Hayatı kolaylaştıracak 10 ipucu

featured

Şimdi hayatı biraz daha kolaylaştıralım! Para kazanmak, sağlığı korumak, çocuk yetiştirmek, evini sağlamak ve benzeri birçok sorumluluk yeterince yorucu olsa da, gelin evde, yani huzurlu bir alanda, en özgür ortamda dinlenmenize yardımcı olacak çözümler bulalım.

Bu liste, evde günlük olarak karşılaşabileceğiniz farklı durumlar için ipuçları içerir. Öyle ya da böyle kapınızı çalabileceğiniz bu fikirlerin bir alanda işinize yarayacağına eminiz. Yapabilirsem merak etmeyin, ciddi bir ustalık gerektirmez. 

Hayatınızı kolaylaştıracak 10 Dahiyane Fikir

1) Deri çantaları evde temizlemenin en kolay yolu

Deri çantalar zamanla kirlenebilir ve üzerlerinde lekeler oluşabilir. Bu gibi durumlarda uygulanacak en basit temizleme yöntemi kendi spreyinizi hazırlamaktır! Tek ihtiyacınız olan yarım su bardağı zeytinyağı ve çeyrek

su bardağı sirke. Bu iki sıvıyı bir sprey şişesine karıştırıp deri çantanıza püskürterek kolayca temizleyebilirsiniz. 

2) Çay Demlemenin Az Bilinen İnce Çizgisi

İnanıyoruz ki çay yapmayan Türk evi yok… Bu noktada size ilginç bilgiler sunuyoruz: Eğer uyanmak ve aklınızı başınıza toplamak için çay içecekseniz, kuluçka süresi maksimum 5 dakika olmalı; tam tersine sakinleşmek ve rahatlamak için içecekseniz daha uzun süre suda bekletmelisiniz. Demleme süresi ne kadar uzun olursa, çayın kafein içeriği o kadar düşük olur. 

3) Çantaları Dolapta Kolayca Düzenleme

Dolapta doğru çantayı bulmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Farklı renk ve desenlerde çok fazla çantanız var ve bu da gardırobunuzda dağınıklığa neden oluyor mu? Pekala, şimdi düzeltelim! Çanta düzenleyici olarak bir askı kullanmak en kolay çözümdür. Özellikle askılar ve omuz çantaları ile iyi çalışacaktır. En çok kullanılan çantalar zaten bu modelleri içeriyor. 

4) Düşük tansiyonun nedeni nefes darlığı olabilir

Gün içinde tansiyonunuzun düştüğünü hisseder hissetmez derin ve yavaş nefes almaya çalışmalısınız. Kontrolü ele alıp daha derin nefes aldıkça kan basıncınız normal bir seviyeye ulaşmalıdır. Unutmayın nefes en büyük sermayemizdir. 

5) Dar ayakkabılarınızı genişletmek çok kolay

İnternetten sipariş ettiğiniz ayakkabı düşündüğünüzden daha küçük ve dar mı? Artık kilo aldığınıza veya şiştiğinize göre, ayakkabılarınız dar mı? Çözüm çok basit! Ayakkabının içine nemli bir havlu koyup bir gün bekletin ve ertesi gün deneyin ve farkı görün. 

6) Buzdolabı ve ayakkabı kokularına çekici bir çözüm

Kahve kokusu, Kahve zincirine adım attığınızda hemen canlanıyorsunuz değil mi? Burada, kahvenin keskin, hayali kokusu etrafındaki diğer tüm aromaları bastırabilir. Buzdolabında hala bayat yiyecek kokusu varsa veya buzdolabının içine ayakkabı kokusu girmişse, hemen 1 çay kaşığı çekilmiş kahve veya kahve çekirdeğini çay tabağına koyun ve dinlendirin. 

7) Beyaz çantanızdaki kiri anında çıkarabilirsiniz

Birçok kombinle uyum sağlayabilen beyaz çantalar bu günlerde oldukça popüler. Dolabınızda beyaz bir çanta varsa mutlaka düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Öyleyse nasıl? Beyaz çantaları temizlemenin en kolay yolu beyaz ayakkabıları cilalamaktır. Bu parlatıcı ve mikrofiber kumaş ile beyaz çantanız ilk günkü gibi bembeyaz olacak. Yağ lekeleri görünüyorsa lekenin üzerine bebek pudrası serpip bir gün orada bırakabilir ve lekenin yok olmasını izleyebilirsiniz. 

8) Muz kabuklarını çöpe atar mısınız? Bir daha düşün

Muz kabuğunun çok az kişinin bildiği ilginç ve faydalı özellikleri var… Muz yedikten sonra kabuğunu çöpe attıysanız, şimdi fikriniz değişecek. neden diye soruyorsun Muz kabuğu ile vücudunuzdaki benleri öldürebilir, çiçek açan toprağa gömebilir, bitkilerin canlanmasını sağlayabilir, gümüş kapları parlatabilir ve hatta bir mutfak robotundan geçirip smoothie’nizde tüketebilirsiniz. 

9) Beyaz spor ayakkabılarınızı bu yöntemle anında temizleyebilirsiniz

Hangimiz beyaz spor ayakkabı çılgınlığına düşmedi? Kot pantolonlar, elbiseler, etekler her kombinle mükemmel uyum sağlar ve çok rahattır! Çok çabuk kirlenmesi dışında olumsuz bir yanı yok gibi görünüyor! Peki, en basit beyaz ayakkabılar nasıl temizlenir? Tabii ki diş fırçası ve beyaz diş macunu ile. Şimdi işe yaramaz eski bir diş fırçası ve biraz beyaz diş macunu alın ve ayakkabılarınızı fırçalamaya başlayın; Daha sonra nemli bir bezle silebilirsiniz. 

10) Bardaklar Birbirine Mi Yapışmış? Çözüm Bizde

Her ailede sıkça görülen bir durum, camların üst üste dizilerek mutfak dolaplarına yerleştirilmesidir. Peki bu durumda ne yapmalı? İlk olarak, panik yapmayın; çünkü camı kırabilir, ellerinizi bağlayarak kesebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, büyük bir kaseye yapışkan pirinç bardaklarını yerleştirmek, üstüne bir buz küpü yerleştirmek ve kaseye yavaş yavaş sıcak su dökmek. Isı değişimi sayesinde camlar birbirinden kolayca ayrılacaktır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir