Hikmet Çetin: NATO da Amerika da yenildi

featured

Hikmet Çetin, “aslında çok böyle kaba tabirle NATOD da Amerika da yenildi 19 yıl uzun yıl. Taliban ile mücadelede kaybettiler” dedi

NATO’nun Afganistan eski Temsilcisi Hikmet Çetin TGRT haberde katıldığı yayında ABD’nin ve NATO’nun Afganistan’da kaybettiğini söyledi.

Hikmet Çetin’in açıklamalarından satırbaşları şöyle;

-Aslında çok böyle kaba tabirle nato da amerika da yenildi 19 yıl uzun yıl. talibanla mücadelede kaybettiler. Taliban’la düzenli ordu olarak savaşamıyorsunuz. Çete ve terör eylemleri ile mücadele zordur.

Afganistan’ın Sovyet işgali sonrasında herkes Mücahitlere yardımcı oldu. Hedef Sovyetler birliğini mağlup etmekti. Amerika Vietnam’da büyük bedel ödeyerek mağlup oldu. Afganistan üzerinden Soveyetler’den rövanş almak istedi. Sovyetler çekildikten sonra da hiç bir şekilde Afganistan’la ilgilenilmedi. 

-Türkiye ile ilgili durum dünden itibaren değişti. Şu andaki koşullara göre Taliban Türkiye’ye “sizin de çıkmanız gerek” diye söylediler. “Yabancı güçlerin hiçbirisini istemiyoruz” dediler Taliban şöyle diyebilir, “kendi havaalanımı kendim savunacam.”

-Son durum Doha’daki görüşemelere bağlı.

-Taliban İle birebir görüşme yapılıyor. Görüşmelerde olumlu bir sonuç çıkmadı. 

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talibanla birebir görüşmesi doğru değil. Yanlış olduğu düşüncesindeyim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir