Meryem Ana Otu Hamilelik İçin Etkili mi?

Meryem Ana Otu Hamilelik İçin Etkili mi?

Meryem Ana Otu, hamile bayanlarda ve hamile kalmak isteyen anne adaylarının ve hatta sperm sayısını arttırmak isteyen erkeklerin tercih ettiği doğal antioksidandır. Gerçekten mi, Meryem ana otu hamilelik için etkili mi sorusu hakkında bilimsel bir araştırma bulunmasa da faydasını gördüğünü iddia eden birçok kişi bulunur. Bu otun isminin diğer adı da Fatma ana elidir ki islam tarihinde bu iki kadın güçlü karakterler olarak bilinir.

Alternatif tıbbın etkileri bilimsel olarak her zaman kanıtlanamaz. Ancak faydası görenler inançlarda mıdır yoksa antioksidan etkisinden mi bilinmez yalan söylemiyorlar. Fatma ana ve Meryem ana tarihte doğum hikayeleri ile bilinir. Fatma anamızın eline benzeyen kök uçlarına sahip, rahme benzeyen yumru gövdesi, yağmurla çiçek açan Meryem mucizesi herkes için etkili mi?

Meryem Ana Otu İle Hamile Kalanlar

Tüp bebek tedavisi görmüş ancak sadece Meryem ana otu ile hamile kalanlar arasında hiç kadın doğum uzmanına gitmemiş ve uzun yıllar tedavi görmüş olanlarda var. Burada otun faydası olacağına niyet etmek ve inanmak her şey de olduğu gibi esas. Hamile kalmak için çok uğraşmış ve şifasını Meryem ana otu kullanımında bulmuş olanlar dışında Meryem Suresini okuyanlar da bulunuyor. Meryem ananın eline hiç erkek eli değmeden Hz İsa’ya hamile kalması mucizesi Kur’an-ı Kerim’de tasdik ve izah edilmiş. Bu nedenle Meryem ana ile ilgili ayetler ve ismin vermiş olduğu bu ot kadınlara yakın hissettirir.

Fatma anamızın eli bereketi temsil eder. Fatma anamızın yoğurduğu hamur bereketlenir ve herkesi doğurur. Çocuk sahibi olmak da bir bereket ve zenginlik sayıldığından ve otun kökleri bir ele benzediğinden, Fatma ana eli otu demek bile kültürümüzde bolluk ve bereketin simgesidir. Bazı hadislerde Fatıma anamız doğumu kolay yapması için Hz Muhammed’ in (s.a.s) dua ettiği belirtilir. Fatma ana eli otu ile hamile kalanlar fayda gördüklerini söylüyorlarsa konu aslında tartışmaya kapanmıştır.

Meryem Ana Otu Hamilelik İçin Etkili mi?

Meryem Ana Otu Hemen Hamile Kalmak için Nasıl Kullanılır?

Hamilelik için doktor tedavisinden sonra Meryem ana otu kullanmak isteyenler öncelikle bitkilerin fazla konsantre içerikleri olduğunu bilmeliler. Yoğun içerik nedeniyle aşırı kullanımı nedeniyle çok ciddi sağlık problem yaşama olasılıklarını değerlendirmek gerekir. Bitkisel her çay sadece bir süre tüketildikten sonra mola verilir. Yani devamlı kullanılamaz. Gerekli uyarılardan sonra Meryem ana otu hamile kalmak için nasıl kullanılır açıklıyoruz.

  • Büyük bir kavanozun içerisine sadece 1 adet Meryem Ana otu ve su eklenir.
  • 24 saat suyun içerisinde kapalı alanda veya buzdolabında bekletilen karışım çıkarılır ve içilir.
  • Bu karışım ikinci gün kullanılamayacağı için dökülür, ertesi gün için yeni bir karışım hazırlanır.
  • Hamile kalmak için uygun günlerde tüketilir.
  • Erklerde sperm sayısını arttırdığı için onlar da tüketebilir.
  • Her içildiğinde 1 bardak veya iki bardak tüketilir.

Hamile Kalmak Dışında Fatma Ana Eli Otu Nasıl Kullanılır, Faydaları?

Hamile kalmak dışında Fatma ana eli otu veya Meryem ana otu faydaları tükenmekle bitmiyor.

  • Kadınlarda doğurganlık, erkeklerde sperm sayısı ve kalitesini yükselmesi olmak üzere her iki cins için de faydası bulunuyor.
  • İdrar kaçırma durumlarında, kan dolaşım problemlerinde etkili.
  • Antioksidan ve kan dolaşımı artırma faydaları ile Fatma ana eli otu cilt problemlerine iyi geliyor.
  • Fatma ana eli otu, doğum yapılacağı gün bir bardak kullanımı doğumu kolaylaştırıyor.
  • Meryem ana otunun bir diğer faydası da açık yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlamasıdır.

Hz Fatma annemiz gibi kolay doğum yapmak için doğum yapılacağı gün sadece 1 bardak tüketilebilir. Karaciğer yetmezliği veya böbrek hastalığı olanlar tüketemez. Bitkisel çayların veya otların sık tüketilmesi fayda yerine böbrek ve iç organlara zarar verir. Bu nedenle hamile kalmak isteyenler sadece 4 gün, kolay doğum yapmak isteyenler ise 1 defa 1 bardak tüketebilir. Tek başına Meryem ana otu hamilelik için etkili mi kaygısı için Meryem suresinin okumak, Nas, Felak okumak gibi öneriler de bulunur. Bunun dışında cinsel birleşimin planlandığı gün eşlerin her ikisinin de 1 er bardak sabah ve 1 er bardak akşam olmak üzere tüketmelerinin daha etkili olduğu düşünülür. Niyet etmek, inanmak İslam’da gereklilik olduğundan uygulamada yer verilmesi tavsiye olunur.

Meryem Ana Otu Duası

Meryem ana otu duası yapılarak içilmesi ruhi ferahlık ve sükûnet verir. Bu nedenle Allah’ın şafi ismi ile şifalanmayı dileyerek sesli niyet edilir. Abdest alınarak dua okunmak üzere hazırlık yapılır.  Nas, Felak ve Ayet-el kürsü duaları okunduktan sonra Meryem suresi tamamlanır. Besmele çekilerek şifalanma niyetiyle hazırlanmış karışım içilir. Fatma ana eli otunun faydasının dua ile daha fazla artacağı kesindir. Çünkü bazı alimler hamile kalmak isteyenler için zaten bu duaları önermektedir.

Hamile kalmak için etkili başka dualar da bulunur. Kenzül Arş duası çocuk sahibi olmak isteyenler için önerilir. Doğumu kolay olsun isteyeler için Araf 54. Ayet okunarak, koruyucu dualar edilir. Araf 54 duası Hz. Fatıma’ya doğum sancısı geldiğinde Hz. Muhammed tarafından okunmuştur.  Duanın etkisi ve teskini her alanda kullanılır.

 

Fatma ana eli otu veya diğer ismiyle Meryem ana otu hamilelik için etkili mi, ek tedavi gerekir mi diye soranlar için doktor muayenesi tavsiye edilir. Bazı kadın hastalıkları hamile kalmaya engel olduğu için sağlığı her şeyin önünde tutmak gerekir. Hamile kalamamanın ardında hayatı tehlikeye atan bir hastalık da bulunabilir. Bunun dışında doktora danışarak içmek önerisini almak fayda sağlar. İnançla yapılan her işte  başarı mümkündür.

 

 

 

.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir