Iphone Yatma Zamanı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Iphone Yatma Zamanı Nedir?

Uyku her insanın temel ihtiyacıdır. Eğer kontrol edemediğinizi düşünüyorsanız, iPhone buna yönelik seçenek sunar. Birçok kullanıcı bunun gerek nasıl kullanıldığını, gerekse iPhone yatma zamanı kaldırma gibi soruları merak eder. Her ne kadar basit cevapları olsa da, eğer yeni bir IOS kullanıcısıysanız, ne yapmanız gerektiğini bilemeyebilirsiniz.

Bu bakımdan size sunulan yatma zamanı özelliği, zamanı ayarlamanız doğrultusunda sizlere uyku vaktinizin geldiğini anımsatır. Böylece uyku zamanınızı kaçırmadan yatağınıza gidebilir, sabah belirttiğiniz vakitte kalkabilirsiniz. Zira iPhone alarma sahiptir.

Buna ek olarak uyku zamanlarınızı takip etme fırsatı sunar. Böylece kaç saat uyuduğunuzu görebilir, nasıl bir düzene sahip olduğunuzu kolay olarak takip edebilirsiniz.

Iphone Yatma Zamanı Nasıl Ayarlanır?

Eğer yatma zamanını ayarlamak isterseniz, iPhone size öncelikle bazı sorular yöneltecektir. Bunlara cevap vermeniz ardından kolayca işlem yapmanız mümkündür. Burada şu işlemleri yaparsanız, kısa sürede çözüm bulabilirsiniz;

  1. Cihazın saat uygulamasına giriş yapın.
  2. Yatma zamanı bölümüne girin.
  3. Başlat üzerine dokunarak, ayarları belirleyin.
  4. Son olarak bitti seçeneğine dokunun.

Böylece yapmanız gereken işlemler de sonlanır. Cihaz artık yatmak için belirlediğiniz saatte sizi uyaracak, kalmak istediğiniz vakitte de alarmı kullanacaktır.

Yatma Zamanı Açılıp Kapatılır?

Her telefon sahibi, cihazının tüm özelliklerini bilmek ister. Bu bakımdan iPhone yatma zamanlayıcısı kapatma ve açma nasıl yapılır sorusu büyük bir önem sahibidir. Zira cihazınız hakkında daha ayrıntılı bilgi öğrenmenizi sağlar. Her ne kadar karmaşık gibi görülse de, tek yapılması gereken şu işlemleri takip etmedir;

  1. Cihazın saat uygulamasını açın.
  2. Yatma zamanını açın.
  3. Ardından uyanma ya da yatma zamanını seçin.
  4. Ekranda sağ üst köşeye bakarak, buradaki yatma zamanı programı kapatılır.

Eğer açmak isterseniz, bu sefer yine aynı işlemleri uygulamanız gerekir. Ancak bu sefer tam tersi olarak açılır.

Iphone Yatma Zamanı Nedir?

Alarm ve Anımsatıcı Değiştirme Nasıl Yapılır?

İnsanlar haftanın her günü farklı saatlere alarm kurmak ister. Bazı günler buna ihtiyaç duymadığı için, doğal olarak aktif hale getirmeden yatar. Buna özellikle hafta sonları dâhildir. Ancak her gece tekrar tekrar işlem yapmak da insanlara zor gelir.

Apple bu konuda size pratik bir çözüm sunar. Zira anımsatıcı ve alarm günleri değiştirilebilen yapıya sahiptir. Bunu ayarlamanız ardından kontrol bile etmeden, otomatik şekilde ayarlanmasını sağlayabilirsiniz. Eğer aşağıda verdiğimiz işlemleri yaparsanız, hemen çözüme kavuşabilirsiniz;

  1. IOS cihazınızın saat uygulamasına girin.
  2. Yatma zamanı ekranına gelin.
  3. Zamanlamayı açarak, uyanma ya da yatma zamanına gelin.
  4. Alarm ya da yatma zamanı butonunu sürükleyerek, ayarlama yapın. Böylece güncelleme gerçekleştirilir.
  5. Ardında alarmı ya da anımsatıcıyı kurmak istediğiniz günler belirlenir. Turuncu renkte olanlar aktiftir.

Böylece tüm işlemler başarıyla sonlandırılır.

Uyku Zamanını İzleme Nasıl Yapılır?

Apple tarafından sunulan bu uygulama oldukça pratik bir şekilde kullanılabilir. Iphone uyku zamanı kapatma ve açma haricinde geniş özelliklere sahip olup, bunlardan bir tanesi de uyku zamanını incelemedir.

Eğer her gün kaç saat uyuduğunuzu bilirsiniz, günlük hayatınızı buna göre düzenleyebilirsiniz. Böylece önemli günlerde azaltmalar yaparak, kendinize ya da işinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Bunun için öncelikle telefonun saat uygulamasına girilir.

Ardından da yatma zamanı bölümüne girilir. Burada aşağı yönde kaydırma yapılarak, inceleme açılır. Burada son tarihçeniz vardır. Ancak burada yatma zamanına karşılık cihazı kullanıyorsanız, uyku incelemesinin içinde sayılmaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir