Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir? Hayıtbükü Nerede Kalınır?

Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir? Hayıtbükü Nerede Kalınır?

Son dönemlerde Muğla Datça bölgesinin en çok turist çeken yerlerinden birisi olan ve muhteşem doğası ile kendisine hayran bırakan Hayıtbükü; pek çok kişi tarafından sevilen bir bölge olarak dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Datça’dan sonra yaklaşık 19 kilometrelik bir mesafenin ardından ulaşılan Hayıtbükü’nde eşsiz bir yol sizi sahile ulaştırıyor. Şimdi Hayıtbükü’ne nasıl gidilir ve nerelerde kalınabilir; konuya dair bütün detaylara değineceğimiz yazımıza başlayalım:

 Hayıtbükü Nerede? Nasıl Gidilir?

Muğla Datça’da yer alan Hayıtbükü; Datça’ya varıldıktan sonra kısa bir mesafede ulaşılabilen bir bölgede yer alıyor. Bunun yanı sıra Ovabükü ve Hayıtbükü’nü birbirine bağlayan yol yaklaşık olarak 1 kilometre mesafededir. Bir diğer yol; Lindos yolu üzerinde yer almakta ve Mesudiye güzergahına sapmaktadır. Aynı zamanda Hayıtbükü’ne, Palamutbükü üzerinden de kıyı şeridinden ulaşılabilir.

Hayıtbükü Plajı ve koyu Muğla ile Datça ilçesinde bulunmakla birlikte Datça merkeze belli bir mesafededir. Denizi çok güzel, berrak ve temiz olduğu için yoğun olarak tercih edilen bölgeler arasındadır. Çok sayıda yerli ve yabancı turist ağlamasının yanı sıra kumlarla kaplı plajı ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir.

Hayıtbükü’ne gitmek için öncelikle Reşadiye kavşağından Lindos yoluna sapmak; ileride de Karaköy kavşağına çıkmak gerekiyor. Daha sonra çıkan tabelaları takip ederek sola sapmak ve ilerleyen noktalarda düz devam etmek yeterli oluyor. Ardından 7- 8 kilometre sonrasında haritada görülebildiği şekilde yol ikiye ayrılıyor. Sol taraftaki yola girmek gerekiyor. Çünkü diğer taraf Lindos istikametine götürüyor. Yokuşların ardından ovaya çıkılması ile beraber yol yine çatal bir hal alıyor. Sol tarafa gidildiği takdirde Hayıtbükü sahil bölgesine rahatlıkla ulaşmak mümkün.

Sağ tarafa gidip ardından sola sapıldığı takdirde de Ovabükü sahiline ulaşılıyor. Bunların yanı sıra Hayıtbükü’ne ulaşmak için öncelikle Datça merkezden geçilmesi gerekiyor. Datça bölgesine ise; havayolu, denizyolu ya da  karayolu ile rahatlıkla ulaşım sağlamak mümkün oluyor. Bununla birlikte Datça Marmaris arası ortalama olarak 70 kilometredir. Yine bölgeye düzenli şekilde minibüs ve otobüs seferleri bulunuyor.

Bu seferler aracılığıyla da Hayıtbükü’ne kolaylıkla ulaşmak mümkün. Datça’ya hava yolu ile ulaşmak isteyenler içinse Datça ve Dalaman Havalimanı arası 178 kilometre olarak biliniyor. Deniz yolu ile ulaşılmak istendiği takdirde de feribot seferlerini kullanmak kolaylık sağlayan bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Hayıtbükü Nerede, Nasıl Gidilir? Hayıtbükü Nerede Kalınır?

Hayıtbükü Bölgesinde Nerede Kalınır?

Hayıtbükü; denizin ve ormanın yani mavinin ve yeşilin birbirine en yakıştığı mekanlardan birisi. Bu muhteşem güzelliğe sahip bölge, Mesudiye Köyü’nün 3 güzel koyundan birisini oluşturuyor. Günümüzde mahalle olan bölge, çanak şeklinde bir koy olmasından dolayı ve etrafı dağlarla çevrili olduğu için; rüzgarlara da kapalıdır. Dolayısıyla bölgede çok sıcak mevsimlerde dahi, serin ve çok güzel bir iklim hakim oluyor.

Hayıtbükü’nde kalınacak yerler açısından bakıldığından bölge çevresinde çok güzel otel ve pansiyonlar bulunduğu söylenebilir. Yine bir başka konaklama tercihi olarak günlük ev kiralama sistemi de mevcuttur. Bununla birlikte Hayıtbükü’nü günübirlik gezmek isteyenler için Datça merkezde konaklama imkanı da tercih edilebilir. Datça merkezde farklı bütçelere uygun değişik pek çok otel hizmet veriyor. Datça’dan Hayıtbükü’ne ulaşım toplu taşıma araçları sayesinde oldukça kolay.

Hayıtbükü Plajı Hakkında

Hayıtbükü Plajı hakkında en çok sorulan sorulardan birisi; bölgenin plajının kumlu ya da taşlı olduğu sorusudur. Bu noktada plajın genelde kum olduğunu fakat ara ara çakıllardan da oluştuğunu söylemek mümkün. Bu sebeple bölgeye tatile gelirken iyi bir deniz ayakkabısı edinmek oldukça kolaylık sağlayacaktır. Plaj dar ve küçük bir yapıya sahiptir.

Dolayısı ile zaman zaman kalabalık olabilmektedir. Hayıtbükü’nün denizinin yavaş bir şekilde derinleşmesinden dolayı; genelde yüzmeyi yeni öğrenen kişiler tarafından ve çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Eşsiz güzelliğe sahip bir koy olan bölge; Datça ilçesinde yer alan çok sayıda koya göre su sıcaklığının daha yüksek olduğu bir alan olarak biliniyor.

Plaj dahilinde bulunan şezlong ve şemsiye gibi malzemeler işletmelere ait olduğu için; sabah erken saatlerde yer tutmak, malzemeleri kullanım açısından faydalı olabilir. Hayıtbükü; son zamanlarda en çok beğenilen tatil mekanlarından birisi olarak öne çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir