iPhone Pages Nedir?

iPhone Pages Nedir?

iPhone pages nedir? Pages programı ne işe yarar? Teknoloji dünyasında ve insanlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Apple tarafından geliştirilen asıl amacı kelime işlemcisi olan uygulama ile ekip çalışmaları yapılabilmekte ve çeşitli formlarda belgeler hazırlanabilmektedir. Program Microsoft Office’in içerisinde yer alan Microsoft Word uygulamasının benzeri olarak bilinmektedir. Ve birbirinin benzeri olan Word ve pages programları birbirlerini desteklemektedir.

Word belgesinde kayıtlı olan belge pages uygulamasına aktarılabileceği gibi rahatlıkla da açılabilmektedir aynı zamanda pages üzerinde yapılan çalışma, düzenlemeler ve ekip notları Microsoft Word uygulamasına rahatlıkla aktarılmaktadır. Pages programı yaklaşık on altı yıl önce yayımlanmış olup güncel sürümü son dört yıldır kullanılmaktadır. Farklı temalar içeren pages uygulaması kolay ve hızlı bir şekilde belge oluşturmanın yanında çeşitli şablonlarıyla belgelerde zengin içeriklere sahip olma avantajı sağlıyor.

İPhone pages uygulamasının kendi içerisinde sunduğu bir başka önemli ve kurtarıcı özelliği olan taslaklar sayesinde farklı kullanımlar hakkında fikir edinilebildiği gibi kolay ve hızlı şekilde çeşitli tasarımlar belgeler üzerinde uygulanıyor, çalışmalar içinde temel oluşturuyor. Program içerisinde bulundurduğu tablolar sayesinde verilerin girilmesiyle birden farklı grafik oluşturuyor, oluşturulan grafikler belgelerin içeriğine zenginlik kattığı gibi anlatımın da kolaylaşmasını sağlamaktadır.

iPhone Pages Nedir?

İPhone Pages Özellikleri Nelerdir?

Kelime işlemcisi uygulaması olan pages içerisinde birçok özellik bulundurmaktadır. İPhone pages özellikleri nelerdir? Diğer uygulamalardan ayrılan yanları şu şekilde belirtilmektedir:

  • Detaylara ulaşmak için kullanılan pencereler sayesinde üzerinde çalışılan belge, konu ve grafiklerin özellikleri ve detayları incelenip rahatlıkla değiştirilebilmektedir.
  • Pages programı kullanılırken hazır taslak halde bulunan tablo, grafik ya da resimler çalışılan belgelere eklenmesi ve düzenlenmesi, işlemleri kolay ve zahmetsiz hale getirmektedir. Pages programında resim eklemenin kolay olmasının bir diğer yanı ise resimlerin belge üzerine sürüklenmesiyle rahatlıkla eklenmesi sayesindedir ayrıca resim eklentisine ek olarak belgeye film, ses ve müziklerde bu şekilde kolaylıkla eklenmektedir.
  • Sayfa açıldığında karşılaşılan şablon seçiciler sayesinde önceden tasarlanmış olan ilan, kart, poster, mektup, rapor ve özgeçmişi belgeye başlama ya da tasarım oluşturmakta büyük katkı ve ipucu sağlamaktadır. Taslaklar sayesinde hızlı ve kolay çalışılmaktadır.
  • Pages programındaki görüntüler üzerinde farklı çerçeveler farklı gölge ve yansıma efektleri eklenebilmektedir. Belge içinde mevcut olan müfettiş seçeneği ise öğeler için hemen hemen her biçimlendirme türünü sunmaktadır.
  • Pages programı birden fazla kişiyle belge üzerinde çalışma olanağı da sağlamaktadır. Kullanıcılar belge üzerinde başkalarıyla birlikte düzenleme ve çalışma yapabilmektedir. Belge üzerine düzenleme yapan kişinin belli olması adına farklı renklerde değişiklikler oluşturulur böylelikle kullanıcılar yapılan değişiklikleri kolaylıkla takip edebilmektedir. Kullanıcılar belge üzerine bu özellik sayesinde yorum ekleyebilmektedir.
  • Uygulamada bulunan tam ekran modu sayesinde ara çubuk gizlenir böylelikle belge üzerinde çalışan kullanıcının, ekranda var olan diğer pencerelere odaklanması engellenip belgeye odaklanması ve kolaylıkla çalışmasına imkân sağlanır.

İPhone Pages Uyumluluk

Kelime işlemcisi olarak kullanılan ayrıca var olan birçok özelliği sayesinde kolay, kullanışlı ve şık bir tasarım sunan iPhone pages uygulaması çoğu kişi tarafından tercih edilmekte ve çalışması keyifli bir şekilde kullanılmaktadır.  İPhone pages uyumluluğu kişilerin bu belgeleri paylaştıklarında ortaya çıkacak görünüm ve içeriği konusunda belgeler üzerinde bozulmalar yaşanıp yaşanmadığı merak edilmektedir. Bir diğer kelime işlemcisi olan Word Office programı ile uyumluluk gösterebilmesinin yanı sıra belgelerin aktarımında zaman zaman bozulmalar meydana gelebilmektedir. Yaşanan bozulmaları engellemek adına öncelikle yapılacak işlem pages dosyasını DOC formatına çevirmek ve ardından Microsoft Word ve PDF olarak aktarılabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir