Kilo Veremiyorum Diyenlere Özel Tavsiyeler?

featured

Gündelik yaşamımızda farklı gereksinimlerle birçok kişi kilo vermek için çabalamaktadır. Fazla kilolardan kurtulmak, fit gözükmek ve daha sağlıklı bir yaşama ulaşmak adına birçok yöntem denenmektedir. Tüm bu çabalara ve uğraşlara rağmen yine de kilo kaybı yaşamayan birçok kişi bu durumun sebebini anlamamaktadır. Özellikle inatçı kilolarla baş etmemiz gereken bu durumda kilo verememe sebebi birçok nedenden dolayı olabilmektedir.

Kilo, her kişi için oldukça özel ve kişisel olan bir durumdur. Bu noktada en doğru kararı vermek adına kişinin sağlıklı kilosuna göre hareket etmesi gerekmektedir. Bilinçsiz şekilde verilen kilolar, sağlık anlamında oldukça tehlikelidir. Peki hedeflediğimiz ideal kiloya nasıl ulaşabiliriz? İşte tam da bu noktada “Kilo veremiyorum.” diyenlerin sorması gereken soru: “Doğru yol ve yöntemler kullanıyor muyum?” olmalıdır. Bir türlü kilo veremeyen kişilerin, öncelikle gerekli sağlık kontrollerini yaptırmaları gerekmektedir. Bu anlamda alınan sonuca göre birkaç önemli tavsiye ile kilo verme hızı arttırılabilmektedir.

Kilo Veremeyenler İçin Sağlıklı Tavsiyeler

Sadece diyet yaparak veya sadece spor ile uğraşarak kilo vermek her zaman mümkün olamaya bilmektedir. Kilo vermek hem fiziksel hem de psikolojik olarak benimsenmeli, buna göre bazı noktalarda destek alınmalıdır. Kilo veremeyen kişiler için sunduğumuz başlıca tavsiyeler şunlardır:

Öğün Sayınızı Düzenleyin

Günlük bir beslenme planı oluşturmak, kilo vermenin en temel kurallarındandır. Bir uzman yardımı veya bireysel olarak ana ve ara öğün sayısı kişiye göre belirlenmelidir. Bu noktada bolca protein ağırlıklı besinler tüketilmeli, günlük kalori miktarına dikkat edilmelidir.

Hareketi Arttırın

Sürekli aç kalarak veya az yiyerek sağlıklı kilo kaybı yaşanmamaktadır. Bu noktada hayatınızdaki hareket, kilo vermenizi etkilemektedir. Günlük yapacağınız tempolu yürüyüş, fitness veya farklı bir aktivite, daha hızı kilo vermenizi sağlayacaktır. Özellikle bu faktör, kilo veremiyorum diyenler için oldukça etkilidir.

Metabolizmayı Arttırıcı Gıdalar Tüketin

Her kişinin metabolizma hızı farklıdır. Bu da kilo vermenin kişiye özel bir durum olduğunun göstergesidir. Gün içinde tüketilen besinlerin yanı sıra metabolizmayı daha aktif hale getiren ek gıdalar kilo vermenizi etkilemektedir. Baharatlı yiyecekler, tarçın, limon gibi seçenekler metabolizma arttırma özellikleri ile bilinmektedirler. Bu besinlerin tüketilmesi, kilo kaybı oluşmasına neden olmaktadır.

Bol Su Tüketin

Bol su tüketimi kilo kaybında oldukça etkilidir. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketmek, yağ yakımına katkı sağlanmaktadır. Bu anlamda kilo veremeyen kişiler sık sık su içerek kilo kayıpların hızlandırabilmektedirler.

Yeterli ve Sağlıklı Bir Uyku Düzeni Oluşturun

Her konuda olduğu gibi bu konuda da sağlık çok önemlidir. Stresten uzak, kaliteli bir hayat tarzı kilo vermenizi etkilemektedir. Yeterli ve sağlıklı uyku bunun temelidir. Sağlıklı bir uyku düzeni, kilo kaybında oldukça önem taşımaktadır.

Yemekleri Yeme Hızınızı Ayarlayın

Kilo veremeyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta yemek yeme hızıdır. Yemek yeme hızı ne kadar yavaş olursa beyin bunu anlamakta ve tokluk hissi oluşturmaktadır. Bu noktada kilo kaybında zorluk yaşayan kişiler, daha yavaş yemek yemelidir. Ayrıca yemek arasında su içmemeli, porsiyon dışında ek gıda tüketilmemelidir.

Kilo veremeyenler için olan bu önerilerimiz, sizleri başarılı sonuca götürmeye yarayacak başlıca püf noktalardır. Özellikle hareket, dengeli ve doğru beslenme, kilo kaybında zorluk yaşayan kişilerin önem vermesi gereken konulardır. Tüm bu tavsiyelere uyulduğu taktirde, kilo kaybı kaçınılmaz olacaktır.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir