Landing Page Nasıl Yapılır?

Landing Page Nasıl Yapılır?

İşletmelerin web sayfaları adına oldukça büyük önem teşkil eden landing page, işletmenin daha çok dikkat çekmesi adına oldukça önemlidir. Landing page nasıl yapılır? Sorusuna tam olarak yanıt almadan önce, landing page nedir? Sorusunun yanıtının bilinmesi gerekir.

Landing page’in Türkçe anlamı açılış/giriş sayfası olarak da bilinir. İşletmelerin özenle düzenlemesi gereken giriş sayfaları sayesinde, sayfaya giren müşteriler ücretsiz deneme veya benzeri avantajlardan yararlanmak isteyerek site içerisinde daha çok vakit geçirecektir.

Landing Page’i Uygulamadan Önce Hedef Belirlenmelidir

Landing page uygulamasına geçmeden önce potansiyel hedefleri belirlemek gerekir. Landing page yapımı öncesinde doğru ve nokta atışı alınacak kararlar, işletmenin kazancına olacaktır. İşletme veya kişisel bloglar için açılış sayfası oldukça önemli ve işlevseldir.

Açılış sayfasında siteyi ziyaret edecek kişileri tutmaya, onlara satış yapmaya, ücretsiz denemeler sunmaya ve amaca yönelik hizmet vermeye elverişli araçlar bulunması gerekir. Bütün bunları yaparken bir diğer yandan da sadeliği bozmamak ve potansiyel müşteriyi sıkmamak önemlidir.

En iyi landing page örnekleri için Google’ın bizlere sunmuş olduğu bazı site yapılarına göz gezdirebilirsiniz. Örneğin Google’ın dokümanlar, e- tablolar ve slaytlar kategorilerinde oluşturduğu landing page’ler oldukça güzel ve kullanışlıdır.

Google Landing Pageleri Nasıl Yapıyor?

Google’ın landing paglerine bakılacak olursa sadelik ile birlikte siteyi ziyaret eden kişiyi eyleme geçirecek güzel araçların olduğu görülebilir. Landing page nasıl yapılır? Sorusunda en iyiler arasında yer almak isteniyorsa, en iyilerden olan Google şirketinin açılış sayfalarının incelenmesinde fayda vardır.

Google Dokümanlar Landing Page’i

Google’ın dokümanlar kısmı için açılış sayfasına bakılacak olursa, doğrudan kullanıcının karşısına iş veya kişisel doküman oluşturma eylemine geçmek için gerekli araçlar çıktığı gözlemlenir. En iyi landing page örneklerinin başında yer alan bu sayfaya https://www.google.com/intl/tr/docs/about/ adresinden ulaşılabilir.

Site içerisinde aşağı taraflara doğru inmeye başlandığında, dokümanların özellikleri çarpıcı, kısa ve sade biçimde kullanıcıya aktarılır.

Biraz daha aşağı kısma inildiği zaman, bulut sistemi üzerinden dokümanlara istenilen zaman ve tercih edilen cihaz üzerinden ulaşılabileceği bilgisi verilerek, uygulamanın edinilebileceği sayfaya yönlendirme yapılır.

Sitenin açılış sayfasının en alt kısımlarında, interaktif olarak etkileşim de bulunabileceğiniz ve doküman paylaşımı yapabileceğiniz linkler yer almaktadır ki bu durum kullanıcı memnuniyetini büyük ölçüde kazanmaktadır.

Kaliteli Landing Page İçin Püf Noktolar

Kaliteli olan tüm landing pagelerin bazı ortak noktaları bulunmaktadır. Kaliteli landing page yapımı için dikkat edilmesi gereken ve kaliteli işlerde bulunan ortak noktalar;

1)     Kullanıcı Doğrudan Eyleme Geçmelidir

Sitenin açılış sayfasını ziyaret eden kullanıcılar, bu sayfa üzerinden doğrudan eyleme geçebilmelidirler. Bu işlemi gerçekleştirmek adına da sayfa üzerinde pek çok yöntem denenebilir.

Örneğin, aylık abonelik sistemine sahip olan bir sitenin landing page kısmında kullanıcıların doğrudan abone olma eylemine geçebilmeleri oldukça önemlidir. Herhangi bir ürün satımı yapan bir sayfada ise kullanıcılar doğrudan ürünü sepetlerine ekleyebilmeli veya satın alma sayfasına direkt ulaşabilmelidirler.

2)     Sadelik ile Tasarım Yapılmalı

Kullanıcı odaklı olan tasarımların çoğunda karmaşanın yerine sadelik ön plandadır. En iyi landing page yapımı esnasında da sadelik olmazsa olmazların başında yer almaktadır.

Sade biçimde eyleme götürebilecek veya yine sade biçimde bilgileri aktarabilecek metinler açılış sayfasının kalitesini arttırır. Sade biçimde eyleme götürebilecek veya yine sade biçimde bilgileri aktarabilecek metinler açılış sayfasının kalitesini arttırır.

3)     Tasarım Rengi İnsan Psikolojisine Göre Seçilebilir

Yazının fontundan, arka planda bulunan sayfa rengine kadar pek çok etken kullanıcıyı harekete geçirebilir, beğenme duygusu oluşturabilir. Tam olarak bu sebeple sadeliği de bozmadan renk kontrastları oluşturulabilir.

4)     Çarpıcı Özelliklere Yer Verilmeli

Netflix’in açılış sayfasına bakacak olursak, oldukça güzel biçimde tasarımı ve kurgusu yapılmış bir landing page görebiliriz. En iyi landing page örnekleri arasında yer alan https://www.netflix.com/tr/ adresine girildiği zaman Netflix’in en önemli özelliklerini doğrudan ulaşılabilir.

5)     Sıkça Sorulan Sorular Giriş Sayfasında Yer Alabilir

Netflix’in sayfasının en alt kısmında bulunan sıkça sorulan sorular kısmı yer almaktadır. Bu kısım landing page’in doğrudan müşterilerin talebini karşılaması için oldukça verimli bir yöntemdir. Müşterilerin sıkça sorduğu sorular ve onların yanıtları sonrasında müşterileri kayıt olma eylemine geçirmek için e-posta adresi gereklidir.

Landing Page Nasıl Yapılır?

Promosyon ve Hediye Sistemi Sayesinde Geri Dönüş Oranı Arttırılabilir

Promosyon ve hediye sistemi verilerek kullanıcıların kayıt olma, aboneliğe başlama gibi eylemlere geçmesi sağlanabilir. En iyi landing page tasarımı yapılmak isteniyorsa, muhakkak hediye ve promosyon oldukça etkili bir yöntem olabilir.

Örneğin abonelik sistemine sahip bir kurumun web sitesinin girişinde belirli süre ücretsiz abonelik vermesi, oldukça etkili ve geri dönüş oranı oldukça yüksek bir yöntemdir. Kısa süreli abonelik sonrasında iptal edebilme olanağına sahip olan hediye sistemleri sayesinde pek çok kullanıcı sisteme abone edilebilir.

Bir diğer örnekte ise ürün satışı yapan kurumun web sitesinin landing page’i ele alınacak olursa sepette indirim ve benzeri avantajlar oldukça güzel geri dönüşler sağlayabilir.

Landing page web sitelerinin en önemli sayfalarının başında yer almaktadır. Bu sayfayı etkili kullanabilen kurum ve kuruluşlar, oldukça yüksek seviyede olumlu geri dönüş almaktadırlar.

Landing page nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı olarak yazılanlara dikkat edilirse, oldukça güzel, kaliteli ve kullanışlı giriş sayfaları oluşturulabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir