Misk Kedisi Kahvesi Nasıl Yapılır?

Misk Kedisi Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kahve, hemen hemen her bireyin en sevdiği içecekler arasında yer almaktadır. Dünyada her yıl tonlarca kahve üretilmektedir. Son zamanlarda oldukça popüler olan luwak kahvesi, bir yılda yalnızca 380 kilogram üretilebilen özel bir kahve çeşididir. Luwak kahvesinin özel olmasını sağlayan şey ise, bu kahvenin kedi dışkısından üretiliyor olmasıdır.

Misk kedisi kahvesi, kedi boku kahvesi, luwak kahvesi gibi pek çok isimle anılan bu kahvenin nasıl üretildiği ve neden pahalı olduğu merak edilmektedir. Luwak kahvesi hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.

Misk Kedisi Kahvesi Nedir?

Günümüzde pek çok insan misk kedisi kahvesi üzerine araştırmalar yapmaktadır. Bu kahve çeşidi, dünyada en az üretim yapılan kahve türü olmakla birlikte, özel olarak yapılmaktadır. Misk kedilerinin kahve meyvelerini yemesi ve dışkılaması ile üretilebilen bu kahve, gerek aroması gerek ise fiyatıyla oldukça dikkat çekicidir.

Dünyada yalnızca Endonezya’da üretilen luwak kahvesi, diğer kahve çeşitleri gibi çok üretilemediği için oldukça pahalıdır. Üstelik tek bir fincan luwak kahvesinin bedeli 100 Dolar’ı bulabilmektedir. Misk kedisinin sindirim esnasında kahve çekirdeğine enzim bırakması, kahvenin değerini arttırmaktadır.

Luwak Kahvesi Nasıl Yapılır?

Luwak kahvesinin yapım aşamaları oldukça meşakkatlidir. Bu bağlamda bu kahvenin nasıl üretildiği sıkça merak edilmektedir. Dünyanın en değerli kahvesi olarak bilinen misk kedisi kahvesi, uzun uğraşlar sonucunda üretilebilmektedir. Luwak kahvesinin üretilme aşamaları aşağıda yer alan listede belirtilmektedir.

  1. Endonezya’da yaşayan misk kedileri, öncelikle bu kahve meyvelerini yemektedir.
  2. Daha sonra bu kahve meyvesi sindirilirken kabuklarından ayrılmakta ve ortaya çekirdekler çıkmaktadır.
  3. Misk kedisi bu kahve çekirdeklerini tüm halde sindirebilmek için bazı enzimler salgılamaktadır.
  4. Misk kedisinin kahve meyvesini yedikten sonra dışkılaması beklenir. Genellikle tüketimden 24 saat sonra kahve çekirdekleri bütün halde dışkılanmaktadır.
  5. Dışkılanan kahveler iyice yıkanır ve temizlenir. Bu sayede kahvenin yüzeyi tamamen hijyenik bir hale getirilmektedir.
  6. Yıkanan kahveler özel olarak kurutulmakta ve daha sonra kavrulma işlemlerinden geçirilmektedir.
  7. Kavrulan kahve çekirdekleri tamamen steril halde tüketime hazır hale getirilmektedir.

Yukarıda belirtilen adımların tamamlanması luwak kahvesi ürünlerinin üretimini sağlamaktadır. Bu üretim az olduğu için bu tür kahvelerin fiyatları oldukça yüksektir.

Misk Kedisi Kahvesi Nasıl Yapılır?

Luwak Kahvesi Ne Kadar?

Luwak kahvesini araştıran bireyler, en çok da bu kahvenin, fiyatını merak etmektedir. Luwak kahvesi fiyatı, 350 ila 500 Dolar arasında değişkenlik göstermektedir. Bu kahveyi pahalı yapan özellikler ise, doğal bir üretim sağlanması, yılın belirli zamanlarında üretilebilmesi, her yıl yalnızca 350 kg kadar üretilmesi gibi sıralanabilmektedir.

Luwak kahvesi, paketli olarak satılabildiği gibi pahalı restoran ve kafelerde tüketime hazır halde satılabilmektedir. 1 fincan kedi dışkısı kahvesi, yer ve zamana göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ortalama olarak 50 ila 100 Dolar arasında bir fiyata bir fincan luwak kahvesi tüketilebilmektedir.

Luwak Kahvesi İçmek Zararlı Mı?

Luwak kahvesinin dışkıdan üretiliyor olması, pek çok insanın aklında soru işaretlerine neden olmaktadır. Luwak kahvesinin sağlıklı olup olmadığını merak eden bireyler, bu noktada bu kahveyi tüketmenin herhangi bir rahatsızlığa neden olmadığını bilmelidir.

Kedi dışkısı kahvesi, luwak kedisi tarafından üretilmekte olsa dahi, dışkılama aşamasından sonra ortaya çıkan kahve çekirdekleri yoğun temizlik aşamalarına tabi tutulmaktadır. Bu sayede kahve çekirdekleri herhangi bir zararlı bakteri içermeden kullanıma hazır hale getirilebilmektedir. Kısaca özetlemek gerekirse, dünyanın en az üretilen ve en pahalı kahve unvanına sahip olan bu kahve zararlı değildir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir