Mobil Veri Açık Ama İnternete Bağlanamıyorum?

featured

İnternet son zamanlarda hepimizin hayatında fazlaca yer almaktadır. Günlük yaşam, eğitim, iş hayatı gibi birçok alanda internetten faydanılmakla birlikte internetin yok olduğu zamanlarda ise adeta hayat durmuş sayılmaktadır. İnternete giriş yapabilmek için bir kablosuz ağa ya da mobil veriye sahip olmanız gerekmektedir. Wifi ağı sayesinde birçok kişi aynı kaynaktan internete girebiliyorken mobil veride ise yalnızca kullanıcı kişi aygıttan internet bağlantısından yararlanabilmektedir. Fakat en çok karşılaşılan sorunlardan biri mobil verinin açık olup internete bağlanamıyor olmasıdır. Bunun için yazıda ‘’Mobil Veri Açık Ama İnternete Bağlanamıyorum’’ sorununun cevabına ulaşabilirsiniz.

 

İnternete Bağlanamıyorum Telefonumdaki Problem Ne Olabilir?

Cep telefonlarında en sık rastlanan sorunlardan biri mobil verinin açık olmasına rağmen internet bağlantısının gerçekleşmiyor olmasıdır. Eğer kontrol sağladıysanız ve mobil verinizin açık olduğundan eminseniz telefonunuzun ayarlar kısmında bir problem oluşmuş olabilir. Bu problemi düzeltmek için ayarlar kısmına girebilir ve bu durumu düzeltebilirsiniz.

Mobil Veriden İnternete Bağlanamama Sebepleri Nelerdir?

  • Telefon ayarlarınız bozulmuş olabilir. Bunun için telefonunuzdaki ayarlar kısmına girip internet bağlantılarınızı kontrol edebilirsiniz.
  • Telefonunuzu uçak modunda tutuyor olabilirsiniz. Bu durumda internet bağlantısınızın tamamen kesilmesine sebep olmaktadır. Uçak moduna aldığınız telefonunuzu eski haline getirerek internet bağlantısınızı sağlayabilirsiniz. 
  • Operatör seçimlerinde veya sebeke modunuzda bir yanlışlık yapmış olabilirsiniz. Telefonunuzda kendi şebekenizi seçmiş olduğunuzdan emin olun.

İnternet Sorunu İçin Yapılandırma Ayarları Nedir?

Eğer mobil veriniz açık olduğu halde internet bağlantısı sağlayamıyorsanız ve bulunduğunuz noktada wifi gibi kablosuz bir ağ bağlantısına sahip değilseniz telefonunuzun ayarlarını yapılandırmanız gerekebilmektedir. Bunun için yapmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  1. Telefonunuzun ayarlar kısmına girin.
  2. Ayarlar bölümünde ağlar kısmına girip mobil ağlar seçeneğine tıklayın.
  3. Ağ operatörleri sekmesini seçin.
  4. Bu sekmeye geldiğinizde önemli olan şey hangi operatörü kullandığınız hakkındaki bilgidir. Eğer kendi telefon numaranızın ait olduğu operatörü seçmezseniz mobil ağınızda sorun  yaşayabilirsiniz.
  5. Ağ operatörü kısmından kendi operatörünüzü (Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi) seçin.
  6. Sonraki adım ise şebeke modunuzu otomatik bağlantı olarak değiştirmenizdir. 
  7. Bu işlem sonucunda mobil veri sorununuz ortadan kalkmaktadır.

Mobil Veri Açıkken Neden İnternet Bağlantısı Sağlanmaz?

Öncelikle yapmanız gereken şey telefonunuzda internet bağlantınızın olup olmadığını kontrol etmektedir. Bazen internet paketlerinin günü geçmiş olabiliyor ve bunu fark etmediğimiz takdirde ise internet bağlantısı birdenbire kesintiye uğrayabiliyor. Bunun yanı sıra cihazınızda internet ayarlarının yüklü  olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Eğer bu teknik konulardan eminseniz şimdi sıra telefonunuzun şebekesinin çekip çekmediğini kontrol etmeye gelmektedir.  Eski sürüm cihazlarda manuel olarak gerçekleştirilen internet bağlantısı yeni sürümlerde otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. Bu bakımdan eğer hala internet bağlantısı sorunu yaşıyorsanız müşteri temsilcinizden yardım almanız önerilmektedir. Alternatif sorularınız ve internet bağlantısı problemleriniz ile ilgili sitemiz içerisinden arama yapabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir