Kendi Kendini Bayıltma Yöntemleri Nelerdir?

Kendi Kendini Bayıltma Yöntemleri Nelerdir?

Bayılma sıklıkla görülebilen bir durumdur. Genellikle ciddi olmamakla beraber bayılma sırasındaki düşmeden kaynaklanan yaralanmalardan dolayı bayılan kişilerde fiziksel yaralanmalar olabilir, kemik kırılmaları, et eziklikleri yaşanabilir. Kan aracılığı ile beyine yeterli miktarda oksijen taşınmadığı zaman bayılma durumu gerçekleşir.

Kan basıncındaki ani düşüşler de bayılmaya neden olabilir. Bazı anlarda kalp hızı ve kan damarları vücudun oksijen gereksinimlerine yeteri kadar ve uygun olarak hızlı cevap veremeyebilir. Bu durumlar yaşandığı zaman bayılma gerçekleşir. Oksijen yetersizliğinden kaynaklanan bayılmalar yaşlı insanlarda daha sık görülür.

Bayılma Nedenleri Nasıl Tespit Edilir?

Doktorlar, bayılma sırasında olanlar ve bayılmadan önce yaşananlar hakkında tam bilgi almak isteyecektir. Öncesinde, o anda ve sonrasında neler hissedildiği üzerinde durulacak ve detaylı tetkikler yapılacaktır. Doktorlar, detaylı bir fizik muayene yapmak isteyecektir çünkü bayılmadan kaynaklanan beyin sarsıntıları, beyin kanamaları, kemiklerde ve kaslarda ezilmeler yaşanabilir.

Bayılma Durumu Hissedilince Neler Yapılmalı?

Yere uzanmak yeterli olacaktır. Eğer, yere uzanacak bir ortam söz konusu değilse, oturup öne eğilmeliyiz ve baş dizlerin arasında alınmalıdır. Böylelikle kanın beyine gitmesine yardımcı olunacaktır ve bayılma kaynaklı beyinde yaşanan durumların önüne geçmiş olacağız. Bayılma sonrasında kendimize geldiğimiz zaman ayağa kalkmakta acele etmemeliyiz.

Bayılmak için K.O Tropfen Kullanmak

Belirli bir süre bayılmak için kullanılabilecek maddelerden bir tanesi K.O Tropfendir. Madde, renksiz bir yapıya sahip olduğu için herhangi bir içecek ya da yemeğe karıştırıldığı zaman ne yazık ki fark edilemiyor. Üstelik koku barındırmaması da kullanımını kolaylaştırmakta ve rıza dışı kullanımlar için tehlike oluşturuyor. Genellikle insan kaçırırken çok fazla bir şekilde kullanılan madde olan K.O Tropfen, bir süreliğine beyni devre dışı bırakıyor ve kişiyi saniyeler için bayıltıyor. Damla şeklinde olması ise kullanımı her ürün üzerinde mümkün hale getiriyor. Yalnızca birkaç damla K.O Tropfen kullanmak baygınlık geçirmek için yeterli olacaktır. K.O Tropfen maddesinden fazla miktarlarda kullanmanın sonucu ölümcül etkiler yaratabilir ve K.O Tropfen kullanmadan önce bu etkiler unutulmamalıdır.

 

Kendi Kendini Bayıltma Yöntemleri Nelerdir?

Bayılmak İçin Kloroform Kullanmak

Anestezilerde hastaları bayıltmak için en fazla kullanılan madde Kloroform‘dur. Uyuşturucu etkisi ve beyni devre dışı bırakan bir kimyasal yapıda olan Kloroform, oldukça ağır bir sıvıdır. Diğer sıvılara göre elinize aldığınızda bile ağırlığını rahatlıkla fark edebilirsiniz. Herhangi bir rengi olamayan bu madde, çok kolay bir şekilde buharlaşabilmektedir. Ayrıca yağ çözücü etkisi de oldukça fazla olan bir maddedir.

Tatlı bir şekilde kokan bu madde, kullanıldığı zamandan itibaren eterden 5 kat daha fazla bir etki yaratmaktadır. Öldürücü etkisi çok fazla olduğu için uzman olmayan kişilerce kullanılması hayati önem taşır. Uzman olmayan kişilerde kullanılmaması tavsiye edilir. Kloroform kullanan kişinin kan basıncını düşürdüğü için kişinin aniden bayılmasına neden oluyor.

Bayılmak için Dietil Eter Kullanmak

Halk arasında Lokman ruhu olarak tanılan dietil eter, bu maddeyi çoğu kişi filmlerin kaçırma sahnelerinden yakından tanıdığı bir maddedir. Kullanan kişinin kısa bir süre içinde hatta saniyeler içinde kendini kaybedip bayılmasına neden olan maddenin bir diğer adı da etoksietandır.

Şeffaf ve renksiz olan bu maddeyi kullanmak oldukça kolaydır. Pamuk, havlu ve peçete   üstüne birkaç damla damlatılan etili koklayan kişinin bayılması için yeterli olacaktır. Kan dengesini ve solunum yolunu kısa sürede etki altına alan madde aynı zamanda beyni uyuşturmaya neden olacaktır.

Yanıcı bir etkisi bulunan, uçan ve parlayan bir madde olan eter, gıdaların içine ilave edilerek kullanılamaz. Anestetik bir özelliğe sahip olmasıyla eterin tıp dünyasında kullanımı çok yaygındır.

Bayılmak için Zopiclone Kullanmak

Baygınlık tecrübesi yaşamak istediğinizde bunu diğer tehlikeli maddeler ile yaşamanıza gerek yoktur. Etkisi kuvvetli olan ve insan doğasına karşı olmayan uyku hapları size bayılma tecrübesi yaşamada yardımcı olacaktır. Uyku ihtiyacının ağır şekilde bastıran ve yoğun bir şekilde uykuya dalınmasını yardımcı olan zopiclone, bazı kişilerde sadece uyku hapı etkisi göstermez. Zayıf bünyeli ve ilaca dayanıksız olan bünyelerde aniden bayılmaya sebep olan bu ilaç, kısa süreli bayılmaların aksine saatlerce sürebilen baygınlıklara neden olabilir. Uykuya sebep olduğu zamanlarda da aynı sonuçları ortaya çıkaran bu ilaç, kullanan kişinin bilinç kaybına sebep verecektir. Kullanılmadan önce yan etkilerinin detaylıca araştırılması gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir