Sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Koronavirüs kapsamında önceden tedbir amaçlı uygulanan tam kapanma, vakaların artması ile birlikte, beraberinde yine aynı soruyu getirdi.
Tam kapanma olur mu? Hangi illerde tam kapanma olacak? Vakaların en çok arttığı iller hangisi? Bakan Fahrettin Koca tam kapanma ile ilgili açıklama yaptı mı? şeklindeki soruları haberimizde inceledik.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni tedbirler alınacak mı? Tam kapanmaya gidilir? İşte haberimizin detayı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabından Koronavirüs ve Delta Varyantı vaka sayılarını bildirmeye devam ediyor.
Bakan Koca, 19 Ağustos tarihli vaka tablosunu sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı.

İşte güncel vaka tablosu;

Resim

Vakaların en çok arttığı iller ise; Batman; 656,80, Diyarbakır; 627,55, Rize; 575,56, Bitlis; 551,32, Bingöl; 546,19, Siirt; 543,39.

Vakaların en az olduğu iller ise; Aydın; 38,69, Muğla; 45,46, Antalya; 47,29 İzmir; 49,41, Kırklareli; 56,12.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Vaka tablosunu gören vatandaşların aklındaki sorulardan biri de “Tam kapanma olacak mı?” “Hangi illerde tam kapanmaya gidilir?” şeklinde.

İl il vakaların sayısını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı paylaşımda “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgın son hasta iyileşmeden bitmiş sayılmaz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.” ifadelerini kullanarak halkı, tedbirleri sıkılaştırmaya davet etti.

Tam kapanma ile alakalı Bakan Koca’dan ve Bilim Kurulu’ndan herhangi bir açıklama gelmedi. Şimdi tüm Türkiye’nin kulağı “tam kapanma” ile ilgili gelecek olan açıklamada…

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir