Hayvansal Ürün Kullanmadan Peynir Nasıl Yapılır?

featured

Hayvansal ürünler olmadan peynir yapmak, vegan bir yaşam tarzına katılmanın harika bir yoludur. Denemek istediğiniz bir şey varsa, süreç şaşırtıcı derecede kolaydır. İlk adım, vegan peynir tabanını hazırlamaktır. Bu, vegan krem peynir, besin mayası ve tapyoka nişastası gibi bir koyulaştırıcı maddenin karıştırılması gibi çeşitli şekillerde yapılabilir. Bu bileşenler birlikte karıştırılmalı ve daha sonra buzdolabında kalınlaşmasına izin verilmelidir.  Günümüzde vegan peynir olarak da bilinen hayvansal ürün kullanmadan yapılan peynirler protein açısından zayıf olsa da veganlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Vegan peynir tabanı kalınlaştıktan sonra, bir sonraki adım ürünü oluşturacak tatları ve malzemeleri eklemektir. Bunu yapmanın en yaygın yolu bir “peynir sosu” oluşturmaktır. Bu, eritilmiş vegan tereyağı, kıyılmış sarımsak ve rendelenmiş vegan peyniri vegan peynir tabanı ile birleştirerek yapılabilir. Son olarak, peynir sosu bir tabağa veya kalıba aktarılmalı ve daha sonra ayarlamak için buzdolabına konulmalıdır. Kurduktan sonra peynir kalıptan kolayca çıkmalı ve servis edilmeye hazır olmalıdır.

Vegan peynirinin tadı tam olarak normal peynir gibi olmasa da, tariflerde ve pizza ve diğer yemeklerin üstünde de dahil olmak üzere aynı şekillerde kullanılabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca, düzgün yapılırsa, vegan peyniri normal peynir gibi saklanabilir. Hayvansal ürünler olmadan peynir yapmak, vegan yemeyi herkes için erişilebilir hale getirmeye yardımcı olabilecek ulaşılabilir bir hedeftir. Biraz deneme ve uygulama gerektirse de, süreçte eğlenmeyi ve gelecek yıllarda lezzetli vegan peynirinin tadını çıkarmayı unutmayın.

Hayvansal Ürün Kullanmadan Peynir Yapımı Tarifi

Süt ürünü olmayan kaynaklardan peynir yapmak çok lezzetli ve basit bir işlem olabilir. İhtiyacınız olan temel malzemeler bitki bazlı süt, birkaç çay kaşığı elma sirkesi, biraz tuz ve renk için isteğe bağlı bir tutam zerdeçaldır.

Başlamak için, badem sütü, yulaf sütü, Hindistan cevizi sütü veya sevdiğiniz başka herhangi bir süt içermeyen sütü birleştirerek süt içermeyen bir süt tabanı yapmanız gerekecektir. Kullanmanız gereken oran 2 kısım sütsüz süte 1 kısım sirkedir. Yani, 8 ons sütsüz süt yapıyorsanız, 4 çay kaşığı elma sirkesi ekleyeceksiniz.

Süt içermeyen karışımınız oluşturulduktan sonra, isterseniz bir tutam tuz ve zerdeçal ekleyin. Bu, vegan peynirinizin daha fazla lezzet ve renk vermesine yardımcı olacaktır. Karışımı buzdolabında 1 -2 saat bekletin, böylece sirke büyüsünü proteinler üzerinde çalıştırabilir ve kalın bir kıvrılmış doku oluşturabilir. Kıvrımlı doku elde edildikten sonra, istediğiniz herhangi bir tatlandırıcıyı veya otları ekleyebilirsiniz. Chevre tarzı bir peynir yapıyorsanız, peynirli bir tat için birkaç yemek kaşığı besin mayası ekleyebilirsiniz. Aromayı özelleştirmek için istediğiniz bitkileri karışıma ekleyebilirsiniz.

Lezzet ve dokudan memnun olduğunuzda, karışımı bir eleğe aktarın ve gece boyunca buzdolabındaki bir kasenin üzerine süzün. Bu, istediğiniz peynir benzeri dokuyu elde etmenize yardımcı olacaktır. Sabahları peyniri istediğiniz gibi şekillendirmek için ellerinizi kullanın. Geleneksel keçi peyniri gibi yuvarlak bir kütük şeklinde oluşturabilir veya kaşar benzeri bir etki için küpler halinde kazıyabilirsiniz. Krakerler, sandviçler, şarküteri tahtaları ve daha fazlasında lezzetli vegan peynirinizin tadını çıkarın.

Hayvansal Ürün Kullanmadan Peynir Yapımı Adım Adım

Hayvansal ürünler kullanmadan peynir yapmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz birkaç basit adım vardır. Yapılacak ilk şey, soya veya tofu gibi alternatif bir protein kaynağı elde etmektir. Bir sonraki adım, bu proteinleri baz olarak kullanılacak sıvı bir formda hidrolize etmektir.

Baz aldıktan sonra, birkaç çeşit laktik asit oluşturmanız gerekecektir. Bu, sıvıya bir bakteri kültürü ekleyerek yapılabilir. Bu aşamada sıcaklığı kontrol etmek, bakterilerin aktif kalmasını sağlamak önemlidir.

Bu adım tamamlandıktan sonra, herhangi bir kalıntı asidi çıkarmalısınız. Bu, işlem sırasında eklenmiş olabilecek yabancı elementleri de ortadan kaldıracak tülbent kullanılarak yapılabilir. Bu noktada, kalsiyum klorür ve peynir mayası eklemeniz gerekecektir. Bu iki bileşik, peyniri oluşturmak için gerekli olan lor ve peynir altı suyunu ayırmaya yardımcı olur.

Son adım, peynir lorlarını istenen doku ve şekle sahip olacak şekilde preslemek ve şekillendirmek olacaktır. Daha sonra peyniri yaşlandırabilir veya tariflerde hemen kullanabilirsiniz. Hayvansal ürünler olmadan peynir yapmak biraz pratik gerektirebilir. Bununla birlikte, doğru yapılırsa, vejetaryenler ve veganlar için uygun lezzetli ve besleyici bir peynir oluşturabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir