Kereviz Kürü ile Zayıflama Nedir?

Kereviz Kürü ile Zayıflama

Kereviz kürü ile zayıflama, diyet yapacak kişiler için son dönemlerde oldukça gözde bir tekniktir. Kerevizin genel anlamda kişilere sağladığı faydaları da oldukça dikkat çekmektedir.

Sağlıklı yaşamın temel taşlarından olan organik gıdalar ve sebzeler, fit kalmak için de büyük oranda fayda sağlamaktadır. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler ya da vücudunda yağlanmalar yaşamak istemeyen kişiler çeşitli kürlere başvurabilirler.

Kereviz kürü, sağlık anlamında pek çok fayda dışında kişilere enerji de sağlamaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve fazla miktarda lif içermesinden kaynaklı olarak bağırsak hareketlenmeleri yaşanır. Bu hareketler sayesinde kişilerde tuvalet problemleri de giderilmiş olacaktır.

Kereviz maydanoz kürü kullananlar yorumları sayesinde günümüzde sosyal medya üzerinden de çok sık kür paylaşımı görülür oldu. Kereviz ile zayıflayanlar bu süreç içerisinde ne gibi faydalar gördüklerini anlatırken çeşitli kereviz kürü ile zayıflama tariflerini de sunmuşlardır. Peki, kerevizin faydaları nelerdir ve kereviz kürü nasıl yapılır gelin inceleyelim.

Kerevizin Faydaları

Kereviz tüketimi pek çok kişi için zayıflama kürü olarak görülse de kimi kişiler için de sağlık anlamına gelmektedir. Kerevizin faydaları sayesinde çeşitli rahatsızlıkların yavaşlatılması sağlanmaktadır.

Kereviz tüketimi tam olarak her derde deva seviyesinde sayılmaktadır. Çeşitli tariflerle tüketildiği taktirde oldukça farklı yararlar ortaya çıkabilmektedir.

  • Karaciğer için kereviz kürü son derece önlemlidir. Doktorların dahi önerdiği kereviz kürü, karaciğerde mevcut olan yağlanmayı giderebilmektedir.
  • Mideyi koruma görevi üstlenir. Kerevizin yapısında bulunan çeşitli vitamin ve besin değerleri mide duvarını oldukça korumaktadır. Çeşitli mide rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kereviz kürü ile zayıflama sayesinde vücutta meydana gelen ödemler engellenmiş olur. Öyle ki, iltihaplanmalardaki azalma gözle görülür bir değerdedir. Kereviz tüketerek, vücuttaki iltihaplardan korunmak mümkündür.
  • Kerevizin içerisinde yer alan bileşenler sayesinde çeşitli kanser türlerinin tedavisinde fayda sağlayabilmektedir. Vücutta tümör yoksa dahi kansere karşı kalkan oluşturabilmektedir.
  • Vücudun en sevmediği bir diğer rahatsızlık da kolesteroldür. Kolesterol, ileri yaştaki kişiler için hayati önem arz ederken düzenli kereviz tüketimi sayesinde kontrol altına alınabilmektedir.
  • Stres, asabiyet ve depresyona iyi gelmesinin yanı sıra kadınlarda adet düzensizliklerine de yardımcı olmaktadır.
  • Sindirim sistemindeki aksaklıkları düzene sokmakta yarar sağlamaktadır. Sindirim sistemini harekete geçirerek kilo vermede hızlanmalar gerçekleşir.

Kereviz Kürü ile Zayıflama

Kereviz Kürü Nasıl Yapılır?

Kereviz salatası ile zayıflayanlar sayesinde kerevizin mucizeleri keşfedilmiş oldu. Böylelikle kereviz üzerinde çeşitli kür ve yemek tarifleri de gün yüzüne çıktı. Kereviz kürü ile zayıflamak isteyenler de kereviz kürü nasıl yapılır ve içeriğinde başka hangi malzemeler var, oldukça merak etmektedir.

Sapları dâhil olmak üzere 5 orta boy kerevizi, 3 limonu ve 1 kâse kadar maydanozu blenderdan geçirin. Hamurumsu kıvama gelen küre 6 su bardağı su ekleyin. Oluşan karışımı iyice süzmelisiniz. Kür, sıvı bir şekilde tüketilmelidir. Her yemekten (genellikle sabah ve akşam yemeği) bir saat önce 1 – 2 bardak tüketilebilir.

Kereviz Kürü Kullanımı

Kereviz kürü yaparak zayıflamak isteyen kişilerin kürün kullanma sıklığına dikkat etmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir besin olmasının yanında doğru zaman aralıklarında kullanılması daha çok yarar sağlamaktadır.

Kereviz, maydanoz, limon kürü günlük olarak taze bir şekilde hazırlanmalıdır. Sabah ve akşam yemeğinden önce birer bardak tüketilen kür, 72 saat kullanılmalıdır. 1 gün aradan sonra tekrar bir 72 saat kullanabilirsiniz. Kereviz kürü ile zayıflamak isteyen kişiler bir hafta kür yaparken bir hafta ara vererek ilerlemesi gerekmektedir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir