Linux AVG Scan Kurulumu ve Kullanımı

Linux AVG Scan Kurulumu ve Kullanımı

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile bilgisayarlar, mobil cihazlar ve çeşitli teknolojik cihazlarda da oldukça önemli oranlarda ilerlemeler kaydedilmiştir. Özellikle de bilgisayarlar hem evlerin hem de iş yerlerinin olmazsa olmaz cihazları haline gelmiştir. Yapılması gereken işler, bilgisayar yardımı ile dijital ortam içerisinde oldukça basit bir biçimde tamamlanır. Ancak kullanım sıklığına bağlı olarak da çeşitli güvenlik önlemlerinin de alınması gerekir. Bu anlamda, geliştirilen antivirüs programları, virüslerin ortadan kaldırılması ve cihazların güvenliğinin üst noktalarda korunmasını sağlamak amacı ile yazılımı gerçekleştirilmiş programlardır. Virüslerden temizlenmesi, kurtarma işlemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren koruyucu programlara verilen genel isim antivirüs programları olarak nitelendirilir.

Antivirüs Programlarının Bilgisayarlar Açısından Önemi

Günümüzde kişiler tarafından yaygın olarak tercih edilen programlardan biri de Linux AVG Scan kullanımıdır. Bu program aracılığı ile virüslerin bilgisayar içerinden bulunması, karantina altına alınması ya da silinmesini sağlamak amacı ile oldukça etkili sonuçlar gösterir. Genel anlamda bir antivirüs programının işlevini başarı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için genel itibari ile birtakım niteliklere sahip olması gerekir. Üretici firma tarafından devamlı olarak güncellemesi yapılmalı ve en son virüs tanımlarını bünyesi içerisinde bulundurmalıdır. Bunun yanında, günümüzde pek çok antivirüs programı bulunur ve yer alan bu alternatifler içerisinden güvenilir olan programların seçilmesi güvenlik açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu anlamda güvenilir ve çeşitli işlevleri kapsayan programlar tercih edilmelidir

Antivirüs Programı Seçiminde Dikkate Alınması Gereken Unsurlar

Sağlam bir alt yapıya ve virüs veri tabanına sahip olan programlar, insanlara güvenli ve kolay bir şekilde kullanım imkânı sunar. Ayrıca, diğer zararlı yazılımların da tespit edilmesini sağlayabilecek gelişmiş güvenlik özelliklerinin de bünyesinde yer alması gerekir. Yüksek performans sunan bir siteme sahip olmasının yanı sıra performansı olumsuz yönde etkileyen unsurlardan da arındırılması gerekir. Her gün çeşitli yeni virüs kötü niyet barındıran kişiler tarafından internete bırakılır. Bilgisayarlar içerisinde kurulu olan antivirüs programlarının bu virüsleri kontrol altına alarak yok edilmesini gerçekleştirebilmesi için, virüsün antivirüs programının veri tabanı içerisinde daha önce tanımlanmış olması gerekir. Bu anlamda yapılan güncellemeler oldukça önemli bir konuma yerleşir.

Antivirüs Programlarının Devamlı Olarak Güncelleme Almasının Nedenleri

Üretici firmalar en son sunulan virüslerin ve zararlı yazılımların tespitinin gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla, kendi antivirüs programlarını devamlı güncelleyerek en son virüs tanımlarını antivirus programının veri tabanına kayıt edilmesini sağlarlar. Bu nedenle antivirüs programları yaygın olarak otomatik şekilde güncellenir. Güncel olmayan bir antivirus programı bilgisayarın korunmasını sağlamak için yeterli donanımı bünyesinde barındıramaz. Bu nedenle bilgisayar kullanan kişiler Linux AVG Scan programını bilgisayarlarına indirerek güvenli bir internet ortamı gerçekleştirebilirler.

Kullanımda olan teknolojik cihazlara zarar verecek ya da insanların kişisel verilerinin kötü niyet barındıran kişilere aktarılmasını sahip olan virüsler ya da başka bir adıyla zararlı içerikler, insanların güvenliğinin sağlanması bakımından risk taşıyan bir unsurdur.

Linux AVG Scan Kurulumu ve Kullanımı

Linux AVG San Programı Yardımıyla Zararlı Yazılım ve İçreklere Karşı Güvenlik Sağlama

Pek çok kişi kullanmış oldukları bilgisayar ya da mobil cihazlara virüs bulaştığını tecrübe etmişlerdir. Virüs adı verilen bu zararlı yazılımlar, kişisel bilgilerin çalınması ya da kullanılan cihazlarda sistemsel problemler yaratır. Bu anlamda kullanılan bilgisayarlarda antivirüs programları ile tarama yapılması halinde virüslerin tespit edilmesi sağlanır. Devamında ise bulunan virüslerin yok edilmesi gerçekleştirilir. Mobil cihazlarda ise bu süreç mağazalardan indirilen programlar ya da mobil cihaz üreticilerine ait olan antivirüs programları yardımı ile temin edilir. Ancak Linux Web Sunucularında ise bu işlem daha farklı bir biçimde işler. AVG Scan linux işletim sistemleri üzerinde tehdit oluşturan yazılımların temizlenmesi üzerinde etkin bir rol oynar.

Linux AVG Scan Antivirüs Programı İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

Malware ve zararlı shell scriptler, kişiler için tek tarama ile tespit edilerek temizlenebilir. Bunun yanında daima antivirüs veritabanını güncelleyebilme olanağı da sunulur. cPanel, Direct Admin, Plesk gibi kontrol panelleri yardımı ile kullanılan Maldet yazılımına farklı bir alternatif şeklinde de tasarlanan bu program,  daha gelişmiş ve güncel bir antivirüs programıdır ve AVG Scan da Maldet gibi faaliyt gösterir. Maldet ile bir türlü tespiti gerçekleştirilemeyen virüs ya da zararlı içerikler Linux AVG Scan ile daha kolay ve kısa süre içerisinde bulunabilir. Linux AVG Scan antivüris programı için birtakım süreçlerin izlenmesi gerekir.

Linux AVG Scan Kurulumu:

wget http://aa-download.avg.com/filedir/inst/avg85lms-r874-a3473.i386.rpm
rpm -i avg85lms-r874-a3473.i386.rpm
avgctl –register 8LESRV-AL7LJ-XW4KK-YW8EA-6FUJP-SYDDC-DT0T
/etc/init.d/avgd start
avgupdate

Kurulum süreci içerisinde register komutu çalıştırıldığı takdirde aşağıdaki gibi gösterilen bir hata alınması gerçekleşebilir:

/usr/bin/avgctl: /opt/avg/avg8/bin/avgctl: /lib/ld-linux.so.2: bad ELF interpreter: No such file or directory

Bu şekilde bir hata alınması söz konusu olduğu zaman bu hatanın giderilmesi için aşağıda ifade edilen bir eklenti kurulumunun gerçekleştirilmesi gerekir: 

yum install glibc.i686
then start the avg service
#/etc/init.d/avgd start

Linux AVG Scan Tarama İşleminin Başlatılması İçin Yapılması Gerekenler

Bu yazılım ile tarama işleminin yapılması bir hayli basit bir şekilde gerçekleşir. Yalnızca bir hesabı taramak amacı ile veya sunucuların bütününü taramak için aşağıda yer alan komutların kullanılması başarılı sonuçların alınmasını sağlar.

avgscan /home/kullanıcı/public_html

Tüm sunucuyu tarama işleminin yapılması için aşağıda yer alan bağlantı kullanılır:

avgscan /home/*/public_html

Avgscan komutunun ardından hangi dizinler yazılırsa, yazılım da o dizinleri taramaya başlayacaktır. Ara yüz açısından da kullanıcılara oldukça kolay bir kullanım olanağı tanıyan Linux AVG Scan antivirüs programı günümüzde pek çok insan tarafından yaygın bir kullanıma sahiptir.

Linux AVG Scan Antivirüs Programının Güvenlik Açısından Başarısı

AVG’nin bilgisayarlar üzerinde dolandırıcılara ve zararlı yazılımlara karşı kurmuş olduğu savunma hattı ile kuvvetli bir antivirüs programı olan Linux AVG Scan, her çeşit yaygın saldırılara karşı bir kalkan işlevi görür. Linux AVG antivirüs tarayıcısı, sürekli tetikte olarak dosyalara ve klasörlere yapılan her çeşit değişikliği ve haleleri takip ederek kişilerin bilgisi haricinde herhangi bir tehdit varlığının olup olmadığını kontrol eder. Bu sayede insanların bilgisayar içerisinde yer alan dosyaları ve kişisel verileri güvence altına alınmasını sağlar. Yazılım korumasını sağlamak amacı ile planlı taramalar ve insanların en özel dosyalarını, fotoğraflarını ve daha birçok bilgilerini çalınma ihtimaline karşı korunmasını sağlamak için güvenli altyapıya sahiptir.

Hız Bakımından Linux AVG Scan Antivirüs Programı

Virüslere ilave olarak bilgisayarlar ile alakalı karşılaşılan en önemli problemlerden birisi de performans ile ilgili sorunların yaşanmasıdır. Bu sebeple Linux AVG Scan bu noktada performans iyileştirici adımlar izler ve insanların beklentilerini karşılayacak şekilde geliştirilmiştir. Pek çok antivirüs programı, bilgisayarların güvenliğini sağlamak amacı ile yüksek performans gösterirken bilgisayarda da donmalar ve hız anlamında yavaşlama gibi sorunlara neden olabilir. Bunun nedeni ise çünkü genel itibariyle yoğun bir güç ve kaynak kullanımıdır. Linux AVG Scan, bu noktada yüksek performans sunmasına karşın herhangi bir yavaşlama problemlerine sebep olmaz. Bu durum da bilgisayarların hızını olumlu yönde etkiler ve insanların virüs taramalarını verimli bir şekilde gerçekleştirir.

 

 

 

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir