İstanbul’daki En İyi Sanat Galerileri

featured

Türkiyede her alanda diğer şehirlerden daha iyi olan şüphesiz İstanbul’dur. Tarih boyunca da böyle olmuştur. Günümüz de sanat alanında bu üstünlük elbette ki devam etmektedir. İstanbul’u gezmeye gelen ve sanat alanında da ruhunu doyurmak isteyen birçok kişi sanat galerine gitmeden İstanbul’dan ayrılmayı düşünmemektedir. Tabi ki bütün sanat galerini görmek, tek tek gezmek mümkün değil ancak gitmeden önce en azından fikir edinmek mümkündür.

 Arter

 İstanbul’un en işlek yerlerinden birisi olan İstiklal Caddesinde bulunmaktadır. Restore edilmiş ve günümüzdeki bu güzel halini almıştır. Galeri içinde birbirinden değerli birçok antika eşya bulunmaktadır. Kendine has yapısı ve üslubuyla sanatseverlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Arter’in bir benzeri ise Berlin’de Tanas adıyla yer almaktadır. Genelde iş camiası tarafından destek gören ve dünya çapında kabul görmüş çok değerli bir galeridir.

 Garaj

 Beyoğlunda yer alan ve arka sokaklarda gözlerden uzak olarak kurulmuş, kâr amacı gütmeyen modern sanat galerinden bir tanesidir. Bar ve kulüplere yakın bir yerde olması Garaj‘a daha çok anlam katmaktadır. Galeride bazı zamanlarda konser, etkinlik ve yarışmalar da yapılmaktadır. Diğer sanat galerine göre alışılmışın dışında bir yapıya sahiptir.

İstanbul Modern

Sanat galerisi dendiğinde akıllara gelen ilk olarak İstanbul Modern‘dir. Boğaza çok yakın olması da fazlasıyla ilgi çekmesine neden olmaktadır. Eski bir depo restore edilerek galeri haline getirilmiştir. Türk kültür ve sanatının eşsiz izlerini taşıyan ve günümüzden bu güne olan süreci anlatan eserlere sahiptir. Dünya çapında ilgi gören film gibi gösterimler de yapılmaktadır.

Galeri Manâ

 19 yüzyıldan kalan bir buğday değirmeninin restore edilmesiyle hayata geçirilmiştir. Tophane’de bulunmaktadır. Küratör Suzanna Egeran ve koleksiyoner Mehveş Arıburnu tarafından kurulmuş ve sanatseverlerin hizmetine açılmıştır. Restore edilirken değirmenin aslı korunmaya çalışılmıştır. İlk sergisi 2011 yılında açılmıştır.

Galerist

 İstanbulda gidilmesi gereken sanat galerilerinden bir tanesidir. İki şubeden oluşmaktadır. Bir tanesi Tepebaşında diğeri ise Hasköy’dedir. Galerinin amacı yeni sanatçıları bulmayı ve mevcut sanatçıları ise sanatlarını icra edebilecekleri bir alan oluşturmayı kendilerine hedef olarak görmüşlerdir. Hussein Chalayan, Gavin Tur, Nil Yalter, Serkan Özkaya gibi ünlü sanatçılara ev sahipliği yapmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir