Kemal Kılıçdaroğlu sel bölgesinde konuştu: 150-200 köprü selde yıkılmadı

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Eğer iklim değişikliğinin getireceği felaketler var ve biz bunları biliyorsak ülkeyi yönetenlerin de bilmesi lazım. Karadeniz’in bütün nehirlerinde kemer şeklinde köprüler var. Bunlar 150-200 yıllıktır. Bu köprülerden hiçbiri sel dolayısıyla yıkılmadı ama yeni yapılan köprülerin hepsi yıkıldı. Karadeniz’den yaşlı birini dinleyin o size yapılması gerekenleri anlatacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin can kayıplarına ve ağır hasara neden olduğu Sinop’un Ayancık ilçesini ziyaret etti. İncelemelerinin ardından; Cevizli, Köprübaşı Mevkisi’nde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Karadeniz’i bilenler çok iyi bilirler. Karadeniz’in bütün nehirlerinde kemer şeklinde köprüler vardır. Bu köprüler neresinden bakılırsa, 150-200 yıllıktır. Bu köprülerden hiçbiri sel dolayısıyla yıkılmadı. Ama yeni yapılan köprülerin hepsi, görüyorsunuz yıkıldı. 100 yıl önce yapılan köprüler doğayı bilen insanlar tarafından tasarlanmış ve yapılmış. Yeni yapılanlar ise doğayı bilmeyen, geleceği öngöremeyen kişiler tarafından tasarlanmıştır. O nedenle biz ‘raporları okuyun, tarihi bilin, Karadeniz’i tanıyın’ diyoruz. Eğer Karadeniz’i iyi tanımak istiyorsanız, Karadeniz’den yaşlı birisini dinleyin o size, bütün gerçekleri, alınması gereken önlemleri anlatacaktır. Kriz ortaya çıktıktan, insanlar hayatını kaybettikten sonra önlem almanın bir yararı yoktur. Önlem başlangıçta alınacaktır ki insanlar hayatlarını kaybetmesinler.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir