Grip Belirtileri

featured

Grip belirtileri kış aylarında birçok kişinin muzdarip olduğu bir virüstür. Hatta bazı kişiler bu hastalık yüzünden günlerce yatakta kalmaktadır. Herkesin aynı derecede hissetmediği bu hastalığa dikkat edilmezse ve tedavi uygulanmazsa yaşam standardınızı düşürecek ve günlerce yatakta kendinizi kötü hissetmenize neden olacaktır. Bunun için yapılması gereken hasta olmamaya çalışmaktır. Özellikle kış mevsiminde soğuk havalara karşı tedbir almalı ve bu havalardan en az şekilde etkilenmek için elimizden geleni yapmalıyız. 

Ayrıca çevremizde ve ailemizde gördüğümüz grip kişileri ve hasta olmak üzere kişileri uyarmalı ve onlardan uzak durmalıyız. Aksi taktirde büyük ihtimalle hem size hemde ailenizin diğer üyelerine bulaşması çok kolay olacaktır. Onun içindir ki hasta olan kişiler ile aynı kapalı ortamlarda bulunmamak gerekir. Eğer bulunmak zorundaysanız bile hasta kişiden bir miktar uzakta olmak virüsün yayılmasını engelleyecek ve hasta olma riskiniz azalacaktır. Bu taz virüsler genelde temas yoluyla veya kapalı alanlarda yayıldığı için alacağınız basit önlemler sayesinde korunmanız mümkündür. Son dönemlerde hâli hazırda maske kullandığımızdan dolayı ise maskeyi kapalı alanlarda çıkarmamalı ve hasta olduğunu düşüdüğümüz kişilerden uzak durmalıyız. Ayrıca hasta olan kişilerle herhangi bir şekilde temas kurmamalı ve nefes alış verişi yapacakları uzaklıkta olmalıyız. Bunun sebebi herhangi bir hapşırma veya öksürme durumunda bünyesindeki virüsleri size taşıma ihtimali olduğu içindir.

Bu Hastalığın Belirtileri Nelerdir?

Grip hastalığı birçok insan için basit olarak görünse de aslında sanıldığı kadar basit ve masum değildir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte bazıları bu hastalığı ağır şekilde yatarak iyileşmeye çalışmaktadır. Böyle bir durumda bu hastalığı önemsemeden nasıl olsa bir süre sonra geçer düşüncesi ile hiçbir şey yapmamak hem sizin sağlığınız için hem de çevrenizdeki kişilerin sağlığı için oldukça tehlikelidir.

Çevrenizde küçük çocuklar var ise bu durum onlar için daha çok tehlike yaratmaktadır. Çünkü küçük çocukların bu hastalığı ne derece de geçireceğini tahmin etmek zordur. Kronik hastalığı olan ve bünyesi zayıf olan kişilerde bu tarz gribal enfeksiyonlarda daha çok dikkat etmesi gereken kişilerin başında gelmektedir. Grip hastalığının bazı belirtileri vardır. Eğer sizde veya çevrenizde bu belirtileri gördüğünüz anda karşınızdaki kişiyi uyarmalısınız.

Eğer sizde bu belirtiler varsa hemen önlem almanız gerekmektedir. Belirtilerin başında yüksek ateş gelmektedir. Daha sonra titreme ve üşüme gelir. En çok görülen belirtiler ise öksürük ve boğaz ağrısıdır. Daha sonra burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve eklem ağrıları gelmektedir. Çoğu kişide görülen şiddetli halsizlik gelmektedir. Daha az olarak da ishal ve kusma görülebilir. Tabi ki grip olacağınız zaman bu belirtilerin hepsinin görülmesi şart değildir. Ama genelde birçok insanda burun akıntısı. baş ağrısı, halsizlik ve bazı zamanlarda gereğinden fazla üşüme görülebilir. Eğer belirtiler gereğinden ağır şekilde ilerliyorsa bir hekime görünmekte fayda vardır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir