1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Görüntülü Konuşma İçin En İyi Uygulamalar Hangisi? Görüntülü Konuşma Uygulamaları Neler?

Görüntülü Konuşma İçin En İyi Uygulamalar Hangisi? Görüntülü Konuşma Uygulamaları Neler?

Görüntülü Konuşma İçin En İyi Uygulamalar

Görüntülü konuşma uygulamaları 21. Yüzyılın en popüler yeniliklerinden bir tanesi haline geldi. Teknoloji devriminin yaşandığı bir çağ olmasına rağmen dünya genelinde yaşanan covid-19 salgını sebebiyle evlere kapandığımız günler sayesinde eğitimlerimizi, işlerimizi ve toplantılarımızı tamamen bu tarz uygulamalar üzerinden gerçekleştirdik ve hâlâ gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Belki de yediden yetmişe hepimiz ilk defa teknolojinin bir nimet olduğuna hemfikir olduk.

Yararlı kullanıldığı zaman teknolojinin hayatı kolaylaştırdığı pandemi döneminde kanıtlanmış oldu. Peki, Görüntülü konuşma uygulamaları nelerdir? Hangi uygulamalar bu dönemde daha çok kullanıldı? Hangi uygulamaların nasıl özellikleri mevcut? Sizler için bugün bu bilgileri hazırladık. Eğer sizler de görüntülü konuşmayla işlerinizi yürütmek istiyorsanız mutlaka yazımızın devamını okumalısınız.

En İyi Görüntülü Sohbet Uygulaması Hangileridir?

Görüntülü konuşma uygulamaları arasında tabii ki de en popüler olan uygulamanın başında Skype gelmektedir. Hem ücretli hem de ücretsiz olmak üzere kullanıcılara kullanım seçenekleri sunmaktadır. Görüntülü ve sesli görüşme özellikleri sunan Skype tüm dünya genelinde HD görüntü kalitesi, dil çevirisi, konuşma sırasında ekran paylaşımı özellikleri ile göz bebeği olmuştur. Aynı anda 50 kullanıcı ile toplantı yapabilme özelliğine sahiptir.

Görüntülü konuşma uygulamaları arasında ikinci sıramız tabii ki de Zoom uygulamasıdır. Ülkemizde son zamanlarda en çok kullanılan işlerimizi ve eğitimlerimizi gerçekleştirdiğimiz görüntülü görüşme programıdır. Ücretli ve ücretsiz olarak kullanıcılarına seçenekler sunmaktadır.

Ücretsiz uygulamada en fazla 100 kullanıcı ile aynı anda toplantı gerçekleştirebilir ve ekran paylaşımı yapabiliyorsunuz. HD görüntü ve ses kalitesi ile kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmektedir. Pandemi döneminde tüm dünyada eğitim ve iş alanında en çok kullanılan ve ilk sıralarda yer alan uygulamadır.

İş görüşmelerini ya da özel görüşmelerini gizlilik çerçevesinde güvende konuşmalar yaparak gerçekleştirmek isteyenlerin göz bebeği ise Jitsi uygulamasıdır. Tüm görüntülü konuşma uygulamalarından en güvenli olan platformdur. Tüm sesli sohbetleri ve görüntülü konuşmalarınızı şifreleme özelliğine sahiptir. İstediğiniz kadar da katılımcı davet edebilme özelliğine sahiptir.

İş dünyasının hemen her zaman tercih ettiği uygulama ise Trello uygulamasıdır. Toplantı sırasında ekranda aynı anda yapılacak işleri, tamamlanan dosyaları, gelecek dönem planları aynı ekranda gösterebilme özelliği olduğu için tercih edilmektedir. Tamamen ücretsiz bir uygulamadır.

En çok tercih edilen uygulamalardan bir diğeri ise Free Conference Call uygulamasıdır. Tüm uygulamalar arasında en iyisi diyeceğimiz bir platformdur. HD ses kalitesi ve video konferans ayrıca ekran paylaşımı ile kullanıcıları bir araya getirerek memnun etmektedir. 1000 kişiye kadar katılımcıyı toplantıya davet edebiliyorsunuz.

GoTo Meeting Uygulaması ise 29 kullanıcıya kadar konferans toplantı yapabilme özelliği sunmaktadır. İlk bir ayı ücretsizdir. Devamında ücrete tabii olmaktasınız.

Görüntülü Konuşma İçin En İyi Uygulamalar

En İyi Görüntülü Konuşma Programı 2021

Görüntülü konuşma uygulamaları finans sektöründen hukuk sektörüne eğitim sektöründen iş toplantılarına varana kadar hemen hemen her sektörün pandemide ki kurtarıcısı oldu. Sadece bu sektörler dışında insanlar evine kapandığı ve yakınlarıyla sosyalleşemedikleri için de belirli uygulamaları kullanmaya başladılar.

Bu uygulamaların başında Whatsapp uygulaması gelmektedir. Tüm dünya genelinde kullanılan mesajlaşma uygulaması görüntülü konuşma, sesli arama ve grup konuşmaları yapabilme özelliği sunmaktadır.256 kişi aynı anda mesajlaşabilirken 4 kişi ile de görüntülü sohbet yapabilme özelliği sunabilmektedir.

Diğer sosyalleşme uygulaması ise We Chat platformudur. Maksimum 9 kişi ile toplantı yapabilme özelliği sunabilirken bilgisayar üzerinden de konuşma yapabilme özelliği taşımaktadır.

Google Duo uygulaması da sosyalleşebilme ve grup toplantıları yapabilmek için kullanılan uygulamalar arasındadır. Küçük çaplı toplantılar içinde gayet uygundur. 8 kişiye kadar toplantı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca video ve mesaj gönderme özellikleri bulunmaktadır.

Wiber uygulaması da hem Android hem İos özelliği olan cihazlarda kullanılabilmektedir. Tüm konuşmalarınızı otomatik şifreleme yaparak güvende tutmaktadır. Konuşmalarınız ve görüşmeleriniz asla 3. Şahıslar tarafından elde edilemez.

Bip uygulaması da ülkemizin yerel sosyal mesajlaşma uygulamalarından bir tanesidir. Anlık mesajlaşma ve görüntülü konuşma özelliği ile 10 kişiye kadar toplantı gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz.

Facebook Mesenger Rooms da Facebook’un pandemi döneminde yeni oluşturduğu güncelleme ile insanların bir arada oda oluşturarak görüntülü konuşabilme fırsatı sunmuştur. Bu sayede en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini almaktadır.50 kişiye kadar sohbete kullanıcı ekleyebilme şansınız bulunmaktadır. Bu uygulamaya Messenger sol üst köşesinden oda oluştur kısmına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çoklu Görüntülü Konuşma Uygulamaları

Görüntülü konuşma uygulamaları arasında gençler arasında son günlerde en meşhur olan ise House Party uygulamasıdır. Hem görüntülü konuşma özelliği sunar iken hem de yeni arkadaşlar edinebilme olasılığınız olan uygulamada arkadaşlarınızla görüntülü sohbet başlatabiliyor hem de arkadaşlarınızın arkadaşları da konuşmanıza dâhil olabiliyor. İsterseniz görüntülü konuşma odasını kilitleyerek arkadaşlarınızın başka arkadaşlarını eklenmesini durdurabiliyorsunuz.

Ayrıca oyunda oynanabileceğiniz bir uygulamadır. En fazla 8 kişi ile aynı anda görüntülü sohbet başlatabiliyor isterseniz karaoke parti bile düzenleyebiliyorsunuz. Gençlerin tamamen kendi arasında evlerinde görüntülü parti konsepti oluşturan platform gençler arasında fazlaca tutulmaya ve kullanılmaya başladı. İos ve Android olan tüm cihazlarda kullanabilme şansınız bulunmaktadır.

Ayrıca Google Hangouts de yeni yaptığı güncellemeler ile mesajlaşma ve toplantı oluşturma özellikleri ile tüm kullanıcılara kaliteli ses ve görüntü hizmeti sunmaktadır. Ücretsiz bir uygulama olması sebebiyle kullanıcısı azımsanamayacak kadar çoktur. En fazla 10 kişi ile aynı anda görüntülü sohbet oluşturabilme şansınız bulunmaktadır.

Görüntülü konuşma uygulamaları hakkında bugün sizleri bilgilendirdik. Eğer sizler de evlerimiz de daha çok zaman geçirdiğimiz şu günlerde işiniz için, toplantılarınız için ya da görüntülü sohbetler yapabilmek için bir uygulama arayışında iseniz mutlaka size önerdiğimiz uygulamalar üzerinden görüntülü sohbetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.