Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

 

Güneşin kendisini en iyi gösterdiği dönemler yaz aylarıdır. Güneş yanıkları tatil hayalini kuranlar için acı biten bir son olabilir. Güneş altında fazla kalarak cildin zarar görmesine neden olabilirsiniz. Bronzlaşmak için çok fazla güneş altında kalmak doğru bir davranış  değildir. Bunun için güneşlendiğiniz zaman PH derecesi bol olan güneş kremlerinden faydalanılmanızı tavsiye ederiz. Güneşlenirken krem sürmeyi unutanlar için bazı önerilerde bulunmak gerekir. Güneşlenme sonucunda ilk bir hafta ağrılı sancılı ve bol kaşıntılı anlar sizi bekliyor. Bu yüzden güneşlenme ile ilgili konulara dikkat edilmesi gerekir.

Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Güneş Yanıklarına Evde Uygulanan Pratik Yöntemler

Güneş Yanıkları İçin Evde Uygulaması kolay bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler ile sancılı ve acılı anları daha rahat şekilde geçirebilirsiniz.

Güneş Yanıklarına Yoğurt Sürün:

Güneş yanıklarına karşı yoğurt sürülmesi bilinen eski ve kabul görmüş yöntemler arasında yer alır. Soğuk olmak şartı ile güneş yanıklarınıza karşı yoğurt sürdüğünüz zaman cildinizdeki gerilmelerin azaldığını göreceksiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta yoğurt sürdükten sonra kurumasını beklemeden yıkayın. Bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın. Böylece sancı ve gerilmeyi alacaktır.

Güneş Yanıklarınıza Karşı  Saf Zeytinyağı Sürün:

Güneş yanıklarına saf zeytinyağı sürdüğünüzde kısa zamanda cildinizdeki gerginliğin azaldığını fark edeceksiniz. Yapmanız gereken işlem duş aldıktan sonra güneş yanıkları olan bölgelere pamukla veya pamuksu bez yardımıyla zeytinyağını sürmeniz. Böylece etkisini kısa zamanda hissedeceksiniz.

Bebe yağı ile Güneş Yanıklarıyla Baş edin:

Çoğu kişi tarafından bilinmeyen bir yöntemdir. Bebeyağı, bebeklerin ciltleri kurumaması ve nemli kalması için uygulanır. Fakat tek bilinen özelliği o değildir. Güneşlenme sonrasında duş aldığınız zaman ardından bebeyağını vücudunuza sürün. Bu işlemi mutlaka her gün uygulayın. Kuru olan cildinizin daha esnek bir hal aldığını göreceksiniz. Vücuttaki gerginliğiniz azalacak ve kısa zamanda eski halinize kavuşacaksınız. Bunun için düzenli olarak yanıklarınıza bebeyağını sürmenizi tavsiye ederiz.

Güneş Yanıkları İçin Salatalık:

Salatalık içerisinde %95 oranında su bulunmaktadır. Bu nedenle salatalık suyunu rendeledikten sonra sıkarak vücudunuzdaki yanıklara sürebilirsiniz. Yapmanız gereken uygulama oldukça basittir. Salatalıkları kabukları ile birlikte rendeleyin ve suyunu sıkın. Sıktığınız salatalık suyunutemiz bir kaba alın. Salatalık suyunu temiz bir bez veya pamuk yardımıyla güneş yanıkları olan bölgelere sürün.Farkı kısa zamanda göreceksiniz.

Güneş Yanıkları İçin Siyah Çay:

Güneş yanıkları için siyah çay paha biçilmez rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Siyah çayın fayları yalnızca bu değildir. En bilinen faydası gözde çıkan mikroplara ve çapaklanmaya karşı kullanıldığında kısa zamanda etkisini gösterir. Siyah çayı demlediğiniz zaman soğuk veya ılık olmak şartı ile güneş yanığı olan bölgelere hafifçe sürün. Bu işlemi yaparken temiz bir bez veya pamuktan destek alın. Kısa zamanda farkı hissedeceksiniz.

Aloe veranın Güneş Yanıklarına Faydası:

Aloe vera ciltle ilgili her türlü sorunlarda kullanılmaktadır. Güneş yanıkları için aloe vera jeli sürülmesi acılarınızı hafifletecektir. Uygulanması gereken işlem oldukça basittir.Aloe veralarda bulunan jeli krem haline getirerek güneş yanığı olan bölgelere sürün ve bekleyin. Kuruluk ve kaşıntıda azalma ve rahatlama hissedeceksiniz.

Güneş Yanıklarına Ne İyi Gelir?

Güneş Yanıkları İçin Tavsiyeleri

Güneş yanıklarınız için bu işlemlerden ayrı olarak dikkat etmeniz halinde daha çok rahat hissedeceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemleri uyguladığınızda kısa zamanda kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

  • Ilık suyla sık sık duş alın. Böylece daha fazla rahatlayacaksınız. Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta, duş aldığınız zamanda kullanacağınız sabun cildinizi kurutabilir.Sizin acı çekmenize ve cildinizin gerilmesine neden olabilir. Bu yüzden cildinizin duş sonrası kuramaması için nemlendirici oranı bol olan sabun veya duş jellerini kullamanız gerekir.
  • Sert kıyafetlerden ve kotlardan uzak durun. Sert kıyafetler canınızı daha çok yakabilir. Bu yüzden güneş yanıklarınız geçene kadar sert kıyafetlerden ve kotlardan uzak durmanız iyi olur. Daha yumuşak kumaşları kullanarak canınızın yanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Bol bol su tüketin. Çünkü bu dönemlerde  cildinizin suya en çok ihtiyacının olduğu dönmelerdir. Bu nedenle diğer günlere nazaran bu dönemlerde daha fazla su tüketmeye gayret edin.
  • Duş sonrası cildinize mutlaka nemlendirici oranı fazla olan kremler sürün. Nemlendirici oranı fazla olan kremleri sürdüğünüzde cildinizdeki gerilmeler azalacak ve elastikliğine kısa zamanda kavuşacaktır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir