemesine iz bırakmış ve hiçbir ürün, fondöten lekesini çıkarma işlemini başaramamışsa çamaşır suyuyla anında halledebilirsiniz. Fakat çamaşır suyu kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü çamaşır suyu gerektiğinden fazla kıyafetin üzerine konulursa kıyafetin renginde bozulmalar medyana getirebilir. Mümkün olduğunca az koymaya ve içerisine bir miktar su eklemeye özen gösterin. 

Sulandırılmış yapısı sayesinde pigment bozulmaları engellenir. Çamaşır suyunu lekenin üzerine nazik hareketlerle sürün ve kıyafetin diğer bölümlerine asla değdirmemeye çalışın. Elinizle veya bir fırça yardımı ile asla lekeyi ovalamayın. Kurumak üzere bir süre dinlenmeye bırakın. Kurduğundan emin olduğunuz zaman, kıyafetinizi çamaşır makinesine yıkanmak üzere yerleştirin. Yıkanma işlemi tamamlandıktan sonra fondöten lekesinin çıkmış olduğunu göreceksiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir