Ho’oponopono Nedir?

featured

Ho’oponopono tekniği, olumsuz düşünce ve duyguları temizlemek ve serbest bırakmak için kullanılan kendi kendine yardım yöntemidir. Teknik, her şeyin bağlantılı olduğu ve olumsuz düşünce ve duyguları temizleyerek fiziksel ve duygusal sağlığımızı iyileştirebileceğimiz ilkesine dayanmaktadır. Ho’oponopono tekniği dört adımdan oluşur:

  1. Serbest bırakmak istediğiniz olumsuz düşünceyi veya duyguyu tanımlayın.
  2. Olumsuz düşünce veya duygu için “Üzgünüm” telkinlerini söyleyin.
  3. Olumsuz düşünce veya duygu için “Lütfen beni affet” telkinlerini söyleyin.
  4. Olumsuz düşünce veya duygu için “Teşekkür ederim” telkinlerini söyleyin.

Ho’oponopono tekniği, sağlığınız, ilişkileriniz, işiniz ve finansınız dahil olmak üzere hayatınızın herhangi bir alanıyla ilişkili olumsuz düşünce ve duyguları serbest bırakmak için kullanılabilir. Ho’oponopono tekniği, asırlık bir uzlaşma ve affetme uygulamasıdır.

Ho’oponopono Tekniği Kaç Adımdan Oluşur?

Tekniğin olumsuz düşünce ve duyguları temizlediği iyileşmeyi ve barışı teşvik ettiği söylenir. Temel Ho’oponopono süreci dört adımdan oluşur:

  1. Olumsuz düşünceyi veya duyguyu tanımlayın ve kabul edin.
  2. Olumsuz düşünceyi veya duyguyu barındırdığınız için kendinizi affedin.
  3. Olumsuz düşünce veya duygudan sorumlu olduğunu düşündüğünüz kişiyi veya durumu affedin.
  4. Olumsuz düşünceyi veya duyguyu serbest bırakmak ve barışı ve uyumu yeniden sağlamak için ilahi rehberlik isteyin.

Ho’oponopono tekniği, suçluluk, öfke, kızgınlık, kıskançlık ve kıskançlık dahil olmak üzere her türlü olumsuz düşünce veya duyguyu ele almak için kullanılabilir. Bağımsız bir teknik olarak veya diğer bütünsel iyileştirme yöntemleriyle birlikte kullanılabilir.

Ho’oponopono Tekniği Kim Tarafından Bulundu?

Ha Llogaiian llogaord ho’oponopono,” doğru yapmak”, ” temizlemek “veya” düzeltmek ” olarak tercüme edilmiştir. “Ho’oponopono şifa ve problem çözme için eski bir uygulamadır. Ho’oponopono’nun modern Formu Morrnah Nalamaku Simeona, bir Kahuna lapa’au (şifacı) ve manevi bir uygulama olan Huna’nın sertifikalı bir uygulayıcısı tarafından geliştirilmiştir.

Ho’oponopono’nun temel ilkesi, bir uyumsuzluk halindeyseniz, sorunun kaynağı tamamen düşüncelerinizdir. Düşüncelerimiz ve duygularımız için sorumluluk alarak ve düşüncelerimizi ve eylemlerimizi doğru şekilde yönlendirerek, bir denge ve uyum durumuna geri dönebiliriz. Ho’oponopono, kişisel sorunları ve duygusal olumsuz düşünceleri temizlemek için kullanılabilecek bir kendini düzeltme telkini sürecidir.

 Ho’oponopono’nun dört temel ilkesi şunlardır:

  1. “üzgünüm” deyin ve kabul edin

2.” Kendimi affediyorum “deyin

3.” Her şey için kendime teşekkür ediyorum ” deyin

  1. “Kendimi seviyorum “deyin

Ho’oponopono, ilişkilerimizi ve yaşam deneyimlerimizi engelleyen yıkıcı kalıpları temizlemesi ve onarması gereken zihinsel ve duygusal bir süreçtir. Bireylerin dolu ve mutlu bir yaşam sürmelerini engelleyen enerji tıkanıklıklarını ve yıkıcı kalıpları serbest bırakmak için insanların öbür dünyadan varlıklar, melekler, ruhlar ve varlıklarla bağlantı kurma ve iletişim kurma yeteneğine sahip oldukları inancına dayanmaktadır.

Ho’oponopono Meditasyon Tekniği

Ho’oponopono, “birliği yeniden tesis etmek” anlamına gelen bir Hawaii meditasyon tekniğidir. Ho’oponopono uygulaması, kendisiyle ve başkalarıyla uyumu ve birliği yeniden sağlamak için yapılan hatalara odaklanmak, onları tanımlamak ve düzeltmekten ibarettir.

Ho’oponopono, herhangi bir hatanın kendisiyle, başkalarıyla ve evrenle birlik eksikliğinin sonucu olduğu inancına dayanır. Hataları düzelterek ve birliği yeniden tesis ederek, yaşamın sorunlarını ve zorluklarını ortadan kaldırmayı umabiliriz. Ho’oponopono basit bir uygulamadır ve öğrenmesi kolaydır. Uzun meditasyonlar veya özel bilgi gerektirmez. Tek ihtiyacınız olan sabır, azim ve iyi niyettir.

Ho’oponopono, olumsuzlukları gidermeye ve dengeyi yeniden sağlamaya yardımcı olan bir Hawaii şifa sanatıdır. Süreç kendini affetmeyi, başkalarını affetmeyi ve hatalarını kabul etmeyi içerir. Bu, zihni ve bedeni artık negatif enerjiden veya travmadan temizlemeye yardımcı olur.

Ho’oponopono uygulamasının, kişilerarası çatışmaları çözmenin bir yolu olarak kullanıldığı eski Hawaii’ye dayandığı söyleniyor. Günümüzde genellikle kendi kendini iyileştirme biçimi olarak kullanılmaktadır ve stres, endişe ve diğer olumsuz duygularla başa çıkmada yardımcı olabilir. Ho’oponopono’nun temel kuralları ve telkinleri şunlardır:

  1. Yapılan tüm yanlışlar için kendini affetmek.
  2. Yapılan yanlışlar için başkalarını affetmek.
  3. Kişinin mükemmel olmadığını kabul etmek ve yapılan hatalar için kendini affetmek.
  4. Zihni ve bedeni artık negatif enerjiden veya travmadan temizlemek için.
  5. Şimdiki ana odaklanmak ve geçmişi bırakmak.

Ho’oponopono uygulaması tek başına veya bir terapist veya başka bir destek görevlisi ile yapılabilir. Amaç, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmenizi engelleyen olumsuz duygu veya düşünceleri serbest bırakmaktır. Böylelikle her daim sizlere avantajlar sağlayan meditasyon tekniği olarak bilinir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir