1. Haberler
  2. İnternet
  3. Instagram’da Hikayeye Bağlantı Nasıl Verilir?

Instagram’da Hikayeye Bağlantı Nasıl Verilir?

Instagram’da Hikayeye Bağlantı Nasıl Verilir?

Tüm dünya üzerinde milyonlarca kullanıcıya sahip olan sosyal medya platformu Instagram kullanıcıları için biri birinden farklı özellikler sunmaya devam ediyor.  Bu özelliklerden bir tanesi de hikayelere bağlantı ekleme kısmıdır. Her ne kadar çok karışık bir işlem gibi dursa bile aslında belirli adımları takip etmek yeterli olacaktır. Birkaç dakika kadar kısa süre içerisinde yapılacak Instagram hikayeye bağlantı ekleme adımları sırasında sürecin nasıl ilerlediğine dikkat etmek gerekir.

Instagram’da Hikayeye Bağlantı Ekleme

Instagram’da hikayeye bağlantı ekleme için sadece 5 farklı adımın sırası ile takip edilmesi yeterli olacaktır. Bunun için;

  1. Kişisel Instagram hesaplarına giriş yapmak ve hikaye ekleyebilmek için story alanına geçiş yapmak gerekir.
  2. Instagram’da hikaye kısmına görsel eklemeden önce hangi bağlantı verilecekse link kopyalanması gerekir. Aksi bir durum olursa hesaplardan çıkış yapılmasına neden olacak link butonu ekleme alanı aktif olmayacaktır. Linkleri kopyalama işlemlerinin ardından story kısmına girmek işlemlerin daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacak.
  3. Hikaye alanına nasıl bir görsel eklenecekse eklenilecek görselin seçilmesinin hemen ardından uygulama ekranın sağ üst kısmında yer alan iç içe geçen ataç haline dokunmak gerekir. Ataç ikonu işlevsellik olarak Instagram’da bağlantı eklemeye yardımcı olan ikon olarak bilinir. İkona tıklanmasının ardından daha önceden kopyalanan bağlantı linkleri ekranda açılan alana yapıştırılması gerekmektedir.
  4. Yapıştırma işlemlerinin ardından uygulama otomatik olarak sayfalara yönlendirme yapacaktır. Yapıştırma onayı verildikten sonra hikaye olan ekrana dönüldüğü anlarda daha fazlasını görüntüle kısmına tıkladıktan sonra yukarı kaydır kısmı aktif hale gelecektir.
  5. Geri kalan tek adım olarak da hikayeyi sadece normal bir hikaye yayına alıyor gibi yayına almak olacaktır.

Bu kadar kısa adımların takip edilmesinin ardından Instagram’da hikayeye bağlantı ekleme kısmı anlık olarak yapılacaktır.

Instagram’da Hikayeye Bağlantı Nasıl Verilir?

Instagram’da Hikayeye Bağlantı Ekleme Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

Instagram’da hikayeye bağlantı ekleme sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunlar;

  1. Link verilecek hesapların bireysel hesap yerine işletme hesabı olması gerekir. Hesapların seçenekler kısmında yer alan işletme profiline geç alanında işletme hesabı yapmak gerekir. Bir yandan da Facebook sayfaları Instagram profili ile senkronizasyon işlemlerinin yapılmasının ardından işletme hesapları onaylanmış olacaktır.
  2. Hesapların onaylanmış olmasına dikkat etmek gerekir. Onaylı olan hesap denildiği zaman illa mavi tik olma zorunluluğu akıllara gelmemesi gerekir. Telefon ile mail adreslerinden gerekli onaylarından geçen bir hesap olması bu anlarda yeterli olacaktır. Bir yandan da sistem üzerinde yer alan iki aşamalı doğrulama adımlarını aktif hale getirmek gerekir.
  3. En karmaşık ve zor olan kısım son adımdır. Hesaplarda hikaye yayına almak için hesaplarda en azından 10 bin ve üzeri takipçi olma zorunlulukları bulunmaktadır. Bu anlarda takipçi kasmak ile vakit harcamak istemeyen kişiler diledikleri an takipçi satın alma işlemleri yaparak en az 10k takipçi sahibi olabilmektedir. Bu durum her ne kadar çok tercih edilse bile kısa sürede eriyen bir yapısının olmasında dolayı daha çok organik takipçi yöntemi ile takipçilerin artmasını sağlamak gerekir. Takipçi satın alma işlemleri sırasında kişiler bir de hesaplarına mavi tik almak isterlerse sorun yaşamaları söz konusu olabilir. Hesapları bu adımlarda uygun bir hale getiren kişiler bağlantı verebilmek için tüm kuralları başarılı bir şekilde geride bırakmış olacaktır.

Eğer bu kurallara uygun olmayan hesaplarda işlem yapılmak istense bile pek söz konusu olmayacaktır. İlk olarak şartların yerine gelmesi gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir