Minimize Redirects Nedir? Nasıl Çözülür?

featured

Dijitalleşen dünyayla beraber SEO hizmetlerine olan ilgi ve talep artmış durumdadır. Minimize Redirects isminden anlaşılacağı üzere internet siteniz için yapılan bütün yönlendirmeleri en aza indirme işlemi olarak adlandırılır. Bu işlemlerinin yapılmasının sebebi yönlendirme işlemleri söz konusu olduğunda internet sitesinin yüklenmesinde gecikmelerin yaşanabilmesidir.  Ayrıca Google arama platformunda sıralamasını ön plana çıkarmak içinde oldukça önemlidir.

Google arama motorunda ön plana çıkmak için sayfa yönlendirme hızınızın yüksek olması gerekiyor. Bütün bahsedilen bu olgular SEO hizmeti açısından olumsuz yönde olduğu için Minimize Redirects işlemleri yapılıyor. Böylelikle yönlendirmelerin hepsi en az seviyeye indirgeniyor. Minimize Redirects internet sitelerinde çok fazla yönlendirme işlemi gerçekleştiğinde alınan bir uyarı olarak karşımıza çıkıyor.

Teknik SEO alanında sayfaların yüklenme hızı oldukça önemlidir. Google platformuna göre sayfaların ideal yüklenme hızı 0 ile 4 saniye arasındadır. Eğer ki sayfa yüklenme hızınız ideal seviyenin yukarısına çıkarsa Minimize Redirects uyarısı alırsınız. Minimize Redirects uyarısı internet sitenize yoğun düzeyde yönlendirme işleminin yapıldığını gösterir. Bu durumda yapmanız gereken işlem yönlendirmelerin azaltılmasıdır. İnternet sayfanızı ideal seviyelerde yüklenme hızına ulaştırmanız için Minimize Redirects ayarlarını yapmanız oldukça önemlidir.

Bunun en önemli sebebi sayfa yüklenme hızının SEO açısından son derece önem teşkil etmesidir. Google sıralamasında oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle E-Ticaret alanında faaliyet gösteren bir internet siteniz bulunuyorsa sayfa yüklenme hızınızın ideal boyutlarda olması oldukça önemlidir. Minimize Redirects çözümü aşağıdaki gibidir;

301 Yönlendirmesi Kullanın!

301 yönlendirmeleri kullanarak Minimize Redirects sorununu kolaylıkla çözebilirsiniz. Yönlendirmeleri en aza indirmenizi sağlar. Bu yönlendirme sadece bir kez yapılan kalıcı bir yönlendirme olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu sekmede sayfa kalıcı olarak taşınmıştır, ibaresiyle karşılaşırsınız. 301 yönlendirmeler kullanarak kalıcı taşama işlemleri yapabilirsiniz. Böylelikle sayfanızdaki yönlendirme trafiğini kontrol altına almış olursunuz.

Minimum Yönlendirmeler Kullanın!

Daha az sayıda yönlendirmeler kullanarak da Minimize Redirects çözümü gerçekleştirebilirsiniz. Minimum seviyede yönlendirme kullanarak bu sorunu tamamen çözüme kavuşturabilirsiniz. Daha az sayıda yönlendirme kullanmadan önce web sitenizin yapısını detaylı bir şekilde araştırmanız gerekiyor. Böylelikle ölü bağlantılardan web sitenizi temizleyebilirsiniz.

Yönlendirmeler Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır?

Yönlendirmelerin fazla sayıda olması SEO bağlamında web sitenizin zarar görmesine sebep olabilir. Fakat bazı yönlendirmeleri kullanmak günümüzde adeta bir zorunluluktur. Eski bir web sayfasını yeni bir web sayfasıyla değiştirirken yönlendirmelerden yararlanmanız gerekiyor. Bunun yanında içeriklerinizde güncellemeler yaparken ziyaretçilerinizi alternatif içeriklere yönlendirmek için de yönlendirmeler ihtiyacınız bulunuyor. Ayrıca ödeme bilgisi talebinde bulunan online satışlar yapılan bir web sitesi söz konusu olduğunda da yönlendirmelerden yararlanılmasına ihtiyaç duyuluyor.

Bunun yanında bu tarz yönlendirmeler hayati bir önem teşkil ettiği için hiçbir şekilde kaldırılmaması gerekiyor. Kaldırılması durumunda web sitenizde SEO açısından birçok olumsuz sonuçlar gerçekleşebilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir