İphone’da Notlara Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

featured

Geçmişten bu zamana kadar insanlar çeşitli araçlarla haberleşme sağlamıştır. Bunların başında dumanla haberleşme ilk insanların yaptığı iletişim türlerinden biridir. Daha sonra güvercin ile haberleşme sağlandı ve daha sonra yazının bulunmasıyla mektup gönderilmeye başlanmıştır. Sanayi devrimiyle her alanda teknolojik anlamda gelişmeler baş göstermeye başladı ve iletişim de bunların bir tanesidir. Daktilo ile haberleşme ortaya çıktı ve daha sonra telefon icat olmuştur.

İlk telefon ile son telefona bakıldığında teknolojinin geldiği ve insan aklının neler yapabildiğini insanlara göstermiştir. İlk telefon daha kaba bir yapıya sahip olmakla beraber hem ağır bir yapısı var hem de iletişim için oldukça güç bir durum ortaya çıkarmaktadır. Fakat o günkü koşullar göz önüne alındığı için insanlık için bir devrim niteliği taşımaktadır.

Iphone Marka Cep Telefonlarının Önemi

Telefonun icat edilmesiyle artık bu telefonun sürekli olarak geliştirilip daha da ileriye götürülmesi istenmektedir. Önce telefonun küçük hali ortaya çıkarıldı insanların ceplerine uygun bir şekilde konulması için bu yüzden adı cep telefonu olmuştur. İlk cep telefonun boyutu oldukça büyüktür. Daha sonra küçüldü ve tuşlu olmaya başladı daha sonra kamera konulmaya başlandı. Bununla birlikte müzik de dinlenebilmektedir. Daha sonra kamera geliştirilip daha büyük açıları alan kameralar ortaya çıktı. Telefonların dokunmatik halleri vardı fakat yaygın değildi. Bu daha gelişti ve piyasaya ıphone marka Amerika menşeili telefon çıktı ve insanların yoğun ilgisi ile karşı karşıya kaldı.

Bu telefonda yüz tanıma parmak izi kilidi gibi etkinliklerle insanların beğenisine sunuldu. Genel itibariyle piyasaya hakim olan İphone marka cep telefonu insanlar tarafından fazlaca sevilmektedir. Bunun en önemli sebebi ise birincisi kamerası çok kaliteli ikincisi dokunmatik sistemi hızlı diğer taraftan ise servis desteği çok kaliteli ve insanların aklında olumlu bir yer edinmiş denebilir.

Notlara şifre koyma yapımı

İphone kullanıcıları genel olarak kullandığı uygulamalardan biri de notlar olmaktadır. notlar birçok alanda farklı amaçla kullanılabilir. Özellikle insanların kendine ait olan hesap bilgilerinin şifresi, banka şifresi de burada yer alabilmektedir. Çünkü insanların her alanda birçok kez şifresi bulunmaktadır. Bunların hepsini aklında tutması çok zor olduğu için bunların yazabileceği kısım olan notlar bölümü vardır. Öncelikle notların bulunduğu kısma gelmeden önce telefonun güvenlik kısmında yani güvenlik kilidi olan parmak izi ve yüz algılayıcısı bulunmakta ve bunlar son teknoloji ile kullanılmaktadır.

Ama kullanıcı yine de notlara şifre koymak istiyorsa kullanıcıya ait olan ıphone İOS sürümünün güncel olması son derece önemli olmaktadır. Kullanıcının ayarlardan notları açmalı ve ıphone notlarında bulunan şifrelerin kullandığından emin olması gerekmektedir. Kullanıcı Iphone notlara şifre koymadan önce koyacağı parola ile ilgili bir ipucu koymalı ve hatırlama anlamında zorluk yaşamamalıdır. Kullanıcı ıphone notlara  iki taraftan şifre koyabilmektedir. İlk yöntem ayarlardan ya da notlar uygulamasından yapılabilmektedir. Kullanıcı tarafından koyulan not diğer cihazlarda da korunabilmektedir.

Iphone Ayarlardan Notlara Şifre Koyma

Kullanıcı ıphone ayarlar kısmından notlarına şifre koyabilmektedir. Kullanıcı parola oluşturmak için öncelikle ayarlar bölümüne girilmeli ve ardından notlar kısmına gidilmelidir. Daha sonra parola yazan butona tıklanmalı ve kullanıcının parola oluşturmak istediği hesaba dokunması gerekir. Daha sonra kullanıcının tercihlerine bağlı olarak bir parola girilmeli ve bir ipucu belirlenmelidir. Kullanıcıya ait olan ıphone Face ID veya Touch ID destekliyorsa herhangi birini etkinleştirebilir. Etkinleştirme işlemini tamamladıktan sonra bitti tuşuna basıp işlemi tamamlayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir