İphone Fotoğraflar Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

İphone Fotoğraflar Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

Telefonunuzdaki fotoğrafları yedeklemek zaman zaman oluşabilecek talihsizliklerin önüne geçmektedir. iPhone üzerinden bilgisayarınıza fotoğraf atmak sizler için karmaşık görünüyor olabilir. Fakat bunun için birçok basit yöntem bulunmaktadır. Öncelikle bilgisayarınızda kurulu olan Windows gezgini, iTunes gibi programlar üzerinde iPhone telefonunuzdaki fotoğrafları kolayca bilgisayarınıza gönderebilirsiniz. Eğer sizler de bu işlemi yapmak istiyorsanız fakat nereden başlayacağınız hakkında bir fikriniz yoksa sizler için hazırlanan aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

İphone Fotoğraflar Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

iPhone Üzerinden Bilgisayara Bağlanma

Öncelikle iPhone telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlamalısınız. Karşınıza çıkan ‘’Bu bilgisayara güvenilsin mi’’ sorusuna ‘’Güven’’ yanıtını vermelisiniz. Bu sorunun sorulma sebebi telefonunuzdaki fotoğraf ve videolara erişebilme amacını taşımaktadır. Güven seçeceğine tıkladıktan sonra Windows’un telefonunuza yüklendiğini fark edeceksiniz. Bu işlem sona erdiğinde Windows yahut Windows Live aracılığıyla fotoğrafları telefonunuzdan bilgisayarınıza aktarabilme üzerine bir izin oluşmaktadır. Bilgisayarınız üzerinden otomatik olarak bu pencere açılmazsa iPhone’unuzu görebilmek adına ‘’Bilgisayarım’’ bölümüne tıklayabilirsiniz.

Windows Gezgini ile Fotoğrafları Aktarma

Bu yöntem ile yalnızca tek bir işlem kullanarak kolayca fotoğraflarınızı telefonunuzdan bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk adım ‘’Dosyaları görüntülemek için aygıtı aç’’ seçeneğine tıklamaktır. Bunu yaptıktan sonra ise Dahili Depolama Birimi anlamına gelen DCIM dosyasına girmelisiniz. Bu noktada kopyalamak istediğiniz fotoğrafları seçip işlemi sonlandırabilirsiniz.

Windows İçe Aktarma Aracı ile iPhone’den Bilgisayara Fotoğraf Aktarma

Windows içe aktarma özelliği ile başka hiçbir işleme gerek duymadan fotoğraflarınızı bilgisayarınıza gönderebilirsiniz. Bunun için öncelikle ‘’Otomatik Kullan’’ penceresine gelin ve Windows’u kullanarak resimler ve videoları al seçeneğine tıklayın. Bu noktada iPhone’unuzda var olan fotoğraflarınızın ve videolarınızın miktarını belirten bir pencere ile karşılaşacaksınız. Bu pencereyi gördükten sonra İçe Aktarma Seçenekleri butonuna tıklamalısınız. Bu noktada elinizdeki dosyaların bilgisayarın hangi konumuna kaydedilmesi gerektiğine karar vermelisiniz. Bilgisayarınızda hangi dosyaya kaydedeceğinizi seçtikten sonra tamam butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer tüm bu işlemlerin yanı sıra iPhone’dan aktardığınız fotoğrafların telefonunuzdan silinmesini istiyorsanız ‘’İçe Aktardıktan Sonra Sil’’ seçeneğine tıklayabilirsiniz.

İphone Fotoğraflar Bilgisayara Nasıl Aktarılır?

Windows 10 ile iPhone’den Bilgisayara Fotoğraf Nasıl Atılır?

Bu işlemi yapabilmeniz için bir USB kablosuna sahip olmanız gerekmektedir. Telefonunuzu USB kablosu aracılığıyla bilgisayarınıza bağlamalısınız. Sonrasında bilgisayarınızın sol alt köşesindeki Windows simgesine tıklamalısınız. Ardından sağ tarafta bulunan resimler ve fotoğraflar simgesine gelin. Son adım olarak ise içe aktar seçeneğini tıklayın ve önünüze çıkan USB cihazdan tercihini yapın. Tümünü seçe geldikten sonra ise içeri aktarma seçildi butonunu seçin. Sonrasında telefonunuzdan içeri aktarmak istediğiniz belgeleri seçin.

iTunes ile iPhone’dan Bilgisayara Fotoğraf Nasıl Atılır?

iTunes iPhone üzerinden bilgisayara fotoğraf ve video gibi belgeleri göndermek adına sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir diğerdir. iTunes programı son zamanlardan oldukça popülerlik gösterse de bazı bilgisayarlar üzerinde kasma, donma gibi sorunlar oluşturabilmektedir. Bunun için iTunes programını indirmeden önce bilgisayarınızın buna uygun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir