HDD Seri Numarası Nasıl Değiştirilir? 

featured

HDD Seri Numarası Nasıl Değiştirilir konusuna açıklık getirmek gerekir ise, Herhangi bir yerden, IP üzerinden yediğiniz banı rahatlıkla açmak için vpn aracılığı ile veya Proxy yöntemleri ile birlikte kaldırabilirsiniz. Oyun oynarken veya başka bir şekilde banlandığınızda, (HDD) Hard Disk Seri Numaranız banlandı Bunlara yönelik kurtulmanın da bir takım yollar mevcuttur. 

Hard Disk Seri Numarası Öğrenme 

Bilgisayarınızın SSD veya Hard Disk Seri Numarası bilgilerini öğrenmek aslında çok kolaydır. Hard Disk Seri Numarasını Öğrenmek için öncelikle yapmanız gereken adımlar şunlardır; 

Arama butonuna gelerek çalıştır cmd’yi yönetici olarak çalıştırın. 

Ardından cmd üzerinden “vol” komutunu yazıp enterlayın. 

SSD veya Hard Disk Seri Numarası bilgilerine bu yöntem ile ulaşabilirsiniz. Herhangi biçimde Disk Seri Numarası sistemde banlandı ise bu banı kaldırmak için SSD, Hard Disk Seri Numarasını Öğrenmek den daha kolay bir yöntem olarakta izlenmektedir. 

HDD Seri Numarasını Değiştirme Yöntemi 

HDD Seri Numarası Öğrenme bilgilerine eriştik, geriye kalan ise öğrendiğimiz seri numarasını değiştirmek işlemi yer almaktadır. 

HDD Seri Numarası Değiştirme yöntemi programlar ile birlikte basit bir şekilde, programlar ile halledilebilmektedir. 

HDD Seri Numarasını Değiştirme Programı ile oldukça basit uygulamalar ile birlikte, seri numaramızı değiştirmeye yönelik hamleler yapmadan öncesinde ise bu programı indirmeniz gerekmektedir. 

İlk olarak HardDiskChallenger adlı programı indirme ile başlayalım. İndirme sırasında antivirüs programınız tehlike olarak programı algılayabilir, Böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamak için, indirme işleminin tamamlanması açısından gerekli izinlere yön vererek indirme işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Program indi güzel programı bir klasör içine atın ve yönetici olarak çalıştın. 

Ekran karşımıza geldikten sonrasında yapılması gereken tek drum “Change” tuşuna dokunmak. 

Son adım ise bu işlemi yaptıktan sonrasında karşımıza çıkan “Hard Disk serial number change tamamlandı, please reboot PC to apply correctly.” şeklinde bir bilgilendirme uyarısı karşılayacaktır. 

Bu durumda ise yapılması gereken tek nokta bilgisayarınızı yeniden başlatmak ve cmd komutunu yönetici olarak çalıştırdıktan sonrasında kontrol için “vol” komutunu aktif ettirmek. 

Birtakım programlar ise lisanslama işlemi esnasında Harddisk (HDD) seri numarasına göre lisanslama işlemi uygulamaktadır. Bilgisayarınıza format gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınızda, Harddiskiniz üzerinden yeni bir seri numarasını benimser. Bu tarz durumlarda ise yeni bir lisans satın almanız anlamını taşımaktadır. Böyle bir durumla başbaşa kalmamak açısından, harddiskinizin seri numarasını öğrenip herhangi bir yere not etmeniz faydalı olmaktadır. Daha sonrasında ise format attığınızda tekrardan seri numarasını eski halini alabilir. 

Değiştirdiğiniz numaralar üzerinden, üretici tarafından belirlenen orjinal donanım seri numarası olmamaktadır, donanım seri numarası değer açısından değişmez. Bu tarz ücretsiz programlar Windows sürümlerini benimsemektedir. Programlar mb halinde yer almaktadır, ve bir USB Flash disk üzerinden aktarım sağlayabilirsiniz.

Seri numaralarına ek olarak HDD, SSD, USB Bellek vb depolama biçimlerinde “Volume Numarası” bulunmaktadır. Bu numarayı öğrenmek açısından kombinasyon şeklinde Windows ve R yaptıktan sonra açılan küçük panel üzerine cmd yazıp “Enter” yapın. Gelen siyah ekrana hangi sürücü üzerinden (HDD, SSD, USB Bellek) volume numarasını öğrenmek istiyorsanız sürücü adını bakarak ilerleyebilirsiniz. Örnek olarak; vol C: yazdıktan sonra “Enter” yapın. Karşı kısma gelen numara ile o depolama aygıtının volume numarası olarak belirlenir. 

Özellikle bir lisans programı üzerinde uğraşıyorsanız son derece işe yarar bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Zira kullanıcıya yönelik mevcut sabit disk durumunun seri numarasını programa yönelik aldırarak, ilk açılış durumunda lisans sorgulaması uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler ışığın da daha verimli bir yol izleyerek sonuçlara ulaşmak kaçınılmazdır. 

Bu işlemleri uyguladıktan sonra sizlere listelenecek lisans ile birlikte, uygulamaya geçebilir IP’iniz üzerinden banlarınızı kaldırabilirsiniz. Makinenize yönelik sabit disk yönünden, virüssüz ve güvenli olması açısından, tüm formatlar üzerinden uygulanmıştır. Kullanıcı yönünden, artık cihazı yeniden biçimlendirmeden öncesinde bilgisayarların veya dizüstü bilgisayarların sabit disk seri numarasının değiştirilebileceğinden, iş kullanıcılarına ait durumlar çerçevesinde yüzlerce Çalışma biçimi de kazandırabilmektedir. Bu kolaylıklar ışığında, sizler de artık çalışmalarınıza yön verebilir veya herhangi durumlara nazaran, kolaylık sağlayabilirsiniz. Yeri gelince format ile de bu sorunları çözebilir ya da sizlere bahsettiğimiz programlar üzerinden uygulamaya geçebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir