Google Sahte Kripto Para Madenciliği Uygulamalarını Yasaklıyor

Bazı mobil uygulamalar, kullanıcılarının doğrudan telefonlarından bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri madenciliği yapmasına izin veriyor. Cep telefonlarının bilgi işlem gücü, işlemlerin doğrulanmasına yardımcı olur. Ancak, bu tür bir cihaz bu görev için mutlaka uygun değildir. Ve, bu tür madencilik için kullanıcı çılgınlığı, vicdansız geliştiriciler tarafından hızlı bir şekilde kullanılmaya başlandı. Toplamda 100'den fazla “madencilik uygulaması” tamamen var olmayan hizmetler sunacaktır . Play Store'dan silinen 8 uygulama Yazılım güvenliği alanında önemli bir oyuncu olan Trend Micro'nun bir raporuna dayanarak Google , Play mağazasından 8 kripto para madenciliği uygulamasını yasaklamaya karar verdi . Bu gerçekçi arayüz uygulamaları, gerçekte var olmayan hizmetler için kullanıcılarından ücret alan dolandırıcılıklardı. Gerçekten de, bu uygulamaların kullanıcıları, uygulamalara bağlı olarak kripto para madenciliğine geçerli bir şekilde devam etmek için video reklamları izlemek ve aylık 15 dolar ödeme yapmak zorunda kaldı . Ancak Play Store'da yasaklanan 8 uygulamadan sadece 2'siücretli uygulamalardı. Yasaklı uygulamalardan biri olan BitFunds Crypto Cloud Mining , henüz ilk sürümündeyken 100.000'den fazla indirilmişti. Şüphelenmeyen kullanıcılar, kripto para madenciliği simülasyonları ve yerleşik satın alma teklifleri tarafından cezbedildi. Ayrıca daha iyi performans vaadiyle 

Bazı mobil uygulamalar, kullanıcılarının doğrudan telefonlarından bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimleri madenciliği yapmasına izin veriyor. Cep telefonlarının bilgi işlem gücü, işlemlerin doğrulanmasına yardımcı olur. Ancak, bu tür bir cihaz bu görev için mutlaka uygun değildir. Ve, bu tür madencilik için kullanıcı çılgınlığı, vicdansız geliştiriciler tarafından hızlı bir şekilde kullanılmaya başlandı. Toplamda 100’den fazla “madencilik uygulaması” tamamen var olmayan hizmetler sunacaktır.

Play Store’dan silinen 8 uygulama

Yazılım güvenliği alanında önemli bir oyuncu olan Trend Micro’nun bir raporuna dayanarak Google , Play mağazasından 8 kripto para madenciliği uygulamasını yasaklamaya karar verdi . Bu gerçekçi arayüz uygulamaları, gerçekte var olmayan hizmetler için kullanıcılarından ücret alan dolandırıcılıklardı.

Gerçekten de, bu uygulamaların kullanıcıları, uygulamalara bağlı olarak kripto para madenciliğine geçerli bir şekilde devam etmek için video reklamları izlemek ve aylık 15 dolar ödeme yapmak zorunda kaldı . Ancak Play Store’da yasaklanan 8 uygulamadan sadece 2’siücretli uygulamalardı.

Yasaklı uygulamalardan biri olan BitFunds Crypto Cloud Mining , henüz ilk sürümündeyken 100.000’den fazla indirilmişti. Şüphelenmeyen kullanıcılar, kripto para madenciliği simülasyonları ve yerleşik satın alma teklifleri tarafından cezbedildi. Ayrıca daha iyi performans vaadiyle “paketlerini” artırmaya teşvik edildiler. Teknik açıdan bakıldığında, bu vaatlerin elbette hiçbir dayanağı ve içeriği yoktu.

Google Sahte Kripto Para Madenciliği Uygulamalarını Yasaklıyor

Diğer başvurular da sorgulandı

Aynı Trend Micro raporuna göre, bu 8 uygulama buzdağının sadece görünen kısmı. Gerçekten de 120’den fazla mobil madencilik uygulamasının dolandırıcı olduğu söyleniyor . Gerçekte, bu uygulamalar kripto para madenciliği yapma yeteneğine sahip olmayacaktı. Aynı rapora göre, sadece bir yıl içinde 4.000’den fazla kullanıcı bu sahte uygulamaları kullanmanın bir sonucu olarak finansal sonuçlara maruz kaldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir