Güneş Çillerine Ne İyi Gelir?

Güneş Çillerine Ne İyi Gelir?

Güneşten kaynaklanan lekeler ve güneş çilleri özellikle yaz mevsiminde artış göstermekle birlikte güneş çillerine ne iyi gelir ve güneş çili olmaktan nasıl korunmalıyız sorularını da beraberinde getiriyor. Güneş çilleri birçok kişinin sorunu olmakla birlikte, güneş çillerini azaltmak ve engellemek isteyenlerin ilgi odağı haline gelmiş durumdadır. Deriye rengini veren ve derinin üst tabakasında yer alan hücre melanositler deriye renk veren madde olan melanin üretmektedirler. Ten farklılığından dolayı melanin seviyesinde artış veya azlık görülebilmektedir. Güneşe maruz kalan ciltteki melanin seviyesinde artış yaşanır ve ciltte bronzlaşma ve koyulukla karşılaşılır.

Cildin güneşe sık sık ve uzun süreli olarak maruz kalması sonucu ciltte lekeler ve yüzde çillenmeler meydana gelmektedir. Güneş çillerinin bir başka nedeni ise solaryuma girmektir. Korumasız kalan ciltte burun, yanak, kaş ve dudak üstünde çiller ve güneş lekeleri meydana gelmektedir. Yüzde oluşan güneş çilleri ve lekelerinde kullanılan iyi gelen birçok doğal yöntem ve tedavi bulunmaktadır.

Ancak kalıcı güneş lekeleri ve güneş çilleri için önerilen yöntemler genellikle krem tedavisi, lazerli pigmentasyon tedavisi, kimyasal peeling uygulamaları ve mezoterapi tedavi yöntemleridir. Kullanılan tedaviler ve doğal yöntemler işe yaramıyorsa bir dermatoloji uzmanına danışmak ve yardım almak gerekmektedir. Güneş çillerine ve lekelerine iyi gelen yöntemler ise şu şekilde bilinmekte ve kullanılmaktadır:

  • Güneş lekeleri ve çillerde olumlu etkileri gözlenmiş Aloe vera evde kolaylıkla yetiştirilebildiği gibi lekelere doğrudan uygulanabilmektedir ve çilleri azaltmanın yanında cilde ferahlık verir ve doğal bir parlaklığa sahip olmasına katkı sağlar.
  • İçerisinde yoğun miktarda bulundurduğu laktik asit sayesinde güneş çillerine iyi gelen süt pamuk yardımıyla lekeli bölgelere uygulanmaktadır. Uygulanan süt ise on ila on beş dakika bekletip yıkanmalıdır.
  • Az bilinmesine rağmen etkili yöntemler arasında sıkça adı geçen yeşil çay cilt yüzeyinde gerçekleşen çoğu soruna iyi geldiği gibi leke ve çillere de etkili çözümde bulunmaktadır. Uygulaması da kolay olan yeşil çayın demli olması ve pamuk yardımıyla sorunlu bölgeye maksimum yirmi dakika sürecek şekilde uygulanmalıdır.
  • Lavanta da pek çok cilt problemine iyi gelmekle birlikte güneşin zararlı etkilerini yok edip güneş çillerine de oldukça iyi gelmektedir. Lavantanın cilde uygulanması ise on beşer günlük periyotlarda yapılmaktadır bu işlem bir litrelik suya yaklaşık bir tatlı kaşığı lavanta ekleyerek demlenmesini sağlayıp sonrasında pamuk yardımıyla cilde uygulamaktır.

 

Güneş Çillerine Ne İyi Gelir?

 

 

Güneş Çillerinden Nasıl Korunması Gerekir?

Güneş çilleri az korunan,  yüksek oranda güneşe maruz kalan ve genetik olarak çile yatkın ciltlerde yaygınlık göstermektedir. Doğal ve doğal olmayan birçok tedavi yöntemi bulunan güneş çillerinden nasıl korunmak gerekir ve alınacak yöntemler nelerdir sizlerle! Ciltte oluşacak çil ve lekelerden korunmak için özellikle yaz aylarında dikkat edilmesi gereken husus güneşin en tepede ve en dik açıyla geldiği öğlen on iki ve on altı arasında dışarı çıkılmamaya özen gösterilmelidir.

Dışarı çıkılması durumunda cilde yüksek koruyucu güneş kremleri kullanılmalıdır ve koruyucu giysiler şapka ve şemsiye kullanılmalıdır.  Lekeye elverişli cilt tipleri için üretilen kremleri tercih etmek ve yüze uygulanacak herhangi bir leke ve cilt tedavisini özellikle kış aylarında yaptırmak gerekmektedir. Ayrıca kişi yüzeysel bakımlar ve uygulamalar dışında güneşin zararlı etkileri ve bunun sonucu oluşacak çil ve lekeler için bol miktarda C ve E vitamini tüketmelidir. Ayrıca ciltte koruma sağlayan ve güneş çillerini önleyici etkisi bulunan güneş koruyucularını seçerken güneş koruma faktörü cilt tipine uygun ve yüksek koruma etkili olanlar tercih edilmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir