Minimalist Yaşam Sanatı Nedir

featured

Minimalizm son yıllarda çok ilgi gördü. Hayatın her kesiminden insanlar hayatlarını basitleştirmede anlam bulurlar. Çoğu insan, felsefenin insan doğası ve psikolojisi hakkında derin bilgiler sunduğunu düşünür. Minimalizmi takip edenler, daha uyumlu ve daha az stresli baş ağrısı ile yaşamalarına yardımcı olduğunu buluyor. Minimalizm, kişinin kişisel yaşamını ve içsel düşüncelerini yönetmenin etkili bir yolu olabilir.

 ‘Minimalist ‘ kelimesi, Robert A. Millman ‘ın 1953 tarihli minimalizm romanından türetilmiştir. Roman, kişisel özgürlük ve özgüvene ulaşmak için kişinin sahip olduklarını en aza indirme kavramını araştırdı. Minimalizm, onlarca yıl sonra Japon keşiş Kōsuke Watanabe terimi popüler hale getirdiğinde, barışçıl ve Zen benzeri bir varoluşla eş anlamlı hale geldi. Ayrıca, aşırı meditasyonun neden olduğu bir felç türü olan ankilozdan muzdarip olmasına rağmen, felsefeyi bağımsız olarak buldu. Minimalizm, fiziksel eşyaların ve kişisel hırsların kısıtlanmasını teşvik eder. Bunun yerine, farkındalık veya mutluluk gibi içsel hedeflerin peşinden koşmayı teşvik eder.

Minimalist Yaşam Sanatı Nasıl Tanımlanır?

Modern dönemde, minimalizm  ‘’saflık, bütünlük ve azalma arayışı ‘’ olarak tanımladı. Esasen, konu hayatımızı nasıl yaşadığımıza gelince, daha azının daha çok olduğuna inanıyordu. Minimalistler, sahip oldukları felsefe sayesinde mallarını ve zamanlarını daha akıllıca kullanırlar. Zihinlerini maddi zenginliklerle doldurmak yerine ruhsal aydınlanmaya ulaşmaya odaklanırlar. Sonuç olarak, sahip oldukları şeyden bağımsız olarak kendilerini mutlu hissederler. Aslında, birçok minimalistin maddi malları bile yoktur; onlar sadece doğada veya yakındaki bir kırsal alanda minimal modern kolaylıklarla yaşıyorlar.

Felsefe, maddi varlıklar yerine anlamlı faaliyetlere odaklanarak şimdiki zamanda yaşamayı teşvik ediyor. Bunun nedeni, sahip olunan şeylerin bizi hedeflerimizden uzaklaştırma eğiliminde olmasıdır, çok fazla sahip olup olmadığımız önemsizdir. Minimalistler ellerinde ne olursa olsun mutludurlar çünkü bir şeyler biriktirmek yerine şu anda yaşamaya odaklanırlar. Her şeyin her zaman orada olacağını anlıyorlar; önemli olan o anda bu konuda nasıl hissettikleri. Şimdiyi yaşamak felsefenin temel ilkesidir ve bunu minimalist bir şekilde yapmak kolaydır.

Minimalist Yaşam Sanatı Ne İşe Yarıyor?

Minimalizm, kişinin kişisel yaşamını ve içsel düşüncelerinin yanı sıra kişinin sahip olduğu şeyleri ve zamanı akıllıca yönetmenin etkili bir yolu olabilir. Maddi varlıklar yerine anlamlı faaliyetlere odaklanarak şimdiki zamanda yaşamayı teşvik eder. Bu nedenle, bu felsefeyi benimsemekle ilgilenen herkes, bunu açık bir zihinle ve hayata bu yeni bakış biçiminin kendileri için ve onlara yönelik günlük eylemleri için ne anlama geldiğini anlayarak yapmalıdır. Bağlanma, bağımlılık, bağımlılık, ihtiyaç alışkanlığı,nevrotiklik,kaygı,açgözlülük,bağlılık,endişe,biriktirme eğilimlerinden vb. kurtulmaya yönelik hem fiziksel hem de zihinsel olarak birikim veya azalma süreciyle ilgilidir.

Minimalist Yaşam Sanatı Neyi İfade Ediyor, Kökeni?

Minimalizmin tanımına kökenine inmeden önce, minimalizmde görselleştirmenin oynadığı rolü anlamak önemlidir. Esasen, minimalistler dikkatlerini minimalizm kayıt defterleri ve dergileri aracılığıyla zihinlerinde temiz bir sayfa oluşturmaya odaklarlar. Daha sonra gerekli olmayan her şeyi hayatlarından temizlemeye veya çıkarmaya odaklanırlar. Bu, onları kendileri için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmaya teşvik eder ve hayatlarının kontrolünün daha fazla kendilerine ait olduğunu hissetmelerini sağlar.

Minimalist bir zihniyet benimsemenin en büyük faydalarından biri, bir sakinlik ve dinginlik duygusu bulmanızdır. Minimalizm, sizin için önemli olan şeyler için daha fazla alana sahip olmanız için hayatınızdaki fazlalıkları kesmenizi teşvik eder. Bu, artık eşyalarınızı korumak için endişelenmediğiniz için netlik duygusunu teşvik eder ve hayatınıza odaklanır. Bunun yerine rahatlayabilir ve sizin için gerçekten önemli olan şeylere odaklanabilirsiniz.

Minimalist Yaşam Sanatı Faydaları Nelerdir?

Minimalist bir zihniyet benimsemenin bir başka büyük yararı da hem kişisel hem de sanatsal uğraşlarınızda yaratıcılığı teşvik etmesidir. Minimalistler, yaratıcı ifadeye giden yolu engelleyen tüm öğeleri kaldırır. Bu, şiir yazarken veya sanat eserleri yaratırken yeni fikirlerin zihninizden kolayca akması için alan açmanıza olanak tanır. Kendinizi yaratıcı bir şekilde ifade etmek için artık bir tuvale veya kağıda ihtiyacınız yok; bunun yerine, herhangi bir zamanda en çok ilginizi çeken ortam aracılığıyla bunu doğal olarak yaparsınız.

Minimalist bir zihniyet benimsemek, hayatınızda birçok olumlu faydaya yol açabilir. Minimalizm, sizi olumlu bir zihniyet benimsemeye ve hayatta neyin önemli olduğuna odaklanmaya teşvik eder, bu da iç huzuru ve yaratıcılığı bulmanıza yardımcı olabilir. 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir