Instagram’da Satış Nasıl Yapılır?

featured

Instagram, en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biridir. Her yaştan kullanıcısı bulunan bu sosyal ağ, ticari firmalarında büyük ilgi odağında. Özellikle satış amaçlı sık kullanılan bu programı sizlerde ürettiğiniz ya da hazır aldığınız ürünleri pazarlamak için kullanabilirsiniz. İster ev bütçesine destek isterseniz de mesleğiniz için sizlerde bu tarz bir yöntemi deneyebilirsiniz. Kısa sürede birçok kullanıcıya ulaşabileceğiniz ve para kazanabileceğiniz Instagram’da satış için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

1.Ne Satmayı Amaçladığınıza Karar Verin

Instagram hesaplarından satış yapabilmek için öncelikle ne satacağınıza yani sunulacak ürün ya da ürünlere karar verilmelidir. Bu kararı verirken;

  • Hakim olacağınız kitle genişliği,
  • Ürün ya da ürünlerin kullanışlı olup olmadığı,
  • Ürün için mevsim türlerinin önemi olup olmadığı,
  • Girişim için gerekli olan bütçe,
  • Ürün yelpazesinde geliştirme olup olmayacağı gibi konulara dikkat etmelisiniz.

2.Rakiplerinizi Tanıyın ve İşlerini İnceleyin

Instagran’dan satılacak ürünler için kararınızı verdiniz. Sırada sizinle aynı ürün çeşitlerini satan firmaları incelemek var. Onlar nasıl bir fiyatlandırma, pazarlama ve hizmet veriyor yakından takip etmelisiniz. Bu sayede hem fikir sahibi olacak hem de müşteri isteklerinin ne yönde olduğunu görebileceksiniz. Unutmayın ki bir ürünü satmak, o ürünü nasıl pazarlayacağınızı bilmekten geçer.

3.Instagram Satış Sayfanızı Oluşturun

Kişisel Instagram hesapları gibi olmayan satış hesapları için önceliğiniz profesyonel bir sayfa oluşturmaktır. Bunu yaparken zaten Instagram sizlere işletme hesabı kurma desteği sağlayacaktır. Eğer kişisel hesabınızdan satış yapmayı düşünüyorsanız bu durumun çok da profesyonel olmadığını bilmelisiniz. İlk hedefiniz potansiyel müşterilerinize güven vermek olduğu için açacağınız hesaplar fazlasıyla önemli.

4.Satış Sistemlerini İnceleyin ve En Güvenilir Olanını Tercih Edin

Yaptığınız araştırma ve incelemeler sonrasında firma ya da şahısların farklı satış sistemleri yaptığını göreceksiniz. Sizde hemen hangi satış sistemi size uyuyor, faydaları ve dezavantajları neler bakmalısınız. Sonrasında içlerinden birini seçerek satış sisteminizin kurulmasını sağlamalısınız. Güven konusunda müşterilere destek olan yöntemlerin bir tanesi de satış sisteminin güvenli olup olmadığıdır. Bu sebeple tercihlerinizi dikkatli yapmalısınız.

5.Kullanacağınız Logo ve Tanıtım İçeriklerini Netleştirin

Bildiğiniz üzere Instagram içerikleri görsel ve işitsel açıdan kişilere hitap edebilecek kalitede olmalıdır. Sizlerde müşteri kitlenizi artırarak çok satış yapmak istiyorsanız hemen bir logo hazırlamalı ya da hazırlatmalısınız. Profilinizde bu logo olmalı ve içerikleriniz kitlelerin ilgisini çekebilmelidir. Basit, sıradan ve anlaşılmayan içerikler satış yapmanızı sağlamaz.

6.Satış Ürünlerinin Paylaşım Detaylarını Öğrenin

Hazırlanan paylaşım içerikleri kadar paylaşım detayları ve zamanları da önemlidir. Kişiler günün hangi saatinde daha çok bu uygulamayı kullanıyor bunu öğrenmeniz gerekiyor. Bu konuda hesabınızın istatistikî verilerini inceleyebilirsiniz. Paylaşılan hangi tarz içeriklere yoğunluk geliyor ve kişiler neler bekliyor iyi bir araştırma gerekecektir. Son olarak da sürekli hata yapılan hashtag kullanımını öğrenmelisiniz. Sattığınız ürünlerle alakası olmayan, sadece orada bulunsun diye tercih ettiğiniz etiketler size fayda sağlamayacaktır.

7.Potansiyel Müşterilerinizi ve Onlara Yönelik Stratejiler Belirleyin

Satacağınız ürün ya da ürünleri kimler alacak net olarak belirlemek; satışın ana önceliklerindendir. Örneğin kedi – köpek maması satmaya karar verdiniz. Bu ürünleri hayvan sahibi olmayan kişiler alacak mıdır sizce? Kısacası sattığınız şey ne olursa olsun hangi kitle alacak, yaş aralığı nedir, onların ilgisini ne çeker gibi detayları netleştirmeniz gerekir. Bu netliğe yönelik pazarlama stratejileri uygulayarak Instagram’da satış yapabilirsiniz.

8.Reklam Kampanyalarından Destek Alın

Pek çok kişi gereksiz masraf olarak baksa da özellikle henüz potansiyel bir kitlesi olmayan kişiler kazanç için reklam vermeleri gerektiğini bilmelidir. Bu konuda oldukça düşük bütçelerle reklam verebilen Instagram ile günlük reklamlar çıkarak yeni müşteriler kazanmalısınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir