LinkedIn’i Etkili Kullanma Formülleri Nelerdir?

featured

Günümüz teknoloji dünyasında sosyal medya platformları önemli bir yer tutuyor. Sosyal medyada eğlencenin yanı sıra kariyer uygulamaları ve network oluşturma amaçlı çalışmalar da yapılmaktadır. İş odaklı sosyal medya platformlarından en profesyonelleri Linkedln olarak gösterilmektedir. Linkedln aracılığıyla iş hayatınızı ve deneyimlerinizi ön plana çıkarabilir, iş dünyasında insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Son zamanlarda artan kullanıcı sayısı Linkedln platformunda işe alım süreçlerinin aktif gerçekleşmesini sağlamaktadır.

LinkedIn’i etkili kullanarak daha görünür hale gelmek, aday aramak ve iş bulmak için yapabileceğiniz birtakım formüller bulunmaktadır. Peki Linkedln’i etkili kullanma formülleri nelerdir?

Linkedln Nedir?

Linkedln iş hayatına yönelik kariyer odaklı sosyal medya platformlarından biridir. İş dünyasından önemli kişilerle, şirketlerin insan kaynakları uzmanlarıyla profesyonel bağlantı kurmayı kolaylaştırır. İş aramak için sıklıkla kullanılan bu platform aynı zamanda sosyalleşmeyi ve çevre edinmeyi sağlamaktadır. Linkedln’ de kullanıcılar iş dünyasına dair paylaşımlarda bulunur ve düşüncelerini paylaşır.

Linkedln’i Etkili Kullanma Formülleri

Profilinizi Doğru Şekilde Hazırlayın

Ağınızın genişlemesi, istediğiniz bağlantı ve iş fırsatlarına ulaşabilmek için profilinizi doğru şekilde hazırlayın. Profilinizde iş deneyimlerinizi, yetkinliklerinizi uygun anahtar kelimeler kullanarak detaylandırmalısınız. Bir web sayfanız, bloğunuz varsa linkini profilinize eklemelisiniz. Bu şekilde yaptığınız işler hakkında kullanıcıları bilgilendirebilirsiniz.

LinkedIn profilinizdeki fotoğrafınızla başarılı bir ilk izlenim vermeniz gerekir. Arka planı sade, profesyonel bir fotoğraf tercih etmelisiniz.

Linkedln Gruplarına Katılın

Yeni insanlarla tanışmak, ilgilendiğiniz sektöre dair güncel bilgilere ulaşmak, makaleler okumak ve görüşlerinizi paylaşmak için Linkedln gruplarına katılın. Bu sayede görünürlüğünüzü arttırabilir, fikir paylaşımında bulunabilirsiniz.

Linkedin URL’nizi Kişiselleştirin

Arama motoru sonuçlarında avantaj sağlamak ve insanların size daha kolay ulaşmasını sağlamak için Linkedln URL’ nizi kişiselleştirin. Uygulamanın otomatik oluşturduğu uzun ve karmaşık URL yerine kısa ve kolay bulunabilir bir adres oluşturabilirsiniz.

İlgilendiğiniz Sektörlerdeki Profillerle Bağlantı Kurun

Diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak Linkedln’ de arkadaşlarınız ve akrabalarınızdan ziyade ilgilendiğiniz sektördeki profillerle bağlantı kurun.

İş alanınızda donanımlı bilinen kişiler, işe alım uzmanları, sektördeki diğer kişiler ve şirket hesaplarıyla bağlantı kurmak yeni iş fırsatları oluşturacaktır.

Davet Göndermeden Önce Ön yazı Ekleyin

Linkedln üzerinden tanıdığınız veya tanımadığınız kişilere davet göndererek ağınızı genişletebilirsiniz. Direkt olarak tanışmadığınız kullanıcılara davet göndermeden önce ön yazı ekleyin. Bu ön yazıda neden bağlantı kurmak istediğinizi kısaca belirtebilirsiniz.

Profilinizdeki Özet Bölümünü Etkili Şekilde Hazırlayın

Sizi tanımayan kişiler LinkedIn profilinize baktığında öncelikle özet kısmında yetkinliklerinizi ve deneyimlerinizi incelerler. Hakkınızda doğru bilgi ve izlenimi vermesi için profilinizdeki özet bölümünü etkili şekilde hazırlayın.

Aktif Olun ve Etkileşiminizi Arttırın

İş dünyasında göz önünde olmak, tanınmak veya iş bulmak için aktif olun ve etkileşiminizi arttırın. Çeşitli gruplara katılarak, ilgili paylaşımlarda bulunarak fark edilebilir bir Linkedln profili oluşturabilirsiniz. Bildirimlere sürekli göz atarak bağlantı isteklerinizi kontrol etmeli, mesajlara cevap yazmalı, etkinlik ve duyuruları aktif olarak takip etmelisiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir