Mail’de CC ve BCC nedir?

featured

E-posta, iş dünyasının en popüler iletişim kanallarından biridir. Basit, açık, güvenli ve gerçek zamanlı olarak gerçekleşir. Bu nedenle 2018’de her gün 288 milyar e-posta gönderildi. Ancak, tüm iletişim biçimlerinde olduğu gibi, sizinle alıcı arasındaki iletişimi düzenli ve saygılı bir şekilde sürdürmenin bazı püf noktaları vardır.

Bu püf noktalardan biri, e-postanızda CC (Carbon Copy) ve BCC (Blind Carbon Copy) kullanmaktır.

CC ve BCC Nedir?

Zaten bir e-posta gönderdiyseniz, Kime alanının yanında (web posta kullanıyorsanız en sağdaki alıcı alanındaki + işaretini tıklamanız gerekir; Gmail kullanıyorsanız ekranınızın sağ üst köşesine bakın) iki alan bulacaktır: CC ve BCC. Özetle, Cc ve Bcc, e-postanızın alıcıları olarak daha fazla kişiyi dahil etmenin iki yoludur.

CC Nedir?

CC, “karbon kopya” anlamına gelir. İnternetin ve e-postanın ortaya çıkmasından önce, mektubunuzun bir kopyasını çıkarmak için, yazdıklarınızla kopyanız olacak kağıt arasına bir parça karbon kağıdı koymanız gerekiyordu. Birine e-postanızın bir kopyasını göndermenin kolay bir yolu.

CC’de başka biriyle bir e-posta aldıysanız, e-postanın size veya başka bir CC kişisine gönderildiğini fark etmiş olabilirsiniz.

BCC Nedir?

BCC, Blind Carbon Copy anlamına gelir. CC gibi, BCC de bir e-postanın kopyasını başka birine göndermenin bir yoludur. İkisi arasındaki fark, CC kullandığınızda bir alıcı listesi almanız, ancak BCC ile almamanızdır. Alıcılar, e-postanın bir kopyasının başka birine gönderildiğini onaylayamaz.

CC’yi bu kadar özel yapan nedir?

E-posta oluştururken CC kullanımı öncelikle görgü kuralları olarak kabul edilir. Kime alanı genellikle e-postanın birincil alıcısı için ayrılmıştır. Diğer paydaşlar e-postaya CC olarak dahil edilir.

Bir CC’yi başka bir alıcıya gönderirseniz, e-posta herkes tarafından görülebilir ancak Alıcılar bölümündeki alıcının birincil alıcı olduğu konusunda bilgilendirileceksiniz.

E-posta yazarken BCC’yi ne zaman kullanmam gerekir?

BCC’nin CC’ye oranla daha farklı kullanımları vardır. 

Bu kullanımların en yaygın olanları:

  • Birincil alıcının diğer alıcıları görmesini istememek

Örneğin, bir çalışanın bir sorunu varsa, sorunu olan kişiye e-posta gönderirken iletişimin bir kopyasını yöneticinize veya BCC personeline gönderebilirsiniz. Bu durumda, diğer ekip üyeleri bunu anlar, ancak iş arkadaşları konuşmaya dahil olan diğer tarafları görmez.

  • Büyük bir listeye e-posta göndermek

Birbirinizi tanımadığınız bir aile ve arkadaşlar listesini e-posta ile gönderdiğinizde, Bcc alanına adresleri girebilirsiniz. Bu, kopyası olmadığı için e-postanın özellikle kendilerine gönderilmiş gibi görünmesini sağlar.

Bu gibi durumlarda bile, BCC alanı, uzun bir alıcı listesi olmadığından temiz e-posta sağlar.

CC ve BCC’yi Doğru Kullanmak Ne Kadar Önemlidir?

CC ve BCC’nin doğru kullanımı genellikle e-posta görgü kuralları olarak kabul edilir. Ancak, yanlış protokolü kullanmanın yasal sonuçlara yol açabileceği durumlar vardır. Bu nedenle, her ikisini de doğru şekilde nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olmanız gerekir.

Örneğin, pazarlama e-postaları, haber bültenleri ve diğer istenmeyen postaları göndermek istiyorsanız BCC kullanmalısınız. Bu durumda kişisel bilgilerinizi (e-posta adresinizi) paylaşırsanız yasal cezalar uygulanabilir. Veya bir iş arkadaşınızın, müşterinin, iş ortağının veya başka birinin performansıyla ilgili hassas bilgileri patronunuzla paylaşmak için BCC kullanıyorsanız, konuştuğunuz kişi mesajınızın gizliliğini artırmak için “herkese yanıt verebilir”. olabilecek en kötü senaryo: Tüm katılımcılarla paylaşıldı. Bunun hukuki sonuçları da olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir