Kabil gece saatlerinde Taliban’ın eline geçecek iddiası

featured

Afganistan’dan gelen son dakika haberlerine göre, Mezar-ı Şerif’te Raşit Dostum’a bağlı Özbek Güçleri şehri terk etti.”

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani Kabil’i terk edecek

Bir başka bilgi ise Cumhurbaşkanlığı çalışanları Kabil’i terk ettiği ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin bu gece şehri terk edeceği iddia edildi.

Kabil Taliban’ın eline geçiyor

Aktarılan son gelişmede, Taliban kuvvetlerinin Kabil’i gece saatlerinde ele geçirebileceği bildirildi.

Taliban Sözcüsü’nden açıklama

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, Taliban güçlerinin Afganistan’ın kuzeyindeki Belh vilayetinin merkezi ve ülkenin en büyük 4’üncü kenti Mezar-ı Şerif’i ele geçirdiğini açıkladı.

Gani’den açıklama: Vatanı savunmaya devam edeceğim

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, devlet televizyonunda yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, “Geleceğinizden endişe ettiğinizi anlıyorum. Cumhurbaşkanınız olarak sizi temin ederim ki istikrarsızlığın yayılmasını, şiddeti ve halkımın yerinden edilmesini önlemeye odaklanacağım. Dayatılan çatışmanın masum insanların ölümüne, 20 yıllık kazanımların kaybına, kamu altyapısının tahrip olmasına ve uzun süreli istikrarsızlığa neden olmasına izin vermemeye çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.

“Cumhurbaşkanı olarak vatanı savunmaya devam edeceğim” diyen Gani, “Siyasi liderler, Afgan halkının çeşitli kesimlerinin temsilcileri ve uluslararası ortaklarımızla hükümet içinde kapsamlı istişareler yaptık. İstişareler devam ediyor ve sonuçlar yakında paylaşılacak” şeklinde konuşmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir