NFT Nedir?

featured

Kripto para dünyasının yaygınlık kazanmasıyla beraber NFT nedir? Soruları sık sık gündeme gelmeye başlamıştır. Takas edilemeyen veya edilemez jeton anlamlarına gelen NFT son günlerde oldukça popüler bir sistem ağına sahip durumda oluşmuştur. Kripto bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu sebeple birbirinin geçemeyeceğini işaret etmektedir. NFT’lerin günümüzdeki piyasa değeri yaklaşık olarak 2021 yılında dört katına çıkarak 350 milyon doları aşmış durumdadır.

Günümüzde NFT bazlı çalışan işletmelerin sayısında ciddi oranda artışlar meydana gelmiş durumdadır. Böylelikle NFT çok fazla kripto para dünyasında yaygınlık kazanmış bir blockchain sistem ağı konumunda yer alıyor. NFT aynı zamanda günümüzde birçok alanda aktif olarak kullanılıyor. NFT kullanımı son yıllarda Türkiye’de de aktif oranda gelişim göstermiştir. Tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan NFT kullanımı her geçen gün ciddi oranda artış göstermekle beraber tüm dünyayı etkisi altına almaktadır. Fakat kişiler son günlerde NFT olayını iyice abartarak oldukça tehlikeli videolar çekmeye başladı. Uzmanlar NFT çılgınlığının gelecekte katlanarak artacağını ve daha ciddi tehlikelerle karşılaşılacağını savunuyor.

NFT Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde NFT kullanım alanı dijitalleşen dünyada oldukça geniş kapsamlı bir yer kaplıyor. Sanat eserleri alanında günümüzde NFT’ler oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu sistem ağı günümüzde meta bilgilere sahip durumdadır. Dolayısıyla son derece işlevsel ve sistematik bir kalitesi bulunuyor. NFT’ler dijital saatler başta olmak üzere koleksiyonluklar, PC oyunları, müzikler, filmler, spor, moda ve pornografi alanında oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Sanal dünyanın en planlı sistemi olan NFT her açıdan esrarengiz bir sistem yapısına sahip olmasıyla kişilerin ilgisini çekmeyi başarıyor. NFT kendisinden başka hiçbir tokenle takas edilemez. Aynı zamanda bunun yanında kendisinden başka hiçbir örneği de bulunmaz. Sadece kendisiyle takas edilebilir bir sistem ağına sahip durumdadır. NFT kullanım alanı her geçen gün daha fazla artıyor. Böylelikle kişiler farklı bir dijital deneyim yaşama ayrıcalığına kavuşuyorlar. NFT kullanımının her geçen gün daha fazla artması ve kişilerin bu alana olan ilgisinin yükselmesi NFT gelişimini artıran olgulardan birisidir. Böylelikle NFT her geçen gün daha fazla artıyor ve gelişim gösteriyor

NFT Nasıl Alınır?

Kripto para dünyasına hakim olan kişilerin en sık sordukları sorulardan birisi de NFT nasıl alınır? Sorusu olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzde NFT alımları kripto para borsası platformları üzerinden gerçekleştiriliyor. Güvenilir ve ayrıcalıklı bir kripto para borsası platformuna üye olarak siz de yatırımlarınızı NFT’den yana kullanabilirsiniz. Fakat bunun için öncelikle kaliteli bir borsa platformuna hesap oluşturmanız gerekiyor. Kripto para borsası platformları sizlere NFT alım- satım imkanlarını sağlıyor. Fakat her kripto para borsasında bu işlemi yapabilmeniz mümkün değil. Belli başlı kripto para borsası platformları üzerinden kolaylıkla NFT alabilirsiniz.

Ayrıca günümüzde birçok NFT alım- satım işlemleri yapabileceğiniz borsa platformları bulunuyor. Bu platformlara giriş yaparak siz de NFT alım- satım işlemlerinizi e-ticaret sitelerinde olduğu gibi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle koleksiyonculuk alanında kişiler çok fazla takas işlemleri yapmaktadır.

NFT Tarihçesi Nedir?

Tarihçe olarak incelendiğinde NFT 2020 yılıyla beraber hayatımızda oldukça önemli bir yer edinmiştir. Dolayısıyla son derece yenilikçi bir sistem ağı olarak biliniyor. Takas edilemez dijital para anlamlarına gelen NFT’ler fotoğraf, video, ses ve dijital dosya çeşitlerini günümüzde temsil ediyorlar. NFT ilk kez 2015 yılında kripto para dünyasında varlığını göstermeye başladı. O günden bugüne çok ciddi bir şekilde gelişim göstererek hızla hayatımızda önemli bir yer edindi.

2022 yılına geldiğimiz yani günümüzde NFT kullanımı aşırı düzeyde artış göstermiş durumda oldu.  Bunun en büyük sebebi dünyanın ciddi oranda dijitalleşmesi ve kripto para platformlarının hayatımızda oldukça önemli bir yere sahip olması olarak nitelendirebilir.  Futbolcu kartları başta olmak üzere GIFT, tablolar, tweet gibi farklı değerler NFT’leri temsil etmektedir. Bu sayılan kategoriler arasında GIFT oluşumları en önemli NFT’ler olarak günümüzde temsil edilmektedir. Bu NFT’ler birçok haberleşme ağında kullanılan ve ilgi gören NFT’ler olarak bilinmektedir. Uzmanlara göre NFT kullanımının 2025 ve 2028 yılında zirve noktasına ulaşması bekleniyor. Böylelikle kişiler gelecek zaman dilimi içinde NFT kullanımını yaygınlaştırarak daha fazla kullanmaya başlayacakları tahmin ediliyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir