Meteoroloji’den Doğu Karadeniz’de şiddetli yağış ve sel uyarısı

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, “Doğu Karadeniz’de Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!” diyerek Doğu Karadeniz’de yer alan illerin valiliklerini ve belediyeleri uyardı.

Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtilerek, oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım ve heyelana karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Sağnak ve sel uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Doğu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin’de şiddetli, yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği; ancak Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer salı öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar, fırtına ve heyelan ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir