iPhone’da Reklam Takibini Sınırlama Veya Engelleme Nasıl Yapılır?

iPhone’da Reklam Takibini Sınırlama Veya Engelleme Nasıl Yapılır?

Reklamcılık günümüzde dijital ortamlara ve telefonlara kadar girmiştir. Her site ve firma farklı şekillerde, kullanıcılardan çeşitli veriler alır. Bu bakımdan Iphone reklamları sınırlama, engelleme gibi bazı seçenekler sunmaktadır.

Eğer iPhone, MAC, iPod, gibi cihazlar kullanıyorsanız, firma sizlere konum ve kişiselleştirilmiş tabanlı olan reklamları kapatma imkânı sunar. Böylece onlardan kurtulmanız da mümkündür. Her ne kadar MAC için yapılan işlem daha farklı olsa da, oldukça kısa süre içerisinde tamamlamanız mümkündür.

İPhone Kişisel Reklam Takibi Sınırlama

Günümüzde birçok kişi gerek reklam görmek, gerekse verilerinin karşı tarafa iletilmesini istemez. Apple bu konuda kişiselleştirilmiş reklamları kapatma imkânı sunar. Her ne kadar karmaşık bir işlem olarak düşünüşse de, oldukça basit bir yapısı vardır.

Bu işlemler sadece iPhone için değil, aynı zamanda iPad ve iPod Touch için de geçerlidir. Eğer aşağıdaki işlemleri uygularsanız, oldukça kısa sürede bir çözüm bulabilirsiniz;

  1. Cihazınızın ayarlar bölümüne girin.
  2. Gizlilik bölümüne geldikten sonra, Apple’ın sunduğu reklamları açın.
  3. Kişiselleştirilmiş reklamlara gelerek, devre dışı bırakın.

Bu işlem anında uygulamaya geçtiği için oldukça pratiktir. Eğer tekrar açmak isterseniz, tek yapmanız gereken bu maddeleri tekrar uygulamadır. Ancak bu sefer aktif hale getirmeniz gerekir.

MAC Kişisel Reklam Takibi Sınırlama

Her ne kadar iPhone Google reklam engelleme iPhone ve diğer cihazlarda kişiselleştirilmiş seçenekler için yukarıdaki gibi olsa da, birçok MAC kullanıcısı kısa sürede işlemlerin aynısının kendisi için geçerli olmadığını fark edebilir. Burada tek yapmanız gereken, aşağıdaki işlemleri takip etmedir;

  1. Cihazınızın sistem tercihleri bölümünü seçin.
  2. Karşınıza gelen seçeneklerden güvenlik ve gizliliğe dokunun.
  3. Gizlilik ekranına gelin.
  4. Apple’ın sunduğu reklamları seçin.
  5. Kişiselleştirilmiş reklamları kaldırın.

Böylece kişiselleştirilmiş reklamlar başarılı bir şekilde kaldırılır. Anında devreye girdiği için, yapmanız gereken işlemler böylece sonlanır. Şayet tekrar aktif hale getirmeyi tercih ederseniz, bu uygulamaları tekrar ederek, bu sefer aktif hale getirmek yeterli olacaktır.

iPhone’da Reklam Takibini Sınırlama Veya Engelleme Nasıl Yapılır?

iPhone Konum Tabanlı Reklam Kaldırma

Apple News ile App Store için konuma erişme izni verilmesi, coğrafi reklamları size iletebilmek için kullanılabilir. Ancak firma, size bunu kapatma seçeneği de sunar. Bunun için iPhone, iPad ve iPod Touch için şu işlemler takip edilmelidir;

  1. Cihazınızın ayarlar bölümüne giriş yapın.
  2. Gizlilik bölümüne gelerek, konum servisine erişim yapın.
  3. Kapatmak için dokunun. Aynı zamanda Apple News, App Store da seçilerek konum erişimine izin ver kısmı asla olarak tercih edilebilir.

Eğer tüm işlemleri sırasıyla takip ederseniz, başarılı bir şekilde sonlandırmanız mümkündür. Ardından coğrafi olarak gösterilen reklamlardan kurtulabilirsiniz. Eğer herhangi bir sebeple tekrar açmak isterseniz, bunları tekrar uygulayıp, aktif hale getirmeniz yeterli olacaktır.

MAC Konum Tabanlı Reklam Kaldırma

Her ne kadar MAC de IOS işletim sistemi kullansa da, yukarıdaki işlemler burada daha farklı bir şekilde yapılmaktadır. Ancak yine herhangi bir zorluğu bulunmaz. IOS reklam engelleme 2020 yılında olduğu gibi, bu sene de aynı hızda çözüm sağlar. Bunun için şunlar takip edilmelidir;

  1. Cihazın sistem tercihleri alanına giriş yapın.
  2. Güvenlik ve gizlilik kısmına girerek, buradan gizlilik bölümünü seçin.
  3. Kenar çubuğundan, konum servislerine giriş yapın.

Bu üç işlemi tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken konum servisini etkinleştir bölümünü kaldırmadır. Aynı zamanda Apple News de seçimden çıkartılabilir. Böylece coğrafi reklamlar, MAC cihazlarda da gösterilmez. Aktif yapmak için tam tersi yapılmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir